Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Návštivte lyžiarske stredisko Sulden v Taliansku

Skiaréna Ortlerské Alpy

Skiaréna Ortlerské Alpy

Populárny Skiresort Sulden sa nachádza uprostred Ortlerských hôr v Národnom parku Stelvio. Ľadovcová lyžiarska oblasť ponúka až 44 km zjazdoviek pre skúsených aj začínajúcich  lyžiarov. Polovica tratí, označená modrou farbou, predstavuje mierne svahy, ktorých sa netreba báť. Lyžovať možno na zajzdovkách až do 3250 m a okrem širokých svahov vhodných aj na carving sú tu náročnejšie trate, napr. Discese Massimo. Tá je dlhá cez 11 km.

Raj snehu, slnka a zábavy

Lyžiarske stredisko Sulden ponúka návštevníkom veľmi moderné lanové dráhy a vleky, takže sa vyhnú zdĺhavému čakaniu vo frontách. Svahy sú položené v optimálnych podmienkach, kde je sneženie prakticky zaručené a naviac sú rozmanité. Nenájdete tu iba samotné stredisko, ale predovšetkým fantastickú scenériu hôr a ľadovcov. Bude to pre vás nezabudnuteľné dobrodružstvo. Vďaka nadmorskej výške a výkonným snežným delám vám tunajší pracovníci zaistia krásne svahy od októbra až do mája. Výhodné ceny, vynikajúca gastronómia, pestré ponuky a mnoho ďalšieho sľubuje najpriateľskejšie talianske lyžiarske stredisko.

Lyžiarske stredisko Sulden

Lyžiarske stredisko Sulden

Veľa možností pre každého

Vleky pre nadšených lyžiarov sú ľahko prístupné z rôznych hotelov bezplatným kyvadlovým autobusom. Zjazdovky u Kanzel a obce Langenstein bývajú väčšinou upravené pomocou umelého zasnežovania a používajú sa zvlášť pre cvičených športovcov. Zjazdovky lanovej dráhy sú uzpôsobené pre každého lyžiara, od začiatočníkov po skúsených. Začiatočníci môžu využiť dva cvičebné vleky vedľa stanice v údolí a na Sonnenhangu.

Snowboardisti budú nadšení novým zábavným parkom pre freestyle blízko Madritschhütte. Pri ľadovci Madritsch nájdu stálu boardercrossovú trať a vedľa nej halfpipe (dĺžka 100 m, výška steny 3 m). Freerideri si nájdu dostatok U-ramp pre zábavnú jazdu. Vychutnať si môžu aj hlboký snehový zostup zo Schöntaufspitze (3200 m) do údolnej stanice (1900 m).

Snowboarding v Suldene

Snowboarding v Suldene

Pre bežkárov je pripravených 8 km tratí prechádzajúcich  jedinečným údolím na úpätí pohoria Ortler. Trasy, pripravené od novembra do konca apríla, bývajú v noci osvetlené a zaisťujú športovcom nezabudnuteľné potešenie. Všetky vstupny na bežecké trate sú blízko hotelov.

K sánkovaniu sa využíva zjazdovka od Kanzelu k lanovke s dĺžkou 2 km, ktorá býva osvetlená trikrát týždne od 18:00 do 23:30. Keďže svah nie je príliš strmý, môže sa zábavy zúčastniť celá rodina. Sane si možno prenajať aj v niektorých hoteloch.

Sulden má niečo aj pre vášnivých horolezcov. V zimnom období môžete vyskúšať lezenie po rôznych zamrznutých vodopádoch. Rýchlo sa naučíte ako správne používať vybavenie ako sa správne pohybovať.

Vyskúšajte niečo neobvyklé

Vyskúšajte niečo neobvyklé

Pre tých, ktorí uprednostňujú pokojnejšie spôsoby trávenia voľného času, je tu romantická zimná prechádzka. Vydajte sa naprieč snehovou krajinou a vychutnajte si ticho prírody medzi úchvatnými Ortlerskými horami. Okolo dediny vedie dobre značený kruhový chodník (12 km). Môžete vyskúšať aj zaujímavú lyžiarsku túru. Pre výlety je Sulden ideálna oblasť. Každý sa môže rozhodnúť, či dá prednosť ľahkej jazde blízko zjazdoviek, alebo sofistikovanej vo vysokých horách. Oblasť okolo Ortleru spĺňa všetky očákavania. Najmä na jar sú podmienky perfektné. Možno si tiež rezervovať výlety so sprievodcom u Alpinschule Ortler (alpská škola).

Sulden uspokojí aj romantikov

Sulden uspokojí aj romantikov

Ceny skipasov

Počas hlavnej sezóny stojí jednodenný skipas 43,50 € (dospelí), 26,50 € (deti) alebo 41,50 € (seniori). Deti narodené po roku 2013 majú jazdy zdarma. Zakúpiť možno aj malý rodinný skipas pre jedného rodiča a deti (narodené 2004 alebo mladšie) za 92 € na jeden deň. V ponuke je aj veľký rodinný skipas pre oboch rodičov a deti za 133,50 € na jeden deň.

Lyžiarska škola

Už viac ako 75 rokov garantuje tunajšia lyžiarska škola dokonalú techniku, bezpečnosť a odbornú výuku, preto neváhajte využiť ich služby. Zaisťujú ju iba skúsení inštruktori, a to ako pokročilým lyžiarom, tak aj úplnym začiatočníkom. Moderné techniky a profesionálny prístup v carvingovom lyžovaniu, snowboardingu, lyžovaniu v hlbokom snehu či pretekaní vám zaručia nezabudnuteľné dobrodružstvo.

Lyžiarska škola v Suldene

Lyžiarska škola v Suldene

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.