Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Prírodný park Reutte v Rakúsku teší turistov po celý rok

Prírodný park v regióne Reutte v Rakúsku nájdete pri bavorsko-rakúskej hranici. Čaká tam na vás množstvo športových aj rekreačných aktivít a cez 400 km turistických trás. Preskúmajte prírodný park Tiroler Lechtal, prejdite sa po najdlhšom visutom moste pre peších na planéte, vydajte sa až k prameňom divokej rieky Lech. Poznajte prírodné krásy aj dejiny unikátnej oblasti predstavujúcej "Bránu do Tirolska".

Prírodný park Reutte v Rakúsku

Prírodný park Reutte v Rakúsku

Množstvo zábavy v zime i v lete!

v zime sa prírodný park Reutte premení na úchvatné snehové kráľovstvo, ktoré láka na krištálovo čisté a čiastočne zamrznuté jazerá a potoky, tyrkysovú trblietavú divokú rieku Lech a dokonalé upravené svahy Álp. Vydajte sa na dlhú pokojnú prechádzku po brehoch jazier, ako je Fraunsee. Na tvári vás budú hriať slnečné lúče a príjemné ticho narušia iba vaše vlastné kroky. Prírodný park Reutte ponúka celú radu zimných aktivít. Majestátne hory a kúzelné údolia, priezračná voda v kombinácii s dedinským šarmom aj mestskou atmosférou priťahujú mnohé rodiny, aktívnych aj rekreačných hosťov na dovolenkuv unikátnej rezervácii.

Jazero Plansee, Reutte

Jazero Plansee, Reutte

Aj v lete má park rozhodne čo ponúknuť. Pestrá sieť turistických chodníkov rôznych obtiažností vás prevedie pohodlne pozdĺž jazera, či k vrcholom hôr. Objavte početné kultúrne poklady a nedotknutú krajinu Reutte. Urobte si výlet na Plansee, alebo trebárs za búrlivou históriou regiónu k pevnosti Fort Claudia a do hradu Ehrenberg. Tieto hradné areály spája Highline 179, najdlhší visutý most pre peších na svete (406 m). Lahôdku pre skúsených predstavuje okrem iného prehliadka Gehrenspitze. Uniknite pred napätím bežného života do majestátnych hôr!

Highline 179, Rakúsko

Highline 179, Rakúsko

Pešia turistika v kúzelnom zimnom kraji

Park má ideálne podmienky napríklad na zimné túry na čerstvo upravených a dobre udržiavaných turistických trasách vedúcich zasneženými lesmi. Vďaka svojej polohe je oblasť prírodného parku Reutte perfektná k zimnému pobytu pre tých, ktorí chcú prekonať stres a na chvíľu uniknúť od problémov každodenného života. Len 900 m nad morom vás čaká otvorený výhľad na modrú oblohu a svit slnka, odrážajúceho sa v snehu, vám prenikne až do duše. Svoju obľúbenú trasu si tu nájde každý. Dvadsaťdva chodníkov s rôznymi stupňami obtiažnosti úspešne pôsobia proti zimnej melanchólii.

Zimný Reutte

Zimný Reutte

Početné horské pastviny, ako je Dürrenberg Alm a zimné turistické chaty pozývajú k zastaveniu a poskytujú úchavtný výhľad na celý park. zahrejte sa v útulnom salóniku pri práskaní ohňa a vychutnajte si tirolskú pohostinnosť aj tunajšie kulinárske špeciality.

V období adventu samozrejme nesmie chýbať návšteva tradičného vianočného trhu. Tento krásny čas sprevádza sladká vôňa škorice, pomarančov a pečených gaštanov. Odvšadiaľ sa linú jemné zvuky vianočných piesní a človeku je hneď o niečo vselšie.

Vianočná atmosféra adventných trhov

Vianočná atmosféra adventných trhov

Reutte je rajom aj pre lyžiarov!

Na tunajších upravených svahoch sú vitaní skúsení lyžiari, ale aj začiatočníci, na ktorých tu čakajú dve lyžiarske školy, v Höfenu a Ehenbichle. Naučia vás lyžovať, snowboardovať aj beh na lyžiach. V prírodnom parku Reutte sa nachádza hneď niekoľko lyžiarskych oblastí. Môžete navštíviť väčší areál Hahnenkamm pri Höfene, alebo vo Weissbau, Ehenbichle, Breitenwangu ai. Hahnenkamm má lanovku pre osem osôb, štvorsedačkovú lanovku a sankársku dráhu. Iba pár metrov od areálu nájdete lyžiarsky vlek pre začiatočníkov Schollenwiesenlift. Táto oblasť je skvelo vybavená obzvlášť pre malých hosťov.

Hahnenkamm, Rakúsko

Hahnenkamm, Rakúsko

Po výdatnom športovaní zaslúžená odmena

Po náročnom dni strávenom na svahu, či dlhými prechádzkami, človek ocení trochu kvalitného odpočinku. Alpské termálne kúpalisko Ehrenberg v rekreačnej oblasti Reutte prináša nádherný výhľad na rovnakozvaný hrad i okolité hory. Sľubuje relaxáciu, pri ktorej vás upokoja bylinné vône, osviežujúce infúzie morskej soli a príjemná hudba. Ponorte sa do sveta plného duchovnej harmónie i telesného blaha. Rôzne vnútorné a vonkajšie bazény ponúkajú množstvo zábavy mladým aj starším hosťom, a to po celý rok a za každého počasia. Postarané je aj o občerstvenie. V miestnom bistre a bare môžu návštevníci skúsiť tirolské lahôdky a nápoje.

Ehrenberg, Rakúsko

Ehrenberg, Rakúsko

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.