Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Ako skĺbiť prácu a cestovanie?

Ako skĺbiť prácu a cestovanie?

Ako skĺbiť prácu a cestovanie?

Ste vášniví cestovatelia a týždeň dovolenky pri mori či na horách je pre vás žalostne krátky? Snívate o živote plnom dobrodružných ciest? Ak nepatríte medzi tých šťastlivcov, ktorí zdedili rozprávkové bohatstvo alebo vyhrali v lotérií, je na čase uvažovať o tom, ako skĺbiť prácu a cestovanie.

1. Staňte sa digitálnými nomádmi

Digitálne nomádstvo je veľkým hitom posledných rokov. Nenechajte sa zmiasť predstavou kočovníkov putujúcich púšťou na ťavách či osloch. Moderní nomádi sú najmä z radov slobodomyseľných IT špecialistov, marketingových odborníkov, fotografov či grafikov. Svoju pracovnú náplň si prispôsobujú tak, aby ju mohli vykonávať prakticky odkiaľkoľvek. V súčasnej dobe sa medzi najobľúbenejšie destinácie digitálnych nomádov radí Maroko, Thajsko, Mexiko či Bali. Predstava pracovného miesta s výhľadom na oceán či pracovné schôdzky vedené cez Skype z plážového baru je nesmierne lákavá. Ak patríte k rodeným dobrodruhom a váš deň začína pohľadom na notebook, potom ste ideálnym adeptom na pracujúcich svetobežníkov.

Staňte sa digitálnymi nomádmi

Staňte sa digitálnymi nomádmi

2. Cestujte v práci

Nikdy nie je neskoro na zmenu profesie. Ak máte cestovanie v krvi, potom by pre vás mohla byť ideálna práca sprievodcu cestovnej kancelárie. Život s hlavou v oblakoch si užijete ako letuška či stevard. A chlapčenské sny o riadení obrovského auta výborne naplní práca vodiča kamiónu. A ak vás občas pobozká umelecká múza, vyrazte na cesty s fotoaparátom, maliarskym plátnom či gitarou. A to by v tom bol čert, aby vám osud neprihral zaujímavú melódiu, jedinečnú snímku alebo zátišie o ktoré sa pobijú všetci majitelia svetoznámych galérií.

Sprievodca cestovnej kancelárie cestuje stále

Sprievodca cestovnej kancelárie cestuje stále

3. Precestujte rodičovskú dovolenku

Väčšina mamičiek sa možno pousmeje už pri vyrieknutí slovného spojenia materská dovolenka. Áno, obdobie plné permanentného nedostatku spánku, monotónnych činností a maximálneho pracovného nasadenia za minimálnu mzdu nepripomína dovolenku ani v najmenšom. No aj táto životná etapa sa dá využiť na cestovanie. Najprv na postupné poznávanie turistických cieľov v blízkom okolí a s postupom času aj na vychádzky za vzdialenejšími cieľmi. Niektoré tuzemské hotely a penzióny ponúkajú dokonalé podmienky pre rodiny s deťmi. Malí milovníci zvieratiek ocenia pobyt na rakúskych ekofarmách, na ktorých si ráno dáte kávu s mleikom od kravičky, ktorú ste večer škrabkali za uchom. Talianske kempy s bazénovými komplexmi, pripomínajúce menšie aquaparky a kaviarňami s desiatkami druhov zmrzliny vám vrátia kus detskej radosti zo života. Nakoniec prečo si materskú dovolenku neužiť ako obdobie, kedy je matkám a ich ratolestiam všetko dovolené.

Vyskúšajte s ďeťmi pobyt na farme

Vyskúšajte s ďeťmi pobyt na farme

4. Užívajte si cestovateľské víkendy

Mnoho zaujímavých miest sa dá precestovať aj počas víkendových pobytov. Veľmi obľúbené sú eurovíkendy, pri ktorých stihnete obehnúť tie najzaujímavejšie miesta navštívenej krajiny. Belgické pamiatky zapísané na zozname UNESCO, Paríž so zámkom Versailles, Rím s prehliadkou Vatikánu aj Amsterdam spojený s presláveným syrovým trhom v Alkmaare a kvetinovým parkom Keukenhof. Deťom sa rozžiaria oči počas návštevy rozprávkového Disneylandu v Paríži, Norimberskej zoo s delfináriom či vodného raja Tropical Islands, ležiaceho neďaleko Berlína. Dvojdňový pobyt vo vyhlásených maďarských či slovenských wellness rezortoch vám vleje energiu do žíl. Smutnú časť našich dejín pripomenie návšteva koncentračného tábora Osvienčim. Športoví nadšenci si môžu počas zimných víkendov vychutnať služby tých najznámejších alpských stredísk. Rakúsky Saalbach, Zell am See alebo Kaprun sú splneným snom každého milovníka bielej stopy.

Eurovíkend v Paríži je ideálny pre zamilovaný

Eurovíkend v Paríži je ideálny pre zamilovaný

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.