Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Slávne pláže mesta Sihanoukville

Pláž v oblasti Sihanoukville

Pláž v oblasti Sihanoukville

Kúzelné mesto Sihanoukville na juhu Kambodže obmývajú vody Thajského zálivu. Jediný prístav na pobreží Kambodže obklopujú úchvatné pláže a tropické ostrovčeky. Vydajte sa na romantický výlet po okolí, užívajte si krásny biely piesok alebo skúste kurzy potápania. Malebný raj poteší dušu každého turistu.

Pláž Hawaii

Túto pláž s bielym pieskom, skvelú na oddych aj bláznenie vo vode, nájdete pri slávnejšej pláži Victoria. Je však oveľa tichšia a lemujú ju borovice, poskytujúce vítaný tieň počas horúceho dňa. Hoci sa nachádza len kúsok od rušného centra, dá vám pocit pokoja a príjemnej samoty. Nechýbajú tu samozrejme bary, reštaurácie a ani požičovňa lodiek.

Pláž Independence

Piesočná pláž Independence, nazývaná tiež 7-Chan, je dlhá približne 1 km a veľmi pokojná. Aj krátky pobyt na nej vás oslobodí od všedných starostí. Mnoho predajcov tu nenájdete, preto je Independence pomerne tichá. Množstvo skál priťahuje pozornosť romantikov a dobrodruhov. Rodičia s deťmi si môžu na pláži usporiadať piknik a užívať si tunajšie priezračné more.

Pláž Independence, Kambodža

Pláž Independence, Kambodža

Pláž Ochheuteal

Ochheuteal je rušná pláž plná hotelov, barov a tých najlepších reštaurácií s výbornými morskými špecialitami. Je dlhá, piesočnatá a aj keď pomerne úzka, patrí v Sihanoukville k tým najpopulárnejším. Leží na východnej strane mesta medzi plážami Serendipity a Otres. Nudiť sa tu rozhodne nebudete, máte totiž možnosť vyskúšať veľa zaujímavých vecí – masáže, pedikúru, odstrániteľné tetovanie, dokonca golfové kurzy alebo výlety. V obchodíkoch s ručne vyrábanými suvenírmi si môžete zakúpiť niečo na pamiatku či pre priateľov.

Pláž Otres

Táto pláž je dokonca tak nádherná, že sa umiestnila v rebríčku Top 22 pláží, ktoré by ste určite mali v Ázii navštíviť. Bezstarostnému odpočinku ďaleko od ruchu mesta iste neodoláte, ale zároveň nemusíte mať strach, že by ste si tu neužili poriadnu zábavu. Otres nájdete južne od rušnejšej pláže Ochheuteal. Zatiaľ na nej nenájdete žiadne hotely, wellness ani veľké reštaurácie, ale je tu pár samoobslužných obchodov aj menších reštaurácií s morskými plodmi. Takisto je možnosť zapožičať si loďku, kajak či windsurf. Ubytovať sa môžete v blízkych bungalovoch.

Tradičná drevená loď, Sihanoukville

Tradičná drevená loď, Sihanoukville

Pláž Serendipity

Ide o živú a turistami veľmi obľúbenú pláž na východnom okraji mesta. Láka najmä na obchody, bary a viac ako šesťdesiat reštaurácií, ktoré ponúkajú cez dvadsať národných kuchýň. Vznikajú tu aj nové hotely a bungalovy. Pláž Serendipity ako jediná ponúka ubytovanie priamo na pláži, ktorá však býva v nočných hodinách veľmi živá. Plávanie tu nie je úplne ideálne, skôr si to tu užije každý, kto rád nakupuje.

Pláž Serendipity, Kambodža

Pláž Serendipity, Kambodža

Pláž Sokha

Pláž Sokha zaručene uspokojí aj najnáročnejších návštevníkov. Hodí sa pre rodiny s deťmi aj pre neplavcov, ktorí túžia len po leňošení či vyvádzaní na plytkom brehu. Jedinou nevýhodou pláže s pozvoľným vstupom do mora je skutočnosť, že je bohužiaľ súkromná. Spadá pod Sokha Beach Resort Hotel, preto býva prístup na ňu umožnený miestnym hosťom. Turisti ju môžu navštíviť za malý poplatok. Sokha je od centra mesta vzdialená len päť minút jazdy a je zrejme tým najlepším, čo môže Sihanoukville ponúknuť. Obklopuje ju nádherne upravená záhrada a čisté more. Rezort má k dispozícii reštauráciu, bary, hotelové kúpele aj dobre vybavené fitcentrum.

Pláž Sokha, Kambodža

Pláž Sokha, Kambodža

Pláž Victory

Pekná pláž Victory na západnej strane mesta je vo veľkom využívaná tak miestnymi, ako aj turistami. Prechádza rozsiahlou prestavbou, ktorá sľubuje vytvoriť z pláže obľúbené a ľahko dostupné miesto. V blízkosti nájdete rybie reštaurácie, penzióny a tiež kasíno. Smerom k mólu natrafíte na požičovne lodiek, vďaka ktorým budete môcť preskúmať okolité ostrovčeky.

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.