Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Cenovo dostupná exotika: 6 tipov kam vyraziť v zime za slnkom

Dovolenka v arabských emirátoch

Dovolenka v arabských emirátoch Shutterstock

Patríte medzi cestovateľov, ktorí radi spoznávajú exotické krajiny? Prinášame vám tipy na cenovo dostupné exotické destinácie, ktoré sú zaujímavé a neohrozia váš rozpočet. Inšpirujte sa a vydajte sa za slnkom!

Senegal: Raj surferov aj Rallye Dakar

Africký Senegal

Africký Senegal Shutterstock

Senegal nie je typickou krajinou, kam by mierili davy turistov, o to lepší však pobyt bude. Väčšina dovoleniek v Afrike je spojená s výletmi na safari s voľne žijúcimi zvieratami a stretnutiami s domorodými kmeňmi. Senegal k tomu ponúka ešte ideálne podmienky pre surferov a rozprávkovo krásne pláže. Odporúčame navštíviť ružové jazero Retba, kde sa môžete okúpať. Hriechom by bolo vynechať hlavné mesto Dakar, ktoré patrí medzi najkrajšie a najluxusnejšie metropole Afriky.

Mrknite na ponuku zájazdov do Senegalu

Srí Lanka: Dobrodružstvo s vôňou škorice

Srí Lanka

Srí Lanka Shutterstock

Nezabudnuteľná cesta vlakom s neuveriteľnými výhľadmi, škoricové plantáže, pieskové pláže, vlniace sa more nielen pre surferov, stáda slonov, slávny cejlónsky čaj, vodopády, usmievaví obyvatelia, budhistické pamiatky aj nízke ceny robia zo Srí Lanky neodolateľnú destináciu. Pre každú časť ostrova je typické niečo iné: juh je rušnejší, západ je domovom pulzujúcej metropoly Colombo, východ je tradičný a plný krásnych chrámov a vnútrozemie sa pyšní národnými parkmi plnými zelene a zvierat. Navštíviť môžete korytnačiu rezerváciu (napr. Kikkaduwa Turtle Sanctuary) alebo slonie sirotince Pinnawala alebo Millenium.

Užite si dobrodružstvo na Srí Lanke

Gambia: Najmenší štát Afriky

Raj Gambia

Raj Gambia Shutterstock

Gambia je síce najmenšou krajinou afrického kontinentu, miestne zaujímavosti ale mnohonásobne predčia jej veľkosť. Na pobreží Gambie na vás čakajú zlaté pláže, malebné lagúny, ospalé rybárske dedinky a biologicky bohaté pobrežné rezervácie. Rozhodne nevynechajte krásne národné parky Kiang West a Gambia River, ktoré sa pyšnia veľkou populáciou hrochov, krokodílov, šimpanzov a vtáctva. Bez pochýb najväčším pokladom krajiny sú miestni ľudia preslávení svojou srdečnosťou.

Objavte najmenší štát Afriky

Spojené arabské emiráty: Luxus pre každého

Spojené arabské emiráty: kolíska luxusu

Spojené arabské emiráty: kolíska luxusu Shutterstock

Emiráty patria medzi najvyhľadávanejšie exotické destinácie. Pre väčšinu ľudí znamenajú Spojené arabské emiráty iba jedno: Dubaj. Megalomanské stavby, zaujímavé zábavné parky, ohromné nákupné strediská aj umelo vytvorené ostrovy rôznych tvarov. Za pozornosť ale rozhodne stoja aj ďalšie emiráty, ktoré majú každý svoj vlastný pôvab. Ras Al Khaimah okrem plážových dovoleniek ponúka aj treky do hôr, Sarjah je centrom umenia a Fujairah leží v Ománskom zálive a prekvapí vás prekrásnou prírodou.

Plážová dovolenka za babku

Maroko: Krajina tisícich chutí aj farieb

Pestrofarebné Maroko

Pestrofarebné Maroko Shutterstock

Maroko je bránou do Afriky a krajinou neskutočnej rozmanitosti. Nájdete tu epické pohorie Atlas, starobylé mestá, rozsiahle púšte aj nádherné pláže. Marocké mestá sú jedny z najzaujímavejších na africkom kontinente - Marakéš, Fes, Meknes alebo Rabat. V oblastiach Essaouira a Taghazout si prídu na svoje milovníci surfovania, vďaka vysokým vlnám patria medzi najlepšie na svete. Ideálne stredisko k plážovej dovolenke je Saida, ktoré je preslávené krásnymi čistými plážami. Na svojich cestách by ste nemali zabudnúť ani na návštevu miestnych trhov a ochutnať zaujímavú marockú kuchyňu.

Doprajte si farebnú dovolenku v Maroku

Katar: Klenot Perzkého zálivu

Klenot Perzského zálivu, Katar

Klenot Perzského zálivu, Katar Shutterstock

V Katare sa môžete dozvedieť mnoho o tradícii sokolníctva, sledovať preteky tiav v púšti alebo obdivovať tradičné plachetnice. Táto krajina vás okúzli najkrajšími plážami Perzského zálivu aj luxusnými hotelmi. Pri návšteve hlavného mesta Doha (Dauha), prezývaného aj Druhý Dubaj nevynechajte múzeum islamského umenia, okrem toho tam na vás čaká okrem mrakodrapov aj plno historických pamiatok, arabské bazáre a vyhlásené reštaurácie ponúkajúce tradičnú katarskú kuchyňu.

Nechajte sa okúzliť Katarom

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.