Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Aký je rozdiel medzi all inclusive a ultra all inclusive?

Stalo sa Vám, že ste hľadali dovolenku a pri rovnakom hoteli sa Vám objavili tieto rôzne názvy stravovania? Neviete, čo presne si máte pod týmto názvoslovím predstaviť? Poradím Vám, ako sa lepšie zorientovať a čo od týchto typov stravovania očakávať.

Anglické slovo all znamená v slovenskom preklade „všetko“. Niektorí turisti majú predstavu, že ak si zakúpia dovolenku s all inclusive (čítajte ól inkluziv), nemusia zaplatiť ani cent naviac. Majú mylné predstavy, že zahrnutý je aj plážový servis, trezor či vodné športy. Toto označenie sa týka výhradne stravy, v tomto smere sa naozaj nemusíte starať o nič.

Rozsah poskytovaných služieb sa tiež líši podľa destinácie. Všeobecne je známe, že služby, ktoré poskytujú v Egypte či Turecku sa nemôžu porovnávať napríklad s Bulharskom alebo Gréckom.

All inclusive

Tento typ stravovania zahrňuje raňajky, obedy a večere. Medzi týmito hlavnými jedlami sú ponúkané desiaty, olovranty či zmrzlina pre deti (líšia sa podľa destinácií a hotelov). Ďalej zahŕňa neobmedzenú konzumáciu miestnych nealkoholických a alkoholických nápojov vo vymedzených časoch a priestoroch. Ak máte záujem o importovaný alkohol, ten už v cene nie je a musíte si ho zvlášť priplatiť.

Ultra all inclusive (24 hour all inclusive)

Ide o rovnaký typ stravovania ako all inclusive. Naviac býva v ponuke zahrnutý aj importovaný alkohol, ktorý máte v cene. Ďalšou výhodou tiež je, že konzumácia nápojov je možná 24 hodín denne (je lepšie sa o tejto skutočnosti uistiť, v niektorých hoteloch to nemusí byť podmienkou).

Jeden z ďalších variant je strava light (soft) all inclusive. Pri ponukách hotelov toto označenie tak často nevidíme, ale určite stojí za spomenutie. Light all inclusive je zjednodušený typ občerstvenia, môžeme ho prirovnať k plnej penzií. V hoteli dostanete štandardne raňajky, obedy a večere. Vo väčšine prípadov chýbajú doobedné či poobedné snacky. Čo sa týka nápojov, v ponuke sú nealkoholické nápoje a pivo či víno, úplne chýba tvrdý alkohol. Druhý variant môže byť to, že nápoje sú podávané zadarmo iba k hlavným jedlám, opäť platí, že je lepšie si dopredu preveriť, čo všetko budete mať v cene.

 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.