Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Rušno, relax, alebo turistika? Vyberajte dovolenku podľa znamenia zverokruhu!

Vyberajte dovolenku podľa znamenia zverokruhu

Vyberajte dovolenku podľa znamenia zverokruhu

Väčšinou výber vhodnej destinácie pre vytúženú dovolenku plánujeme na základe zjavných parametrov - rodiny s deťmi hľadajú hotel prispôsobený aj tým najmenším, najlepšie s ihriskom a možnosťou vyžitia, aktívny turisti pozerajú po ponuke pamiatok či zaujímavých túr, pracovne vyťažení ľudia sa zase informujú, kde nájdu tú najkrajšiu pláž vhodnú pre opaľovanie a zaslúžený oddych. Napadlo vám však zvoliť si tú najlepšiu krajinu podľa dátumu narodenia?

Baran (21.3.-20.4.)

Každý narodený v tomto znamení určite vie, že zladiť predstavu o dovolenke s ostatnými nie je vždy jednoduché. Zatiaľ čo iné typy môžu túžiť po relaxe a odpočinku pri slnení na zlatistej pláži, ľudia v znamení Barana so svojou tvrdohlavosťou, vytrvalosťou a predovšetkým vášňou pre neustále zmeny a objavovanie očakávajú od cestovania oveľa viac. Rozhodne s nimi nečakajte nudný týždeň strávený v bezpečí hotelového rezortu - Baran sa ničoho nezľakne a svoje hranice rád prekonáva. Vhodným miestom pre človeka narodeného v tomto znamení je teda napríklad Rakúsko, kde sa dá naplánovať aj niekoľkodňová túra cez Alpy či tamojšie prírodné parky. Ak by turista mieril ďalej, podobné možnosti ponúka tiež Taliansko, kde sú výstupy a následné prenocovanie v divočine na dennom poriadku.

Býk (21.4.-21.5.)

Pokojný človek ocení pri odpočinku pokojné miesto. Týmto pravidlom by sme sa mali riadiť, ak plánujeme vycestovať s osobou narodenou v znamení Býka. Tým totiž nevadí spoločnosť, avšak nenechajú sa do ničoho nútiť a majú radi svoj kľud. O býkoch je tiež známe, že sú duševne veľmi silní a v prípade potreby ochotne a radi pomôžu rodine či priateľom. Po tomto si zaslúži trochu pokoja a odpočinku, ktorý im ponúka napríklad južná strana Cypru, alebo niektorý z malých ostrovčekov v Chorvátsku. Ide totiž o miesta, ktoré sú vo svojej podstate tiché a v súkromí, ale stále ponúka aj možnosť výletov v prípade potreby aktívneho cestovania.

Pláž Lara, Cyprus

Pláž Lara, Cyprus

Blíženec (22.5.-21.6.)

Ľudia v znamení Blíženca sú ďalšími z kategórie turistov, ktorí majú radi zmeny a sú značne nestáli. Len veľmi ťažko ich pripútate k jednému miestu alebo myšlienke, preto je treba pri výbere vhodného zájazdu zapojiť značnú dávku fantázie. Našťastie však máme poznávacie zájezdy, které jsou pro tuto skupinu cestovatelů ako stvorené. A čo viac, týmto spôsobom sa môžete pozrieť takmer do všetkých kútov sveta - pre kratšie pobyty je tu možnosť prejsť si Víedeň či Varšavu, vzdialenejšie pobyty potom môžu byť v Paríži, Ríme, alebo Benátkách. Týmto štýlom je samozrejme možné prejsť aj na prvý pohľad pobytové krajiny, ako je Chorvátsko či Grécko.

Rak (22.6.-22.7.)

O ľuďoch narodených v znamení Raka sa všeobecne hovorí ako o citlivých bytostiach, ktoré vedia prejaviť súcit a ľudia sa im radi zverujú so svojím trápením. Na jednu stranu dokážu odhaliť aj tie najväčšie tajomstvá druhých, na stranu druhú však oni sami svoje súkromie otvárajú ostatným veľmi neradi. Samozrejme sa dokážu baviť a radi sa zasmejú, musí na to však mať práve náladu. A práve preto týmto turistom odporúčame vycestovať hneď z kraja roka, kedy sa v Taliansku koná tradičný benátský karneval. Na prelome januára a februára sa to v Benátkach len hemží farebnými maskami a dychberúcimi kostýmami. Masky sú skvelou demonštráciou anonymity a uzavretosti, o zábavu a poznanie tu však tiež nie je núdza.

Benátsky karneval

Benátsky karneval

Lev (23.7.-22.8.)

Ľudia narodení v tomto letnom znamení majú veľké a láskavé srdce, podobne veľké je však aj ich ego a radi stojí v strede pozornosti - najlepšie na udalosti, ktorú sami naplánovali a zorganizovali. S takými vlastnosťami si rozhodne zaslúži pobyt v destinácii, ktorá je rušná, s honosným ubytovaním a ponúka bohaté možnosti výletov a vyžitia. V povahe pravého Leva rozhodne nie je šetrenie - za komfort si rád priplatí, očakáva za to však zodpovedajúce servis. Pre týchto turistov sú ako stvorené rušné časti Španielska, Grécka, či Kanárských ostrovov. Zle im nebude tiež napríklad v Egypte či na exotickej dovolenke, musí sa však jednať o kvalitný päťhviezdičkový hotel so zaujímavým okolím.

Panna (23.8.-22.9.)

Ľudia v tomto znamení sa neradia medzi duševne silné osobnosti a dlhodobý stres či nátlak zvládajú oveľa horšie, než ostatní. Vie veľmi dobre predstierať pohodu, aj keď všetko v poriadku nie je - svoju spoľahlivú a čestnú povahu však len tak ľahko nezamaskujú. Skôr než vyhlásené dovolenkové letoviská s množstvom turistov by sme odporučili pokojný anglický vidiek, ktorý ponúka súkromie, poznanie novej kultúry a prekrásnu prírodu. Toto miesto zaiste uspokojí aj ich náročnosť na vzhľad či jedlo, pretože vidiecka kuchyňa opäť ponúka niečo nové.

Cotswold, Veľká Británia

Cotswold, Veľká Británia

Váhy (23.9.-23.10.)

Milujú ľudí, ale vo veľkých davoch sa dobre necítia. Preto nie je ani pre Váhy jednoduché vymyslieť ideálnu dovolenku. Ľudia v tomto znamení sú milí, zdvorilí, avšak všímajú si detailov a rozhodne nepatrí medzi tých, ktorí by si nechali niečo diktovať či prikazovať. Vzhľadom na ich povahu treba striedať aktivitu s odpočinkom, preto je návšteva Holandska ideálnou voľbou. Krásna príroda sa tu mieša s farebnými ulicami, v ktorých je stále čo podnikať. Ak však budete potrebovať z mesta utiecť, stačí si prenajať loďku a domy vymeniť za plachty a rozsiahlu sieť vodných kanálov.

Škorpión (24.10.-22.11.)

Pravý Škorpión nikdy nezabúda - to dobré, ale ani to zlé. Tieto úprimné a zároveň priateľské bytosti nepoteší len tak niečo, ocenia vzdelanie, ponaučenie a inšpiratívne prostredie. Najlepšie si ich tak dokážem predstaviť v samom srdci Londýna, ako objavujú krásy tunajších pamiatok, ale aj priateľskú povahu a pohostinnosť miestnych. Briti sú síce zdvorilí, ale rovnako ako Škorpióni nemajú potrebu sa vnucovať či vymýšľať okaté lichôtky. Ak navyše miesto hotela zvolíte príjemný penzionik s bohatou históriou, budete môcť po celú dobu zájazdu nasávať príjemnú historickú atmosféru.

Londýn

Londýn

Strelec (23.11.-21.12.)

Úprimný, vždy šťastný a tiež veľmi spoločenský Strelec je presne ten druh človeka, ktorému urobí radosť predstava príjemnej rodinnej dovolenky strávenej v niektorej z obľúbených a zároveň blízko ležiacich destinácií. Cesta autom utečie ako voda, v autobuse vás Strelec dokáže taktiež zabaviť. Občas svojou úprimnosťou vie zraniť, ale čoskoro si uvedomí následky svojich slov a úprimné ospravedlnenie prinesie znovu pokoj na vašej ceste. Chorvátsko alebo slnečná Taliansko sú tak ideálnym miestom pre letnú dovolenku.

Kozorožec (22.12.-20.1.)

Povaha Kozorožca sa javí ako pomerne zložitá - ľudia narodení v tomto znamení sú prispôsobiví a budú s vami vo väčšine prípadov súhlasiť radšej než aby sa púšťali do zbytočných sporov, aj cez to ale vždy použijú tiež vlastný rozum a všetko si dobre premyslia. Emócie od nich skôr neočakávajte, nedávajú ich často toľko najavo. Aj cez to však jasne spoznáte, že rešpektujú autoritu a ctia tradíciu. Kuba je ideálnym miestom pre takto založených turistov, ktorí si dokážu naplno vychutnať atmosféru tejto exotickej krajiny a plne ocenia tiež bohatú kultúru, s ktorou sa tu stretnú.

Kubánka

Kubánka

Vodnár (21.1.-20.2.)

Vodnár je bezpochyby znamenie s najbohatším popisom vlastností. Zábavný, originálny, nezávislý, ale aj jemný, súcitný a diplomatický - presne takého Vodnára som aj ja sama spoznala a patrí medzi mojho obľúbenca. Sú to jednoducho ľudia, ktorí milujú voľnosť a v davoch sa cíti dobre, ak sa ale rozhodnú tráviť chvíľu v súkromí, nie je dobré ich vyrušovať. Zároveň majú radi zmeny, čím je ich povaha skvelou kombináciou občasného chladu a praktickosti. Plavba je presne to, kde sa Vodnári cíti dobre - blízko vody a otvorení návšteve nových miest. Vhodná je pre nich každá živá oblasť, odporúčam teda plavbu priamo po USA, zlé však nebudú ani oblasti v rámci Európy.

Ryby (21.2.-20.3.)

Kruh nám uzavrú Ryby - elegantný rojkovia, ktorí si moc nelámu hlavu s názorom a predovšetkým kritikou druhých. Nečakajte od nich príliš prudké reakcie, pretože majú občas sklony k lenivosti, ale v ťažkých situáciách sa na ne vždy môžete spoľahnúť, pretože v sebe majú akoby od prírody zakotvenú potrebu vždy a všetkým pomáhať. Táto pomoc sa môže prejaviť rôzne podľa situácie - dokážu požičať peniaze, prisľúbiť uchovanie vášho tajomstva, alebo len povzbudiť, vždy však s veľkou ochotou a pochopením. Ľuďom narodeným v tomto znamení sa bude najlepšie snívať niekde v prírode, jednu z najkrajších ponúka napríklad Nórsko alebo Kanadské národné parky. Nie vždy je však nálada na dlhú jazdu a čo viac, Ryba nepotrebuje jazdiť za hranice, keď aj u nás na Slovensku je plno krásnych miest s bohatou prírodou ako stvorenou k zasneniu.

Lofoty, Nórsko

Lofoty, Nórsko

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.