Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Tipy na výlety do Nemecka

Zwinger v Drážďanoch

Zwinger v Drážďanoch

Prinášame vám tipy na turisticky najobľúbenejšie miesta v Nemecku, kam si môžete urobiť pekný jednodenný výlet.

Aquapark Tropical Island

V Brande, asi 60 km na juhovýchod od Berlína, si môžete užiť tropickú dovolenku, krásne letné počasie a veľa zábavných vodných atrakcií, a to pokojne aj v zime! Stojí tam totiž ohromný Aqualand Tropical Island , pôvodne veľká hala, ktorá bola premenená na úžasný park s pralesom, lagúnou a bazénmi. Doprajte si sprchu pod vodopádom alebo relax vo vírivke. Nájdete tu tiež najväčší saunový areál v Európe.

Aquapark Tropical Island

Aquapark Tropical Island

Deggendorf

Do Deggendorf v Dolnom Bavorsku môžete vyraziť za pamiatkami aj nákupmi. V tomto pôvabnom meste na Dunaji vás privíta Asamova bazilika na námestí Altenmarkt, historická radnica, benediktínske opátstvo Metten, múzeum remesiel alebo najstaršia pálenica presláveného bylinného likéru Bärwurz.

Deggendorf

Deggendorf High Contrast

Drážďany

Drážďany prekypujú zaujímavými pamätihodnosťami a atrakciami. Vybrať len niektorú z nich, ktorej by ste mohli venovať svoj jednodenný výlet, nebude vôbec jednoduché. Navštívte zámocký komplex Zwinger so svetoznámymi múzeami a preslávenou galériou, zaujímavé Nemecké múzeum hygieny alebo napríklad tunajšiu zoologickú záhradu. Parkovanie priamo oproti vchodu stojí 1 € na tri hodiny alebo 3 € na celý deň. Zoo v pokoji prejdete za tri hodiny, takže to jedno euro je vcelku prijateľné. Vstupenku do zoo kúpite za 12 € pre dospelého a za 4 € pre dieťa. Znížené vstupné 8 € sa vzťahuje na študentov a osoby so zdravotným postihnutím.

Drážďany

Drážďany

Passau

V oblasti Dolného Bavorska je najznámejším mestom pravdepodobne Passau. Leží na juhu, blízko hraníc s Rakúskom. Mesto troch riek jevo veľkom navštevované najmä počas adventu. Jeho dominantou je hrad Veste Oberhaus, hradným opevnením prepojený s hradom Veste Niederhaus. Na námestí Rathausplatz nájdeme, ako názov napovedá, radnicu a tiež Glasmuseum. K významným pamiatkam patrí tiež dóm sv. Štefana, farský kostol sv. Pavla, kláštor Niedernburg s hrobkou blahoslavenej Gizely, pútnické kostol a kláštor Mariahilf ai.

Passau

Passau

Pevnosť Königstein

Pevnosť Königstein v Saskom Švajčiarsku je najväčšia v Európe. Auto možno za 4,5 € ponechať v priestrannom parkovacom dome, vzdialenom od pevnosti približne 500 m. Plné vstupné činí 8 € v zime a 10 € v lete. Zľava sa týka študentov a zdravotne postihnutých, ktorí zaplatia len 6 € v zime či 7 v lete. Deti do šiestich rokov majú vstup zdarma. Je tiež možné zakúpiť výhodnejšie rodinné vstupné. Úchvatný výhľad do okolia, ktorý sa vám naskytne po výstupe na vrchol, za to rozhodne stojí. Komentované prehliadky sú ponúkané aj v češtine. Nahliadnite do skrytých kútov pevnosti, napríklad do podzemných hrobiek či hlbokej studne.

Pevnosť  Königstein

Pevnosť Königstein

Chodník korunami stromov

V blízkosti mestečka Neuschönau, čaká v Bavorskom lese na milovníkov prírody a dobrodružstva chodník korunami stromov. Prejdite sa po visutom drevenom chodníku vo výške 25 m nad zemou a vystúpte na vysokú vyhliadku, ktorá sa príznačne prezýva "bavorská Eiffelovka". Prehliadka je možná dokonca aj s kočíkom. Pri búrkach a silnom vetre býva zatvorené. V roku 2017 stála vstupenka 9 € (dospelý), 8 € (študent, dôchodca, postihnutý) alebo 7 € (dieťa do 14 rokov). Deti do šiestich rokov majú opäť vstup zdarma.

Chodník korunami stromov v Neuschönau

Chodník korunami stromov v Neuschönau Pavel Špindler

Zámok Moritzburg

Popoluškin zámok Moritzburg stojí 14 km severozápadne od Drážďan. Dodnes pripomína našu nádhernú vianočnú rozprávku s Libuškou Šafránkovú v hlavnej úlohe. Prejdite sa po  schodoch, po ktorých sa kedysi ponáhľala na kráľovský bál. Nezabudnite si však prehliadnuť ani tunajšie bohaté zbierky loveckých trofejí alebo ohromujúcu izbu, ktorú pokrývajú dva milióny pestrých vtáčích pierok.

Zámok Moritzburg

Zámok Moritzburg

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.