Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

7 najkrajších miest na Tenerife

Pláž Teresitas

Pláž Teresitas

Najväčší z Kanárskych ostrovov, Tenerife, sa často nazýva ostrov tisícich zážitkov – a niet divu – nádherné piesočné pláže, kúzelné mestečká a krásy majestátnej prírody ponúkajú nespočetné množstvo miest, ktoré vašu dovolenku premenia na nezabudnuteľnú. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na tie najkrajšie miesta, ktoré môžete na Tenerife vidieť, a užite si svoju vysnívanú dovolenku plnými dúškami.

1. Masca

Masca

Masca

Na severozápade Tenerife leží dedinka Masca, ktorej atmosféra vás úplne pohltí. Možno je to tým ťažko prístupným terénom medzi horami, možno niečím iným – isté ale je, že v Masce si budete pripadať, ako by ste sa ocitli späť v čase o niekoľko storočí skôr. Tunajšie drobné obydlia, ktoré boli postavené na úzkych skalných hrebeňoch, sú spolu s monumentálnymi skalnými scenériami v pozadí skutočnou pastvou pre oko.

Vyberte si zájazd na Tenerife

2. Národný park Pico del Teide

Národný park Pico del Teide

Národný park Pico del Teide

Snáď každý, koho čaká dovolenka na Tenerife, by si mal naplánovať návštevu tohto miesta. Národný park sa rozprestiera okolo najvyššej hory Španielska a súčasne tretej najvyššej sopky sveta Pico del Teide. Tunajšia mesačná a zdanlivo pustá krajina vás uchváti na prvý pohľad. Celým národným parkom vedie množstvo turistických chodníkov, ktoré vás dovedú do tých najkrajších miest parku.

3. Pyramídy Güímar

Pyramídy Güímar

Pyramídy Güímar

Pozoruhodným miestom na Tenerife je aj šestica pyramíd neďaleko mesta Güímar. Aj keď sa ich vek datuje „iba“ do 19. storočia, sú aj tieto pyramídy opradené patričnou mystickosťou dodnes. Postavili ich tu pravdepodobne pôvodný obyvatelia Guančovia, a ako tomu už u pyramíd býva po celom svete, aj tieto majú zjavne spojitosť s významnými astrologickými javmi.

Tajné miesta v Grécku, ktoré musíte vidieť

Prečítajte si aj:

Tajné miesta v Grécku, ktoré musíte vidieť

4. Botanické záhrady Puerto de la Cruz

Botanické záhrady Puerto de la Cruz

Botanické záhrady Puerto de la Cruz

Tieto nádherné botanické záhrady sa rozprestierajú na kopcoch nad mestom Puerto de la Cruz. Tešiť sa tu môžete na viac ako 3 000 vzácnych rastlinných druhov z tropických aj subtropických kútov našej planéty. Zo všetkých tých kaktusov, chlebovníkov a iných exotických skvostov vám padne sánka.

Cestujte bez obáv: Nové pripoistenie vás ochráni pred problémami s Covid-19

5. Garachico

Garachico

Garachico

Toto krásne koloniálne mestečko zo 16. storočia vás možno okúzli svojou pokojnou atmosférou, ale nebývalo tomu tak vždy. Od dôb svojho založenia sa museli miestni obyvatelia potýkať s neľútostnými epidémiami moru, náletmi kobyliek, útokmi pirátov aj sopečnými erupciami. To všetko už je našťastie minulosťou a dnes je Garachico krásnym ospalým mestečkom, ktoré si zamilujete.

Dovolenka na Tenerife

6. Útesy Los Gigantes

Los Gigantes

Los Gigantes

Jednou z veľkých prírodných krás ostrova sú aj skalné útesy nazývané Los Gigantes. Útesy, ktorých strmé steny sa od hladiny Atlantického oceánu nekompromisne šplhajú až do výšky 300 metrov, sú skutočne dych vyrážajúce. Krásou týchto velikánov sa môžete kochať napríklad aj z niektorej z reštaurácií v rovnomennom mestečku, ktoré sa medzi útesmi skromne ukrýva.

7. Pozorovanie veľrýb a delfínov

Teplé vody, ktoré omývajú juhozápadné pobrežie Tenerife sú obľúbenou domovinou mnohých zástupcov podmorskej zvieracej ríše, a to vrátane až 28 druhov veľrýb a delfínov. Do tunajších vôd každý deň vyplávajú turistické lode, z ich palúb môžu návštevníci tieto majestátne cicavce pozorovať priamo v ich prirodzenom prostredí. Najčastejšie tieto lode štartujú z prístavu Los Cristianos, Los Gigantes anebo Las Americas.

30.06.2021 Leona Tomšů

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.