Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Najromantickejšie miesta v Grécku

Najromantickejšie miesta v Grécku

Najromantickejšie miesta v Grécku

Grécko je skvelá voľba, ak hľadáte vhodnú destináciu pre svoju svadobnú cestu, alebo máte iba romantickú dušu a túžite spoznávať krásne miesta. Predstavíme vám niektoré z najvyhľadávanejších.

1. Santorini

Súostrovie Santorini na južnom okraji súostrovia Kyklady je pre novomanželov a zamilované páry ideálne vďaka okúzľujúcim klenutým bielym domčekom postaveným oproti modrému moru, majestátnym západom slnka, lákavým plážam a skvelému vínu. Môžete si rezervovať luxusný apartmán s výhľadom na kalderu, jesť vo vynikajúcich reštauráciách alebo relaxovať na neobyčajných čiernych plážach.

Romantické Santorini

Romantické Santorini

2. Nafplio

Mesto Nafplio (aj Nauplion) leží na Peloponéze 12 km juhovýchodne od Arga. Množstvo svadieb konajúcich sa tu každý rok dokazujú, že ide o skutočne nádherné miesto priťahujúce mnoho párov. Novoklasicistické panské sídla, malé námestia s množstvom kaviarní, pôvabné nábrežie vhodné pre večerné prechádzky, to všetko spestrí váš pobyt.

Nafplio

Nafplio

3. Monemvasia

Ak je Santorini na váš vkus až veľmi populárne a preplnené, možno vás osloví starobylá Monemvasia, spojená s pevninou cez priekopu. Tu získate pocit, že ste sa vrátili v čase. Užijete si putovanie úzkymi dláždennými ulicami a objavovanie neďalekých historických pamiatok. Narazíte na skryté a odlúčené zátoky, kde si možno oddýchnuť, zaplávať alebo šnorchlovať. Deň strávený skúmaním zakončíte lahodnou večerou v niektorej z taverní.

Monemvasia

Monemvasia

4. Spetses

Ostrov Spetses, známy svojou prírodnou krásou a pokojnou atmosférou, sa nachádza iba dve hodiny od Atén. Prežite nádherné popoludnie na osamelých plážach, než sa vydáte nazad do mesta, kde na vás čakajú chutné pokrmy v niekoľkých reštauráciách a tavernách. Deň môžete stráviť aj prehliadkou susedných ostrovov alebo plavbou po Saronickom zálive.

Spetses

Spetses

5. Milos

Ostrov Milos leží v Egejskom mori severne od Kréty a je najjuhozápadnejším z Kykladských ostrovov. Vulkanická pôda a mierna klíma tu vytvárajú úžasné podmienky pre výborné vína. Kostantakis Winery & Residence v malebnej prímorskej dedinke Pollonia je komplex zahŕňajúci vinárstvo a malé apartmány v tradičnom štýle, kde si možno oddýchnuť a užívať krásy okolia. Zúčastnite sa degustačných stretnutí, preskúmajte celý ostrov a objavte jeho ohromujúce pláže. Doprajte si plavbu po dramatickom pobreží alebo navštívte susedný ostrov Kimolos.

Ostrov Milos

Ostrov Milos

6. Amorgos

Amorgos je najvýchodnejší z Kykladských ostrovov a tvorí rovnakomennú obec. Ubytujte sa v relaxačnom hoteli a doprajte si množstvo príjemných kúpeľných procedúr alebo zábavné aktivity, ako je potápanie. Najvýznamnejšou pamiatkou ostrova je kláštor Hozoviotissa, skrývajúci sa 2 km za dedinou Chora na skalnom útese. Ponúka sa odtiaľ impozantný výhľad na temnú hladinu mora, ktoré preslávil film Magická hlbina režiséra Lucca Besona. Kláštor je možné navštíviť denne od 8:00 do 13:00 alebo od 17:00 do 19:00. V spoločenskej miestnosti vás privítajú miestnou pálenkou. Vstupné aj parkovisko je zdarma.

Amorgos

Amorgos

7. Kréta

Prahnete po poriadne vzrušujúcom dobrodružstve? Prečo si teda neurobiť výlet na Krétu? Prináša návštevníkom to najlepšie, čo môže Grécko ponúknuť, aj keď v menšom merítku - bohatú históriu, archeologické zázraky, rušný mestský život aj peknú prírodnú krajinu, vrátane veľkolepých pláži a horských vrcholov. Tento južný ostrov ľahko preskúmate autom. Začať aj skončiť môžete v Chanii, prístavnom meste na severozápadnom pobreží.

Kréta

Kréta

8. Kefalónia

Jedným z najkrajších ostrovov v krajine je bezpochýb aj Kefalónia, najväčší ostrov v Jónskom mori a šiesty najväčší v Grécku. Vašu pozornosť pritiahne hlavne jedinečnými plážami. Je ich toľko, že by bolo naozaj zvláštne, ak by ste neobjavili takú, ktorá vám bude vyhovovať. Pobrežie je dlhé 254 km a zahŕňa pláže nedotknuté, skryté aj čiastočne a plno organizované. Priezračné a čisté more si užijú plavci aj neplavci, športovci, nadšení potápači, nudisti, plážoví povaľači aj deti. Svoju vysnívanú pláž si nájde jednoducho každý.

Kefalónia

Kefalónia

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.