Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Chcete stráviť Vianoce pri mori? Najvyšší čas vybrať správny hotel!

Túžite prežiť netradičné Vianoce v slnkom zaliatej krajine, s hebkým plážovým pieskom pod nohami a priezračným morom v diaľke? Teraz je tá pravá chvíľa začať zháňať vhodné ubytovanie! Poradíme vám, ktoré obľúbené hotely sú ešte dostupné. Majte na pamäti, že termíny cez vianočné sviatky bývajú drahšie. Koniec koncov vás v hoteloch čaká slavnostná atmosféra a spravidla aj špeciálna vianočná večera.

Vianoce pri mori

Vianoce pri mori

Prežite sviatky v Spojených arabských emirátoch

Milovníci luxusu, dlhých pláží a čistého mora s teplou vodou budú iste nadšení pobytom v zemi mnohých superlatívov. Po pár hodinách letu môžu prežiť exotickú dovolenku v oriente. Pre svoj pobyt zvolia trebárs The Cove Rotana, päťhviezdičkový hotel medzinárodného reťazcu v emiráte Ras Al Khaimah a bude to skvelá voľba! Nachádza sa v malebnej zátoke s vlastnou pieskovou plážou s dĺžkou 600 m a s nádherným výhľadom na Arabský záliv. Popri komfortnom ubytovaní v priestorných vilách a izbách, ponúka rezort niekoľko reštaurácií i barov, dva vonkajšie bazény, fitness, saunu a masáže, vodné športy aj množstvo plážových aktivít a detský klub.

The Cove Rotana Resort

The Cove Rotana Resort

Piatimi hviezdičkami sa môže pochváliť aj hotel Fujairah Rotana Resort and Spa, ktorého jednu stranu obmýva trblietavá voda Indického oceánu, zatiaľ čo druhú obklopuje pohorie Haja. Tu si maximálne užijete rodinnú dovolenku plnú zábavy, romantický pobyt so svojou drahou polovičkou aj oddychový pobyt v skupine. Služby hotelu zahŕňajú reštaurácie, bary, bazény, vodné šmýkľavky, detský klub, kaderníctvo, posilovňu a wellness procedúry, tenisové kurty a mnoho ďalšieho.

Fujairah Rotana Resort & Spa

Fujairah Rotana Resort & Spa

Kúzelné Vianoce vám pripravia aj na Maldivách

Súostrovie v Indickom oceáne je preslávené kryštálovými lagúnami, úchvatnými plážami a tyrkysovou vodou. Oáza pokoja a raj vodných športov vo vás na prvý pohľa možno nevyvolá vianočnú náladu, vedzte však, že tunajšie hotely majú rozhodne čo ponúknuť! Kuramathi Island Resort v lagúne s bohatou vegetáciou láka na pekné pláže a kvalitné zázemie služieb. Spokojní budú aktívne založení cestovatelia, nadšenci šnorchlovania aj tí, ktorí hľadajú miesto pre pokojný pobyt. Rezort sa nachádza na North Ari Atoll, od letiska v Malé je vzdialený asi 90 minút rýchloloďou, alebo 25 minút hydroplánom. K vybaveniu hotela patria tri bazény, vírivka, bufetové reštaurácie, deväť á la carte reštaurácií, bary, spa centrum, kaderníctvo atd.

Kuramathi Island Resort

Kuramathi Island Resort

A čo tak vianočná dovolenka na ostrove Maurícius

Malý ostrov sopečného pôvodu sa vyznačuje romantickým pobrežím s bielym pieskom, modrými lagúnami s príjemnou teplou vodou, vynikajúcou kuchyňou a v neposlednej rade so štýlovými hotelmi. Jedným z nich je aj trojhviezdičkový Silver Beach na východe ostrovu, v oblasti Trou d'Eau Douce. Do hlavného mesta Port Louis je to odtiaľ len asi 45 km a k letisku 50 km. Menší tichý hotel v tropickej záhrade pri pieskovej pláži je vhodný k pokojnej dovolenke v páre. Čaká tu na vás bazén s lehátkami, slnečníkmi a barom, reštaurácie aj obchod. Z rady zábavných aktivít možno vybrať biliard, stolné hry, šľapadlá, vodné lyžovanie, alebo potápanie.

Silver Beach

Silver Beach

Nemenej lákavým je tiež hotel Sugar Beach Resort v turisticky obľúbenej lokalite Flic en Flac. Letisko leží 49 km ďaleko. Kvalitný hotel v pokojnom prostredí bol postavený v koloniálnom štýle a pyšní sa vlastnou tropickou záhradou. Uspokojí aj náročných klientov. Obzvlášť vhodný je pre páry a hráčov golfu. Popri hlavnej reštaurácii disponuje aj tromi ďalšími, ďalej štyrmi barmi, dvoma vonkajšími bazénmi s lehátkami a slnečníkmi. Spa centrum zahŕňa uvoľňujúce masáže, kadernícky salón a kozmetiku.

Sugar Beach

Sugar Beach

Za nevšednými Vianocami sa vydajte do Kataru!

Emirát v juhozápadnej časti Perzského zálivu je skutočným miestnym klenoto. Nájdete tu jedny z najkrajších pláži zálivu aj hotely preslávené svojim komfortom, kvalitnými službami a typickou arabskou ústretovosťou. Odporučiť môžeme napr. rezort Intercontinental Doha v štvrti West Bay v Dauhe. Stojí v bezprostrednej blízkosti súkromnej pieskovej pláže. Ponúka tri bazény (z toho jeden pre deti), lehátka, slnečníky, spoločenské priestory, obchody, reštaurácie aj bary.

Intercontinental Doha

Intercontinental Doha

Päť hviezdičiek zdobí takisto hotelový komplex St. Regis. Ten sa chváli najväčším bazénom v Dauhe, naviac leží pri piesočnej pláži a predstavuje ideálny priestor k odpočinkovej dovolenke. Má reštauráciu, bar, päť konferenčných miestností aj veľkú tanečnú sálu.

St. Regis

St. Regis

Na záver si predstavíme ešte katarský Banana Island Resort, privátny ostrov nazývaný raj na zemi. Pôsobivá piesočná pláž, tropická záhrada avyhlásené kúpeľné služby vytvárajú podmienky na nezabudnuteľný pobyt, a to aj v prípade náročných klientov vyhľadávajúcich luxus a relaxáciu. Vaše chute uspokoja tri reštaurácie s obsluhou (arabská, talianska, americká) a kaviareň. Nepodávajú sa tu však alkoholické nápoje. V hoteli je bazén s lehátkami a detská herňa.

Banana Island Resort

Banana Island Resort

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.