Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Piesočné pláže v Chorvátsku

Snívate o krásnej letnej dovolenke pri mori? Radi načúvate šumu vĺn a opaľujete sa na hebkých piesočnatých plážach? Váhate však, pretože váš rozpočet je obmedzený a tiež sa vám nechce cestovať za pohodou zvlášť ďaleko? Vedzte, že odpočinok a nezabudnuteľné zážitky vám môže priniesť napríklad aj osvedčené Chorvátsko. Kde tam ale nájdete najkrajšie piesočné pláže? Nemajte obavy, je ich skutočne veľa. Desať z nich vám teraz predstavíme.

Baška na ostrove Krk

Krk ponúka mnoho pekných pláží, pričom tá v letovisku Baška je jednou z najkrajších v celom Chorvátsku. Nájdete tu všetko od jemného piesku cez hrubé okruhliaky a skalnaté pláže až po umelé betónové kúpacie plochy. Na ostrove sa nachádza aj niekoľko pláží známych pre svoje liečivé bahno.

Bijeca v Medulinu

Medulin je známe turistické miesto s bohatou ponukou ubytovania. Má krásne pobrežie s mnohými plážami a je obklopený ostrovčekmi. Najznámejšou piesočnatou plážou v Meduline je Bijeca s príjemným vstupom do mora, ideálnym pre deti i starších ľudí. V okolí je mnoho reštaurácií a obchodov.

Crni Molo v Crikvenici

Preslávené turistické miesto Crikvenica má mnoho piesočných pláží mimoriadnej krásy. Jednou z najobľúbenejších je bezpochyby Crni Molo, nachádzajúca sa v samom centre Crikvenice a obklopená množstvom hotelov i barov. Je vhodná pre rodiny s deťmi a pre všetkých tých, ktorí uvítajú trochu pohybu - priamo na pláži sa konajú lekcie aerobiku.

Iza Banja v letovisku Sveti Filip i Jakov na Zadarskej riviére

Iza Banja je dokonalým miestom pre tých, ktorí milujú piesočné, kamienkové a kamenné pláže. Návštevníci môžu vyberať z nespočetných ponúkaných aktivít. Tí, ktorí dávajú prednosť dobrej knihe, si jej čítanie môžu užiť v príjemnom tieni borovíc.

Lovrečina v blízkosti Postira na ostrove Brač

Pláž Lovrečina sa nachádza v severnej časti ostrova Brač, medzi obcami Postira a Pučišća. Oblasť je známa vzácnymi archeologickými náleziskami. V Lovrecina možno nájsť pozostatky baziliky sv. Vavrinca z 5. a 6. storočia.

Planjka v mestečku Stará Novalja na ostrove Pag

Stará Novalja láka návštevníkov na pláž Planjka, ktorá sa nachádza 2 km od centra. Piesočná pláž s krištáľovo čistou vodou je vybavená šatňami aj toaletami a má k dispozícii tobogan, volejbalové ihrisko, vodné bicykle atď.

Rajska plaža v Lopare na ostrove Rab

Najznámejšou a zrejme aj najkrajšou piesočnou plážou v Chorvátsku je Rajska plaža v turistickom mestečku Lopar na ostrove Rab. Je dlhá 1,5 km a atraktívna zvlášť pre starších ľudí, rodiny s deťmi a menej zdatných plavcov. Poteší však aj mládež, dychtiacich po športe a zábave.

Sakarun u Soline na ostrove Dugi Otok

Sakarun je medzi turistami veľmi populárna. Môžete ísť ďaleko do mora, bez toho aby ste stratili pôdu pod nohami, čo ocenia najmä neskúsení plavci. Piesočná pláž s niekoľkými štrkovými úsekmi je úplne jedinečná na ostrove Dugi Otok, ktorý sa inak vyznačuje strmými útesmi.

Tatinja v letovisku Lumbarda na ostrove Korčula

Piesočná pláž Tatinja sa nachádza niekoľko minút východne od centra mesta Lumbarda, konkrétne v zátoke Tatinja, kde je tiež kamenné mólo. Maškrtné jazýčky uspokoja pizzerie alebo reštaurácie špecializujúce sa na dalmatínsku kuchyňu. Pláž poskytuje pekný výhľad na polostrov Pelješac a ostrovčeky Vrnik a Gubavac, chýba na nej však sociálne zariadenie a šatne.

Trstenica v Orebići na polostrove Pelješac

Polostrov Pelješac je malebné turistické odpočívadlo s mnohými chránenými zátokami a plážami. V letovisku Orebić je známa pláž Trstenica, sčasti piesočná a sčasti štrková. Má príjemný vstup do mora, preto ju ocenia hlavne rodiny s malými deťmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.