Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Relax v rakúskych termálnych kúpeľoch Laa an der Thaya

Kúpele Laa - relax za každého počasia

Kúpele Laa - relax za každého počasia © Therme Laa

Stmieva sa o hodinu skôr a ráno nie je vidieť z okna cez vrstvu námrazy - teplo už je definitívne preč a jediným pozitívnym bodom zatiaľ zostávajú Vianoce, ktorých sa snáď po všetkom tom strese okolo zháňania darčekov a prípravy perfektného Štedrého dňa v zdraví dožijeme. Určite súhlasíte s tým, že by to pre tento rok chcelo zmenu - doprajme si pokoj a mier nielen počas sviatkov, ale aj po celú zimu. A kde nájdeme viac pokoja, ako v kúpeľoch?

Ideálnym miestom, ktoré poskytuje profesionálne služby a vybavenie, navyše pomerne blízko, sú kúpele Laa . Tento wellness hotel ležiaci v mestečku Laa an der Thaya vám na 7 800 štvorcových metroch ponúka nielen kúpeľné procedúry a wellness služby, ale aj veľa zábavy pri jazde na tobogánoch a nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. To všetko len asi hodinu a pol cesty od Bratislavy.

Therme Laa - celkový pohľad

Therme Laa - celkový pohľad © Therme Laa

Bazény, tobogány, sauny a veľa ďalšieho vyžitia v termáloch Laa an der Thaya

Veľkým lákadlom je deväťdesiatmetrový tobogán, ktorý priam nabáda na adrenalínovú jazdu. Tobogán je pritom súčasťou detského sveta, čo napovedá, že ide o miesto vhodné pre rodiny. V kúpeľoch mysleli aj na tých najmenších, pre ktorých je tu pripravený bazénik, na svoje si ale prídu deti akéhokoľvek veku – tím skúsených animátorov sa tu stará o zábavu formou hier, predstavení a tematických večierkov. Rodičia si teda môžu byť istí, že svojich potomkov nechávajú v dobrých rukách a môžu naplno využiť voľný čas na relaxáciu vlastného tela. Pokiaľ ide o plávanie pre dospelých, kúpele Laa ponúkajú hneď niekoľko bazénov, či už vnútorných alebo vonkajších, z ktorých každý má niečo navyše. V jednom voda vytvára protiprúd, druhý obsahuje slanú vodu, tretí ponúka podvodnú hudbu, ďalšie zvádza svojou veľkosťou (v strede kúpeľov je bazén s veľkosťou 115 metrov štvorcových), vybrať sa dá aj z rôznych teplôt, prevažná väčšina bazénov je vyhrievaná a teplota sa tak dá skvele upravovať.

Laa ponúka zábavu aj pre deti

Laa ponúka zábavu aj pre deti © Therme Laa

Vody už bolo dosť? Potom sa môžete presunúť k ďalšiemu programu, ktorý je vám k dispozícii. Môžete si tu zájsť do kina, posedieť v zimnej záhrade, alebo len tak relaxovať na lehátku v ázijskej miestnosti určenej na odpočinok. Počas toho si môžete zo širokej ponuky kúpeľných procedúr vybrať tú, ktorá je vám najbližšia. Rozhodne môžeme odporučiť procedúry s medom, soľou, alebo mliekom a pridávame radu - ktorákoľvek z procedúr je oveľa príjemnejšia, ak ju absolvujete po návšteve sauny. Tu už záleží len na vás, či sa rozhodnete pre saunu fínsku, soľnú či aromatickú. Dámy iste neodolajú ani ďalším službám, v ponuke sú napríklad masáže, kozmetické procedúry, manikúra, pedikúra, solárium a ďalšie.

Jedna so sáun v Therme Laa

Jedna so sáun v Therme Laa © Therme Laa

Kúpele Laa an der Thaya v číslach

Kúpele vznikli v roku 2002, majitelia dbali na to, aby boli vybudované v modernom štýle a zrkadlili známu rakúsku kvalitu. Kapacitne sú pripravené na 1 050 návštevníkov denne a aktuálna návštevnosť je cez 400 000 ľudí ročne. Veľkú časť z nich tvoria turisti z Česka a Slovenska. Súčasťou areálu je bezplatné parkovisko, ale využiť môžete aj niektorý z mnohých autobusových zájazdov. Otvorené je tu po celý rok, denne teda môžete využívať služby od 9 do 22 hodiny. Hlavnou sezónou je tu zima, ale aj v lete má tento areál čo ponúknuť. Otvorí sa vonkajšia časť, bary a palmová oáza s lehátkami. Pri vstupe do kúpeľov dostanete na ruku náramok pripomínajúci hodinky, ktorý vám otvára plno možností. Ide o čip k väčšine dverí, otvorí vám aj vašu skrinku a môžete si naň nahrať peniaze, takže cennosti pokojne uložte do bezpečnostnej schránky (za 1 euro) hneď pri vstupe. Vďaka náramku si dokúpite nielen procedúry, ale aj občerstvenie v baroch i v reštaurácii. Samotný pobyt zaplatíte pri odchode, v hotovosti je možné platiť len v eurách, akceptujú tu aj platbu kartou.

Laa - vonkajšie bazény

Laa - vonkajšie bazény © Therme Laa

Cena vstupného do termálnych kúpeľov Laa

Cena tu závisí primárne na vašich požiadavkách, odvíja sa od dĺžky pobytu a množstva čerpaných služieb. Najkratšou možnou návštevou sú 3 hodiny, potom sa cenník rozširuje až na celý deň. Cenu pozmení aj množstvo prenajatých prezliekacích kabíniek, pričom s každou ďalšou osobou v jednej šatni šetríte jedno euro. Na tri hodiny je cena pre dospelého 18.50 eur, dieťa do troch rokov má vstup zdarma, od troch do štrnástich rokov platí 7,50 eur. V lete sú ceny ešte nižšie. Ak sa rozhodnete užiť si celodenný výlet, najlepší je program RELAX! za 74 eur na rodinu. Pri dlhšom pobyte si iste vyberiete niektorý z balíčkov, ktoré obsahujú ubytovanie v hoteli, stravu a rôzne procedúry. Využiť môžete aj tzv. tematické dni, ktoré sa zameriavajú na rôzne skupiny. Raz sú to seniori, inokedy študenti, rodiny, muži, ženy, výber je naozaj pestrý. V tento deň má daná skupina vstup zvýhodnený. Ďalšou akciou, ktorá stojí za zmienku, sú narodeniny. Ak v deň svojich narodenín zavítate do kúpeľov Laa, dostanete vstup zdarma, alebo špeciálnu ponuku pre oslávenca.

Nočné Therma Laa

Nočné Therma Laa © Therme Laa


Pred cestou si určite nezabudnite zajednať zdravotnú poistku do zahraničia, hoci ste len kúsok od hraníc, slovenské poistenie sa tu na vás nevzťahuje. Do tašky si pribaľte samozrejme plavky, uteráky a ďalšie nevyhnutnosti do vody, ak sa chystáte do sauny tak aj župan. Fén je k dispozícii zadarmo vo všetkých šatniach. Ak však predsa len zabudnete čokoľvek z dôležitej kúpacej výbavy, nie je dôvod na paniku  všetko si môžete kúpiť priamo v areáli, kde je hneď niekoľko obchodíkov s plaveckými potrebami. Vďaka všetkým týmto službám môžete zostať po celý čas v pokoji, pretože máte všetko na dosah a môžete si pohodlne užívať zaslúžený relax. Stačí len trocha odvahy na zmenu a tohtoročná zima pre vás môže byť nezabudnuteľná!

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.