Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

6 najkrajších pláži spojených arabských emirátov

Spojené arabské emiráty sú synonymom luxusných hotelov, mrakodrapov a moderných nákupných centier. Hoci miestne pláže sú trochu v úzadí za miestnymi architektonickými skvostami, rozhodne by ste ich nemali vynechať. Tu sú niektoré z najkrajších, stačí si len vybrať...

Saadiyat, Abú Dhabí

Pláž Saadiyat

Pláž Saadiyat Shutterstock

Verejná pláž Saadiyat s bielym pieskom sa nachádza na pobreží rovnomenného ostrova. Na pláži je všetko potrebné na piknik, stavanie hradov z piesku, opaľovanie, kúpanie, plachtenie a windsurfing. Nemusite sa obávať ani toho, že by vám počas plážových radovánok začalo škŕkať v bruchu. Pozdĺž pláže na vás čaká množstvo reštaurácii.

Al Sufouh, Dubaj

Tajná pláž a Burj Al Arab, Dubaj

Tajná pláž a Burj Al Arab, Dubaj Shutterstock

Piesočnatá cesta vedie na pláž Al Sufouh, ktorá sa nachádza medzi päťhviezdičkovým hotelom Burj Al Arab a ostrovom Palm Jumeirah. Možno preto sa nazýva tajná pláž. Pozvoľný vstup do vody je ideálny pre deti aj neplavcov. Relaxujte, obdivujte výhľad na slávne budovy a vychutnávajte si čarovný západ slnka. Nezabudnite si občerstvenie a uterák, pretože na pláži nie sú žiadne obchody, reštaurácie, toalety ani ležadlá.

Zájazdy do Dubaje 

Corniche, Abá Dhabí

Pláž Corniche, Spojené arabské emiráty

Pláž Corniche, Spojené arabské emiráty Shutterstock

Deň plný zábavy pre vás a vaše deti vám poskytne pláž Corniche v Abú Zabí, ktorá je ocenená modrou vlajkou. Pláž má všetko čo potrebujete, reštaurácie a kaviarne. Pobyt v Corniche vám spríjemní návšteva prezidentského paláca alebo nákupného centra Marina Mall. Vstup na pláž je spoplatnený, ale úchvatný výhľad na ostrov Lulu a miznúce vlny v pozadí rozhodne stoja za to.

Objavujte s nami Abu Dhabi 

Al Khan, Sharjah

Pláž v Sharjah, Spojené arabské emiráty

Pláž v Sharjah, Spojené arabské emiráty Shutterstock

Na pláži Al Khan v emiráte Sharjah si môžete vychutnať jazdu na kajaku, flyboarding alebo jazdu na banáne. Vyskušat si možete parasailing a kitesurfing, alebo sa zapotit pri plážovom futbale, tenise či volejbale. Neďaleko nájdete akvárium a plávajúci vodný park plný zábavných atrakcií.

Zájazdy do Ajmanu

Jumeirah, Dubaj

Pláž Jumeirah, Dubaj

Pláž Jumeirah, Dubaj Shutterstock

Piesočnatý pás Jumeirah tiahnuci sa pozdĺž malebného pobrežia Al Faihidi vás očarí prvotriednym výhľadom na Perzský záliv a ikonické budovy vrátane Burj Al Arab a Madinat Jumeirah. Ak hľadáte vzrušenie a dobrodružstvo, vyskúšajte vodné lyžovanie alebo kitesurfing. Tí, ktorí majú záujem o pokojnejšie formy zábavy, môžu využiť najbližšie ležadlo a chytať bronz alebo si zahrať plážový volejbal. V renomovaných reštauráciách môžete ochutnať špeciality z celého sveta.

Al Mamzar Beach Park, Dubaj

Al Mamzar Beach Park, Dubaj

Al Mamzar Beach Park, Dubaj Shutterstock

Plážový park Al Mamzar na okraji Dubaja sa tiahne až k hranici s emirátom Sharjah. Má oválny tvar a očarí vás okolitou malebnou krajinou. Táto oblasť je známa svojimi dokonalými odtieňmi modrej, množstvom paliem a najmodernejšou infraštruktúrou. To všetko z neho robí jednu z najvyhľadávanejších plážových dovolenkových destinácií.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.