Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Prečo si zamilujete trpasličí emirát Ajman

Rozhodujete sa pri výbere dovolenky zvyčajne medzi pohodlím hotelových rezortov a túžbou spoznať menej navštevované destinácie? Už si nemusíte hádzať mincou! Emirát Ajman vás očarí krásou svojich pláží, orientálnou atmosférou, drsnou krásou púštnej krajiny a vybavením moderných hotelov. Je to jediný z Arabských emirátoch, kde môžete deň plný dobrodružstiev a zážitkov zakončiť pohárom dobrého vína.

Nekonečná pláž s delfínmi

Aj keď ste boli pri nástupe do lietadla pevne presvedčení, že vaša dovolenka bude výlučne aktívna, biely piesok a krištáľovo čisté more vás určite prinútia zmeniť plány. Na 16 kilometrov dlhej pláži, ktorá sa tiahne až do susedného emirátu Sharjah, si dokonale užijete teploty okolo 30 °C. Z pohodlia plážového ležadla môžete dokonca pozorovať skupinky hrajúcich sa delfínov. Po vodných radovánkach si vychutnáte pestrofarebný drink v jednom z plážových barov. Vaša spanilá jazda po emiráte Ajman sa môže začať.

Objavujte s nami Ajman

Adrenalínové a relaxačné športy

Pláže v Ajmane sa považujú za najkrajšie v celých emirátoch. Bola by škoda nevyužiť ich plný potenciál. Môžete si vyskúšať širokú škálu vodných športov a pozrieť sa na pobrežie z inej perspektívy. Napríklad počas jazdy na banáne, vodnom skútri alebo paddleboarde. Adrenalínový parasailing ponúka pohľad z vtáčej perspektívy. Môžete sa pohybovať aj pod vodou. Stačí si vziať šnorchel a stať sa jedným z účinkujúcich v pestrom podmorskom predstavení. Ak vám viac vyhovujú voľnočasové aktivity, môžete si zahrať golf v modernom golfovom klube Al Zabara Gold Club.

Dobrodružstvo v prírode

Najspokojnejší turista je ten, ktorý sa nenudí. V meste Ajman, vzdialenom len 20 kilometrov od pulzujúceho Dubaja, sa nudiť nebudete. Medzi bohatými hotelovými raňajkami a večerným drinkom v jednom z mestských barov môžete stráviť voľný čas výletom do prírodnej rezervácie Al Zorah. V tieni mangrovníkov môžete vidieť početné skupiny plameniakov, kŕdle vtákov a množstvo rýb či obojživelníkov. Veľmi obľúbená je jazda na kajaku, kde si pokojné vody môžu vychutnať aj začiatočníci. Dramatická scenéria pohoria Al Hajar, obľúbeného cieľa všetkých aktívnych cestovateľov, sa vám určite vryje do srdca. Exotickú príchuť majú aj vychádzky na ťavách za tajomstvami arabskej púšte. Dobrodružnú púť si môžete spestriť zastávkou v oáze Al Manama. Okrem typickej fauny môžete obdivovať aj tri historické pevnosti a zaujímavé exponáty v miestnom múzeu.

Cestujte bez obáv: Ponúkame komplexné cestovné poistenie

Mestské radovánky

Ani v emiráte Ajman sa nemusíte vzdať potešení, typických skôr pre susedný Dubaj. Hlavné mesto, ktoré má s emirátom spoločný názov, sa môže pochváliť množstvom nákupných centier, luxusných reštaurácií, barov a zábavných podnikov. So západom slnka ožíva predovšetkým obľúbená plážová promenáda The Corniche. Okrem toho metropola ponúka množstvo historických pamiatok. Medzi najcennejšie z nich patrí stará pevnosť z 18. storočia, ktorú si môžete pozrieť na centrálnom námestí. Kedysi slúžila ako sídlo vládnuceho rodu. V zrekonštruovaných priestoroch dnes sídli múzeum Ajman s jedinečnými zbierkami historických predmetov, zbraní a šperkov. Orientálnou krásou oslňuje bohato zdobená mešita šejka Zajeda Ajmana.

Najlepšie hodnotený hotel v Ajmane

Romantický návrat do histórie si môžete vychutnať aj v Dhow Yard - najväčšej lodenici na stavbu tradičných arabských drevených lodí. Na jednom mieste môžete vidieť malé plachetnice, ktoré sa po stáročia používali na rybolov, aj supermoderné motorové člny. Toto miesto najlepšie vystihuje súčasný Ajman. Miesto, ktoré je tradičné a moderné zároveň.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.