Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

7 dôvodov, prečo vyraziť na dovolenku na Seychely

Seychely

Seychely

Ak chcete zažiť exotiku snov, vydajte sa do oslnivého tropického raja pri východnom pobreží Afriky a urobte si v zime leto.

Skvostné súotrovie Seychely sa nachádza v Indickom oceáne, vďaka polohe v tropickom pásme sa pyšní celoročne stabilným počasím s vysokými teplotami mora aj vzduchu. Jedno z najromantickejších miest na svete tvorí viac než 115 ostrovčekov, pričom turisticky najznámejšie sú ostrovy Mahé, Praslin, Silhouette a La Digue.

Prečo vyraziť na dovolenku práve na Seychely?

1. Príroda

Príroda na Seychelách je veľmi krásna a jedinečná. Harmonické čajové plantáže, pralesy, vodopády, svahy s bujnou vegetáciou, bohatá fauna a flóra aj zarastené hory sú prirodné bohatstvo, na ktoré môžu byť Seychely právom pyšné. Pre milovníkov pešej turistiky je pripravená celá rada dobre značených turistických trás. Pekný je výšlap na najvyšší vrchol Seychel vypínajúci sa do výšky niečo cez 900 m.n.m. Aj keď sa nejedná o žiadne veľhory, počítajte s tým, že s apri výstupe peken zapotíte.

Mahé, Seychely

Mahé, Seychely

Uprostred ostrova Praslin sa nachází nádherný národný park Vallée de Mai, kde sa vyskytuje nielen úchvatný tropický prales, ale aj svetový unikát, voľne rastúce plamy plodiace dvojkomorové gigantické orechy, tvarom pripomínajúce ženské lono. A práve táto rastlina je seychelským národným symbolom.

Coco de Mer

Coco de Mer

2. Pláže

Preslávené seychelské belostné pláže so žulovými balvanmi obklopené exotickými palmami, sú jedným z hlavných lákadiel tejto destinácie. Pozorovať tie najkrajšie romantické západy slnka môžete na ostrove mahé, konkrétne na pláži Beau Vallon a na ostrove La Digue na pláži Anse Source d'Argent. Hra svetiel a tieňov, horúceho slnka a iskriaceho mora vám v tomto romantickom kútiku sveta vezme dych.

Anse Source d'Argent

Anse Source d'Argent

3. Potápanie

Seychely sa radia medzi najkrajšie potápačske lokality sveta. Tyrkysovo sfarbená voda Indického oceánu skrýva jedno z najrozmanitejších podmorských královstiev na svete. Na svoje si prídu ako skúsení potápači, tak aj začiatočníci, podmienky sú tu priaznivé pre obe skupiny. V hĺbke 8-30 metrov môžete sledovať stovky druhov morských živočíchov, prekrásne sfarbené koraly aj vraky dávno potopených lodí.

Podmorský svet na Seychelách

Podmorský svet na Seychelách

4. (Nielen) vodné športy

Na plážach s vhodnými poveternostnými podmienkami sa môžete venovať windsurfingu, alebo sa zúčastniť výletnej plavby na plachetnici. Zábavu vám prinesie jazda na nafukovacom banáne, vyskúšať môžete aj vodné lyžovanie. Na pevnine na vás čakajú športové aktivity v podobe jazdy na bicykli, pešej turistiky či golfu.

Seychely pre športovcov

Seychely pre športovcov

5. Gastronómia

Základom kreolskej kuchyne sú čerstvé ryby, najmä tuniak, sépia či makrela, morské plody a rôzne druhy korenia. Najobľúbenejším národným pokrmom sú grilované ryby alebo chobotnice s pálivou omáčkou s paradajkami, podávané s ryžou. Nemenej obľúbená je polievka s mušľami nazývaná „tec-tec“.

Nejlepšie je stravovať sa s miestnymi v pouličných bufetoch a stánkoch. Nielen, že ochutnáte pokrmy v rovnakej podobe  a kvalite, ako ich pozná a konzumuje drtivá väčšina obyvateľov, nespornou výhodou je aj fakt, že oproti turisticky zameraným reštauráciám značne ušetríte.

Na pitie si dajte čaj z citrónovej trávy pre dobrý spánok, miestne svetlé pivo Seybrew, palmové víno alebo niektorý z likérov ananásovej príchute. Pri pití alkoholu pozor, na Seychelách je prísny zákaz konzumácie alkoholických nápojov na uliciach.

Typická kreolská kuchyňa

Typická kreolská kuchyňa

6. Priaznivá klíma

Pýtate sa, kedy sa vydať na Seychely? Kedykoľvek. Sezóna je na súostroví prakticky po celý rok. Pokojne môžete vyraziť v polke decembra, kedy u nás vrcholí predvianočné šialenstvo a máte istotu, že si užijete nie len kúpanie v teplom mori, ale ako bonus si naviac priveziete bronzové opálenie.

V priebehu roka sa teploty pohybujú medzi 24-32°C, pre obdobie od novembra do februára sú typické krátke dažde, a to najmä v noci. V tomto období bývajú aj najvyššie teploty vzduchu. Teplota vody je po celý rok v rozmedzí príjemných 25-27°C. Suchšia klíma panuje na ostrovoch od mája do septembra.

Seychely s deťmi

Seychely s deťmi

7. Bezpečnosť

Vždy pred odjazdom do cudzej zeme je dobré zistiť, ako je na tom daná destinácia po stránke bezpečnosti. Táto informácia je dvojnásobne dôležitá, ak idete s deťmi. Seychely patria medzi bezpečné krajiny, kriminalita tu nie je nijak vysoká. Miestni obyvatelia nemajú potrebu páchať akúkoľvek trestnú činnosť, pretože tu žijú relatívne spokojne, v materiálnom dostatku. Samozrejme aj tu sa nájdu výnimky, a preto je určitá obozretnosť na mieste.

Obria korytnačka na Seychelách

Obria korytnačka na Seychelách

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.