Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Vyskúšajte najväčšiu výletnú loď sveta

Premýšľate, kam tento rok vyraziť na dovolenku? Už vás omrzeli dovolenky v rezortoch a chceli by ste tentokrát vyskúšať niečo iné? Milujete more, neznášate nudu a radi spoznávate nové miesta? Potom pre vás máme tip na úplne nový rozmer vašej dovolenky. Čo tak vyskúšať plavbu na výletnej lodi?

V dnešnej dobe existuje nespočetne lodí, ktoré prekypujú všemožnými vymoženosťami, vybavením a luxusom. Je tu ale jedna loď, ktorá – minimálne veľkosťou – prevyšuje všetky ostatné. A ako si inak urobiť obrázok o tom, ako taká dovolenka na výletnej lodi vyzerá, než práve s pomocou tej najväčšej zo všetkých? Poďme si predstaviť Harmony of the Seas – najväčšiu výletnú loď, ktorú kedy svetové vody poznali!

Harmony of the Seas je loďou rodiny Royal Caribbean. Loď je dlhá úctyhodných 362 metrov, čo sa rovná dĺžke viac než troch futbalových ihrísk. Na šírku meria cez 65 metrov a so svojou váhou 227 000 hrubej tonáže je ťažšia, než by vážilo 17 tisíc slonov afrických dohromady. Na šestnástich (z celkových osemnástich) palubách sa rozkladajú luxusné kajuty s maximálnou kapacitou 6 780 osôb a o absolútnu spokojnosť a pohodlie sa počas vašej plavby stará profesionálna posádka, zložená z viac než 2 100 členov. Loď sa v súčasnosti plaví po vodách Karibského mora, a to buď východnou, alebo západnou trasou. Odchádza aj končí vždy vo floridskom prístave Fort Lauderdale, odkiaľ ďalej pokračuje na Haiti, Jamajku a do Mexika v prípade trasy západnej, alebo na Svätý Martin (resp. Bahamy), do Portorika a na Haiti v prípade trasy východnej.

Premýšľate, či je pre vás dovolenka na lodi vhodná?

Nezáleží na tom, koľko máte rokov, či zo sebou beriete deti, alebo aká je vaša definícia „dobre stráveného času na dovolenke“. Harmony of the Seas vás presvedčí, že dokáže hravo naplniť predstavy zarytých pohoďákov, aktívnych neposedov, ale aj tých najnáročnejších puntičkárov.

Ste rodina s deťmi?

Potom určite oceníte širokú ponuku aktivít pre deti každého veku. Prichystané sú tu zábavné programy Adventure Ocean, vrámci ktorých si deti užijú plno zábavy vo výtvarných dielňach, pri hodinách tanca alebo napríklad pri vedeckých pokusoch malých chemikov. Keď bude deťom teplo, môžu sa zvlažiť vo vodnom parku Splashway Bay. Vďaka programu DreamWorks Experience budú zase všetky vaše dôležité okamihy na palube doprevádzať animovaní hrdinovia z rozprávok. Ako sa asi vaše deti budú tváriť, keď sa u nich na detskej diskotéke, maškarných sprievodoch či na ľadovej show objaví Shrek s Fionou, Tučniak z Madagaskaru alebo napríklad Kung Fu Panda?

Keď zatúžite stráviť trochu času pohromade s celou rodinou, môžete si vybrať z ponuky rodinných súťaží, hier a workshopov, na ktorých si užijete plno zábavy. Celý deň potom môžete zakončiť prechádzkou po Royal Promenade alebo návštevou 3D kina. Ak ale so sebou na dovolenku beriete dospievajúce ratolesti, s veľkým nadšením sa nad touto ponukou asi nestretnete. Ale netreba zúfať, posádka Harmony of the Seas myslí aj na teenagerov. Ak ich omrzí čas strávený s rodičmi, majú možnosť zájsť na diskotéku pre mladých alebo napríklad do klubovni, kde sa môžu zahrať stolný futbal, dať si nealkoholické drinky a nájsť veľa nových kamarátov.

Túžite po romantike so svojou drahou polovičkou?

Aj vy sa tu máte na čo tešiť. Ak prahnete po troche súkromia, pokoja a pohody, nie je lepšieho miesta, než kúpele Vitality Spa. Z mnohých procedúr v ponuke pre vás bude ideálna napríklad skvelá relaxačná masáž pre páry. Ďalším miestom vhodným pre pokojné rozjímanie a užívanie si času so svojou polovičkou je Solarium, kam majú prístup iba dospelí. Ujsť by ste si nemali nechať napríklad vírivku na vrchole lodi, z ktorej máte nádherný výhľad na more. Ak máte pocit, že prechádzky medzi bazénmi a tobogány nie sú príliš romantické, zamierte do Central Parku – jediného parku pod šírym nebom na mori. Viete si predstaviť väčšiu romantiku, ako sedieť na lavičke medzi tisíckami rastlín a pozorovať nočnú oblohu posiatu miliónmi hviezd, ktorú by ste na pevnine len ťažko zazreli? Až sa dostatočne nabažíte, nezabudnite si dať večeru v niektorej z reštaurácií a potom zamierte na muzikál. Iba na lodi Harmony of the Seas máte jedinečnú možnosť vidieť muzikál z dosák Broadway, Grease!

Milujete pohyb a adrenalín?

Ak si ani dovolenku neviete predstaviť bez pravidelného pohybu, potom je tu pre vás plne vybavená posilovňa alebo napríklad bežecký okruh, ktorý je vhodný aj pre priaznivcov kolieskových korčúľ. Zavítať tu môžete na lekciu yogy, tai chi, aerobiku, zumby a mnohých ďalších. Pre udržanie kondičky tiež skvelo poslúžia dve trinásťmetrové horolezecké steny, z ktorých vrcholu sa vám naskytne krásny výhľad na more. Ak fandíte skôr kolektívnym športom, potom určite nepohrdnete ani basketbalovým ihriskom v plnej veľkosti.

Ak okrem bežných športov vyhľadávate adrenalín a radi prekonávate svoje limity, ste na správnom mieste! Snáď najväčšou atrakciou na lodi je The Ultimate Abyss – najdlhšia šmykľavka na mori. So svojimi tridsiatimi metrami je vysoká zhruba ako desaťposchodová budova a vďaka špeciálnym zvykovým efektom a celkovej dĺžke 65 metrov je to skutočne poriadna jazda! Pokiaľ vás nakoniec predsa len ovládne strach, nič sa nedeje. Pri bazéne na vás čakajú ďalšie tri – kratšie a miernejšie – tobogány, na ktorých si ale užijete rovnakú zábavu. Milovníci divokého mora určite uvítajú dva simulátory vĺn pre surfovanie FlowRider a veľmi zaujímavou atrakciou je tiež 25 metrov dlhý lanový park Zip Line.

Chcete si užiť zábavu s priateľmi?

Potom by ste mali začať plánovať harmonogram, pretože skrz širokú škálu možností bude váš program skutočne nabitý. Začať môžete napríklad na vodnej show v Aquatheater, kde vás čaká vskutku veľkolepé predstavenie. Plno zábavy si potom môžete užiť napríklad na ľadovom klzisku alebo na krásnom golfovom ihrisku. Ak máte pocit, že ste dobre zohraná partia, potom choďte rozhodne vyskúšať, či sa dokážete dostať z únikovej miestnosti Escape Room plnej záludných hádaniek! Či už sa vám to podarí, alebo nie, odmenu v podobe dobrého drinku si nepochybne zaslúžite. Čo takto zájsť do Bionic Baru, kde vás budú obsluhovať roboti? Alebo dáte radšej prednosť baru so živou jazzovou muzikou, karaoke baru alebo napríklad Comedy Clubu? Možností na výber máte skutočne veľa. A ak stále nebudete mať dosť oblečte si svoje najlepšie šaty, nalaďte sa do tej správnej hravej nálady a vyrazte skúsiť šťastie do Casina Royale!

Radi si pochutnáte na dobrom jedle?

Na Harmony of the Seas hladovať vážne nebudete. K dispozícií je tu celkom 29 reštaurácií a občerstvovacích zariadení každého druhu a zamerania. Niektoré reštaurácie sú v cene plavby, v iných, predovšetkým v tých tematických, si už budete musieť za jedlo priplatiť. Za tie gurmánske zážitky, ktoré tu na vás čakajú, to rozhodne stojí. Zájsť si môžete napríklad do talianskej reštaurácie Jamie's Italian, na šťavnatý steak do Royal Caribbean's Chops Grille, mexické jedlo ochutnáte v Sabor Modern Mexican Reastaurant, pravé japonské sushi zas v Izumi Hibachi & Sushi a naozaj kulinárske lahôdky vám budú ponúknuté v reštaurácií Wonderland Imaginative Cuisine. Počas dňa môžete absolvovať degustáciu vybraných vín vo Vintages Wine Bar alebo sa pozrieť na kuchársku show v podaní tých najlepších šéfkuchárov na lodi.

A na koľko vás celá táto paráda vlastne vyjde?

Výsledná cena závisí na vašich nárokoch – ak si vystačíte s priestornou, krásne vybavenou kajutou, ale bez okien, potom sa cena takejto plavby bude pohybovať medzi 1200 až 1400 Eur. Ak predsa len túžite po výhľade, je tu pre vás rovnako vybavená kajuta s oknom, ktorej cena vás vyjde približne na 1300 až 1500 Eur. A ak vám ani okno nestačí, môžete si zhruba za 1600 až 1800 Eur rezervovať kajutu a balkónom. Ak si potrpíte na luxuse a túžite po skutočnom prepychu, ktorý nemá len tak hocikto, je tu pre vás nádherná dvojposchodová kajuta Royal Suite Class. Cena za takýto apartmán sa pohybuje v rozmedzí 3000 až 6500 Eur podľa konkrétneho termínu.

Dôležité je brať v úvahu, že v týchto cenách nie sú zahrnuté náklady na dopravu zo Slovenskej republiky a späť. S dávkou šťastia sa síce občas dajú zohnať spiatočné letenky z Viedne či Prahy do Miami aj pod 400 Eur, ale počítajte skôr s cenami okolo 550 Eur a viac. Ak budete chcieť letieť ne letisko priamo v prístave Fort Lauderdale (tento prístav, z ktorého loď vychádza je vzdialený od letiska v Miami asi 45 km), potom počítajte s čiastkami začínajúcimi na 900 Eur.

20.07.2017 Leona Tomšů

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.