Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

7 európskych hotelov s nezabudnuteľným výhľadom

Výhľad z okna na Santorini

Výhľad z okna na Santorini

Je pre vás pri výbere dovolenky dôležité aj okolie hotela? Ešte aby nie. Kto z nás by sa chcel pozerať na múry ostatných budov alebo na skladisko miestneho obyvateľstva. Mnoho hotelov ponúka očarujúce výhľady na panorámy miest, okolitú prírodu či horské masívy. Nenechajte si ich ujsť.

Grécko

Krajina opradená legendami a mýtmi láka turistov nielen na priezračné more, ale práve aj na svoje pamiatky.

Zavítajme na romantický ostrov Santorini. Jeho biele domčeky s modrými strechami a lávové pláže Vás uchvátia. Ak chcete mať z hotela výhľad ako nikto iný, vyberte si pobyt v Canaves Oia 5* (13+). Hotel, ktorý je čiastočne vytesaný do skaly, pravidelne získava rôzne ocenenia a vraj ponúka najkrajší panoramatický výhľad v Európe. Zo všetkých izieb, reštaurácie aj bazéna je možné vidieť kalderu (kráter s priemerom niekoľkých kilometrov).

Canaves Oia

Canaves Oia

Ak máte radi prírodu, zeleným rajom Európy je ostrov Thassos s krásnymi romantickými zákutiami. Najobľúbenejšie letovisko Limenaria sa nachádza na juhozápadnej časti ostrova a leží tu hotel Antonios 3*. Z jeho balkónikov je za pekného počasia úžasný výhľad na vrch Athos (Chalkidiki), kde sa nachádza známy mníšsky štát. Jeho návšteva je obmedzená na 10 cudzincov mužského pohlavia (18+) denne, aj keď sa Vám ho najskôr nepodarí navštíviť, výhľad na „vrch uprostred mora“ je skvelý.

Mníšsky štát na vrchu Athos

Mníšsky štát na vrchu Athos

Taliansko

Skvelá talianska kuchyňa, dobré víno, pamiatky, divoká príroda či úžasné jazerá – to všetko je Taliansko. Zavítajme spoločne na jeden z najväčších ostrovov v Stredozemnom mori – Sicíliu. Nájdeme tu hotel King´s House 3*, z ktorého je úchvatný pohľad na stále činnú sopku Etnu. Hotel sa nachádza v pokojnej časti letoviska Fondachello di Mascali a od Etny je vzdialený iba 18 km, môžete tak Váš pobyt spojiť aj s výletom na známu sopku.

Sopka Etna

Sopka Etna

Chcete sa vydať za pamiatkami starovekého Ríma a Vatikánu? Využite možnosť ubytovať sa v hoteli Rome Cavalieri Waldorf Astoria 5*. Nachádza sa na vrchole kopca Montemario a ponúka svojím klientom pohľad na celý Rím. Navyše hotel zaisťuje kyvadlovú dopravu do centra zadarmo. Čerešničkou na torte je hotelové wellness centrum.

Výhľad z Rome Cavalieri Waldorf Astoria

Výhľad z Rome Cavalieri Waldorf Astoria

Španielsko

Španielske kráľovstvo má za sebou bohatú históriu a teda aj možnosť navštíviť nespočet pamiatok. Známe je aj pre temperament miestnych, flamenco, výbornú kuchyňu či kvalitné víno. Španielskou „Mekkou“, kde sa zhromažďuje najviac turistov je Barcelona. Chcete spojiť dovolenku pri mori s návštevou pamiatok? Zvoľte ubytovanie v hoteli Arts Barcelona 5* (sieť hotelov Ritz-Carlton), ktorý leží priamo pri mori a ponúka panoramatický výhľad na Barcelonu.

Výhľad z hotela Arts Barcelona

Výhľad z hotela Arts Barcelona

Rakúsko

Majestátne Alpy, krásna čistá príroda a miestne špeciality Vás nadchnú. Ak si chcete skutočne oddýchnuť, vydajte sa do lokality Burgenland, kde sa v blízkosti Neziderských jazier nachádza hotel St. Martins 4*. Miestny liečivý prameň obsahuje hydrogenuhličitany a chloridy, voda má teplotu až 35 °C. Ponúka sa Vám očarujúci výhľad na jazero a na národný park Neusiedler See-Seewinkel. V hoteli je podávaná miestna kuchyňa.

Hotel St. Martins

Hotel St. Martins

Švajčiarsko

Švajčiarsko, to nie je iba množstvo veľkých jazier ako Bodamské, Ženevské či Lucernské (a mnoho ďalších), ale aj dlhé dejiny a hlave majestátne Alpy. Hotel s nezabudnuteľným výhľadom na Matterhorn a Monte Rosu je Kulmhotel Gornergrat 3*, ku ktorému náleží aj observatórium. Vďaka suchému vzduchu a polohe hotela vo vysokej nadmorskej výške, môžete vidieť mliečnu dráhu a planéty voľným okom.

Kulmhotel Gornergrat

Kulmhotel Gornergrat

Nechajte se uniesť krásou okolia. Aj to robí dovolenku tým, čím má byť.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.