Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Netradičné, ale dostupné hotely – zažite nezabudnuteľnú dovolenku

Už Vás prestávajú baviť hotely, ktoré sú prevažne rovnakého typu a majú veľmi podobné poskytované služby? Skúste zažiť niečo nové, nevyskúšané, niečo kuriózne. Po svete je roztrúsených niekoľko hotelov, ktoré vašu predstavu naplnia. Na takúto dovolenku budete ešte dlho spomínať. Prinášam vám niekoľko tipov na hotely, ktoré je možné bez problémov objednať aj cez cestovné kancelárie v Slovenskej republike, ale napriek tomu sa nejakým spôsobom od ostatných odlišujú.

Osobný anjel pre každého.

Ako prvý hotel musím spomenúť Royal Adam & Eve 5* v tureckom Beleku. Jedná sa o ubytovanie iba pre dospelých (16+) a jeho najväčšou raritou je ojedinelá služba: Anjelský servis. Hostia odo dňa príchodu až po koniec pobytu majú svojho osobného anjela, ktorý sa postará o nevšednú dovolenku. Hotel je vhodnejší skôr pre mladšiu klientelu, vzhľadom k nočným laserovým show, gogo tanečniciam, celodenným animáciám a usporadúvaným diskotékam.

Luxus v tvare plachetnice

Ďalší ojedinelý hotel nájdeme v Dubaji – Burj Al Arab 6*. Je špecifický svojím tvarom plachetnice. Jedná sa o jeden z najluxusnejších hotelov v Spojených arabských emirátoch a pobyt tu Vás vyjde na nemalé peniaze. Zaujímavosťou hotelu je aj to, že sťažeň plachetnice je v tvare kríža (vidieť ho ide iba z mora). Dodnes sa špekuluje o tom či to architekt (kresťan) urobil zámerne, alebo šlo iba o náhodu spôsobenú samotnou konštrukciou stavby.

Jaskyňa v štýle Flinstonovcov

Či už chcete na dovolenke prekvapiť deti, alebo máte sami záľubu v amerických rozprávkach, navštívte hotel Caves Beach Resort 5* v Hurghade. Celý hotel je postavený v štýle Flinstonovcov, disponuje 5 budovami s 360 jaskyňami. Občerstvenie je zaistené vo Flinstone reštaurácií, Dino´s Beach reštaurácií, Barney´s bare, Betty´s bare či Fred´s bare.

Stredoveká krčma pre odvážnych

Chystáte sa na výlet do Česka a radi by ste zažili niečo dobrodružné? V Českom raji sa nachádza Stredověký hotel Dětěnice 3* aj s krčmou. Toaleta na prvý pohľad vyzerá ako suchá latrína, na umývanie rúk slúži kamenné koryto. Návšteva miestnej krčmy chce "kvapku odvahy", čakajú na Vás šermiari, žobráci, šašovia a tanečnice na stoloch s nie zrovna vyberaným slovníkom.

Drieme vo Vás dobrodružný duch? Vydajte sa nájsť ten správny vzruch!

Radi by ste ešte niečo kurióznejšie? Fantázií sa v tomto prípade medze nekladú, v dnešnej modernej dobe a pri vynaliezavosti majiteľov ubytovacích zariadení je už možné ubytovať sa úplne všade :)

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.