Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Prehliadnite si iskrivé múzeum Swarowski vo Wattens v Rakúsku

Obor vo Swarovského krištáľovom svete

Obor vo Swarovského krištáľovom svete Costel Slincu

Spoločnosť Swarovski, najznámejší výrobca brúseného krištáľu na svete, bola založená českým rodákom Danielom Swarovskim. Okrem jej centrály v rakúskom meste Wattens vyrástol v roku 1995 areál Swarovski Kristallwelten - ligotavý svet tisícov krištáľov, zrkadiel, obrazov, šperkov a sôch. Nechajte sa očarovať napr. trblietavým Krištáľovým oblakom nad hladinou alebo zavítajte do hernej veže, v jej štyroch zábavných poschodiach sa rozhodne nebudete nudiť.

Areál Swarovski Kristallwelten (Krištáľový svet Swarovski)

Svet divov v Tirolsku vznikol v roku 1995 na oslavu stého výročia existencie firmy Swarovski. Jeho podobu navrhol multimediálny umelec André Heller. Tematický stred pre jedinečný park plný fantázie sa stal obor, ukrývajúci všetky poklady a zázraky sveta. Podivuhodný obor sa podľa príbehu usadil vo Wattens v Tirolsku, kde od tej doby dohliada na šestnásť úchvatných komnát divov.

Krištáľové komnaty Swarovski

Krištáľové komnaty Swarovski Shadowgate

Za všetky spomeňme nádhernú Modrú halu, fascinujúce Mechanické divadlo, miestnosť „Silent Light“ s veľkolepým krištáľovým stromom, ktorý vyzerá ako pokrytý inovaťou, a tiež Ľadový priechod Olivera Irschitze. Ten sa zdá prázdny, až kým ho neoživia vaše kroky. Vo všetkých komnatách vystavujú svoje drahocenná diela medzinárodne uznávaní umelci, návrhári a architekti, ktorí interpretovali krištáľ najrôznejšími spôsobmi. Areál je pochopiteľne nielen vďaka nim populárnou turistickou atrakciou, ktorú doteraz navštívilo viac než 12 miliónov návštevníkov z celej planéty. A zažili tu bezpochyby neopakovateľné momenty plné obdivu a ohromenia.

Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten

K parku patrí aj rozsiahla predajňa Kristallwelten Store s iskrivými šperkami a doplnkami, so známymi figúrkami a všelijakými produktami z ponuky Swarovski Optik a Swarovski Lichtdesign. Prejdite sa obchodom a budete si pripadať, akoby ste kráčali hneď niekoľkými žiarivými kúzelnými svetmi. Špecializovaný predajný personál vám vždy ochotne poradí, a to v niekoľkých jazykoch.

Krištále Swarovski

Krištále Swarovski

Kaviareň a reštaurácia Daniels Kristallwelten uspokoja aj vaše kulinárske túžby. Chcete si vychutnať medzinárodnú či naopak regionálnu a sezónnu kuchyňu aj vybrané sladké pečivo? Nie je nič jednoduchšie! Zájdite si do presvetleného pavilónu, ktorý navrhla nórska architektonická kancelária Snøhetta. Budete mať dojem, ako by ste sedeli priamo v záhrade, vďaka nerušenému výhľadu do prírody. Čerstvé a rozmanité potraviny sú samozrejmosťou.

Vstupné a otváracia doba múzea Swarovski

Dospelí zaplatia za vstupné do areálu 19 €. Pre deti od 6 do 14 rokov v ich sprievode platí cena 7,50 €. Mladšie deti majú vstup zdarma. Do Kristallwelten Store sa dostanete bez platenia v prípade, že nenavštívite výstavu a záhradu. Areál ponúka aj možnosť zakúpiť vstupenku označenú ako „Spoločné zážitky“. Tá je buď pre jedného dospelého a dve deti za 24,50 €, alebo pre dvoch dospelých a dve deti za 41,50 €. Za každé ďalšie dieťa je potom nutné doplatiť 7,50 €. Platby sú prípustné vo všetkých bežných menách aj prostredníctvom kreditnej karty.

Bludisko v záhrade Kristallwelten

Bludisko v záhrade Kristallwelten Shadowgate

Areál má otvorené denne od 8:30 do 19:30, posledný vstup je možný o 18:30. V júli a auguste býva otvorené denne až do 22:00, pričom posledný vstup je prípustný o 21:00. Otvorené býva dokonca aj na Štedrý deň, a to do 14.00 s posledným vstupom o 13:00. Ak chcete si sem urobiť výlet na Silvestra, vedzte, že aj to je uskutočniteľné, konkrétne do 16:00. Posledný vstup sa je možný o 15:00. Úplne zatvorené bude 5. a 6. novembra 2018.

Ako sa do areálu Swarovski Kristallwelten dostanete?

Do krištáľového sveta sa ľahko dostanete automobilom či autobusom. Ak sa rozhodnete pre auto a pôjdete z mesta Innsbruck, budete tam po najrýchlejšej trase iba za 20 minút. Autobus kyvadlovej dopravy, tzv. Swarovski Kristallwelten Shuttle, jazdí niekoľkokrát denne z Innsbrucku a späť. Parkovanie zadarmo pre autá aj autobusy nájdete v bezprostrednej blízkosti vchodu do areálu.

Vchod do Krištáľového sveta Swarovski

Vchod do Krištáľového sveta Swarovski

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.