Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Caorle, kúzelný sused Benátok

Caorle

Caorle

Obľúbené prímorské talianske letovisko Caorle nájdete v provincií Venezia (oblasť Benátsko) pri Jadranskom mori, medzi Terstom a Benátkami. Je rozdelené do niekoľkých štvrtí, pričom srdce mesta tvorí historické centrum s dómom a mnohými malebnými uličkami.

Pláže v Caorle

Zlatá piesočná pláž, zvažujúca sa mierne k moru, a lagúna, v ktorej akoby sa zastavil čas, to sú niektoré z hlavných prvkov, ktoré robia mesto Caorle jednou z najobľúbenejších turistických destinácií "Horného Jadranu". Čakajú tu na vás čisté a slnečné piesočné pláže s pozvoľným vstupom do vody, ležadlami a slnečníkmi, s radom plážových barov a zmrzlinových stánkov, ba dokonca s hojdačkami a preliezačkami pre deti. Samozrejmosťou sú požičovne vodných bicyklov, ihrisko pre plážový volejbal alebo petanque. Nechýbajú ani sprchy a toalety. Tunajšie pláže sa tiahnu niekoľko kilometrov od starého mesta cez Porto Santa Margherita k novej časti Altanea a Duna Verde. V pôvodnej historickej časti ležia dve pláže, Levante a Ponente. Obe sa vyznačujú jemným zlatistým pieskom a pozvoľným vstupom do mora a sú ideálne pre rodiny s deťmi.

Pláž v Caorle

Pláž v Caorle

Ubytovanie v Caorle

Caorle má bohaté možnosti ubytovania, takže uspokojí všetky potreby svojich návštevníkov. Sú tu hotely, apartmány, kempy, rekreačné strediská, penzióny, bed & breakfast, chalupy, prázdninové domy, dokonca aj hostel. Skrátka ideálne miesto pre trávenie dovolenky! Ak hľadáte ubytovanie vhodné pre rodiny s deťmi, ktoré bude mať blízko k pláži, vlastný bazén a detské ihrisko, skúste napr. menší prázdninový rezort Villaggio Sant'Andrea , kde sú povolené aj domáce zvieratá, alebo napríklad camping Laguna Village , kemp s bazénom, ihriskom a reštauráciou.

Villaggio Sant’Andrea

Villaggio Sant’Andrea

Zaujímavé miesta v Caorle

Mesto ponúka nespočetné množstvo rekreačných objektov a zábavných zariadení, ako sú diskotéky, aquapark Aquafollie či lunapark Caorle, ktorý ocenia deti aj dospelí. V akváriu Sea Life zase môžete spoznávať krásny podmorský svet a zblízka si pozrieť medúzy, chobotnice, žraloky, korytnačky a ďalšie zaujímavé stvorenia. Milovníci adrenalínu ocenia jednu z najstarších pretekárskych dráh v Taliansku, kde jazdili aj Senna, Schumacher, Kubica či Hamilton. Pista Azzurra , ktorá má k dispozícii aj dva okruhy pre amatérskych jazdcov, je blízko Caorle.

Aquapark Aquafollie

Aquapark Aquafollie

Mesto je známe aj tým, že sa tu každý rok koná súťaž "Živá skala", kedy sochári z rôznych kútov sveta vytvárajú pôsobivé sochy z balvanov na pobrežnej promenáde.

„Živá skala“ v Caorle

„Živá skala“ v Caorle

Ani obdivovatelia krásnych pamätihodností rozhodne nevýjdu naprázdno. Spomínaný dóm s valcovitou zvonicou zakončenou kužeľovitou špičkou je hlavným umeleckým skvostom mesta, ktorý nájdete na námestí Piazza Vescovado. Vnútri katedrály sa nachádza zlatý oltárny obraz "Pala d'oro", drevená pozlátená "Pietà" a "Posledná večera", zrejme od Gregoria Lazzariniho. K chrámu patrí tiež farské múzeum, v ktorom môžete nájsť relikviár s lebkou patróna mesta sv. Štefana a takisto Relikviár najdrahšie krvi, ktorý údajne obsahuje hlinu, po ktorej kráčal krvácajúci Kristus.

Dóm s valcovitou zvonicou v Caorle

Dóm s valcovitou zvonicou v Caorle

Z ďalších zaujímavostí mesta Caorle spomeňme kostol Santuario della Madonna dell'Angelo na pobreží, ktorého klenbu zdobia fresky. Vnútri je drevená socha Panny Márie s dieťaťom, reliéf archanjela Michaela, dielo sochára Andrey Dell'Aquila, a barokový oltár.

Santuario della Madonna dell'Angelo

Santuario della Madonna dell'Angelo

Ulica a námestie v Rio Terrà sú vo veľkom navštevované počas celého roka. Pre turistov ide o ideálne miesto na večerné prechádzky.

Výlety do okolia Caorle

Okolie Caorle nabáda na mnohé lákavé výlety. Plavte sa loďou po lagúne, doprajte si večernú okružnú plavbu po mori, objavujte ďalšie historické mestá a blízke rybárske dedinky alebo sa vydajte priamo do neďalekých Benátok. Cesta loďou vás zbaví prípadných problémov s parkovaním a zároveň poskytne nevšedný zážitok. Vyraziť môžete akýkoľvek všedný deň z prístavu pri námestí Piazza Papa Giovanni, vždy o 8:00. Do Benátok dorazíte asi po dvoch hodinách. Naspäť odpláva loď o 16:00, cena za spiatočný lístok pre dospelú osobu činí 39 €.

Benátky

Benátky

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.