Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Na dovolenke v Chorvátsku ako Robinsoni

Užite si v Chorvátsku súkromie

Užite si v Chorvátsku súkromie

Plánujete letnú dovolenku v Chorvátsku? Nemáte radi veľké hotelové komplexy alebo ubytovanie v kempoch, kde je plno ľudí? Máte radi svoj pokoj? Skúste trošičku inú, netradičnú dovolenku na odľahlých miestach v chorvátskych robinzonádach.

Čo je to robinzonáda?

Neviete, aký typ ubytovania si máte pod týmto označením predstaviť? Jedná sa o malebné domčeky v zálivoch a na malých ostrovčekoch, čiastočne izolované od ľudí. Nachádzajú sa len pár metrov od vlastnej pláže a azúrového mora. Pôvodne väčšina z nich slúžila ako rybárske domčeky, ktoré boli prestavané na rekreačné objekty. Nečakajte ubytovanie vybavené všetkými technickými výdobytkami modernej doby. Je tu nutné šetriť vodou, ktorá je dovážaná, elektrinu Vám väčšinou vyrábajú solárne panely a variť budete na plynových bombách. A samozrejme väčšinou chýba aj internet.

Chorvátska robinzonáda

Chorvátska robinzonáda

Tieto typy ubytovania sú rozšírenejšie v strednej až po južnú Dalmáciu. Na Istrii ich mnoho nenájdeme, ale aj tu predsa len nejaké sú.

Robinzonády na ostrove Pag

Ak nechcete cestovať úplne cez celé Chorvátsko, skúste zvoliť napríklad ostrov Pag, ktorý je s pevninou spojený mostom, čo je pre mnohých z nás výhodou. Na ostrove je veľmi významným produktom Pažský syr či Pažská čipka. Ubytovanie v robinzonáde Kolan je ideálne na rodinnú dovolenku. Nachádza sa priamo pri piesočnatej pláži. V objekte je len jeden apartmán, takže si užijete ničím nerušenú dovolenku. Samoobsluha, lekáreň, prvá pomoc či reštaurácie sú vzdialené cca 4 km.

Robinzonáda Kolan, Pag

Robinzonáda Kolan, Pag

Robinzonády na polostrove Pelješac

Nachádza sa v južnom Chorvátsku, výhodou je, že ako polostrov je spojený s pevninou, nemusíte teda využívať trajekt. Významná je tu umelá chovná stanica ustríc či výroba soli v miestnych salinách. Čo tak zvoliť ubytovanie napríklad v Robinzonáde Dora (Blaževo). Majiteľ Vám rád pripraví miestne špeciality, je to miestny rybár, chovateľ ustríc a mušlí. Ubytovanie sa nachádza priamo pri mori, môžete tu zakotviť aj čln a zo všetkých apartmánov máte výhľad na more. Vzdialenosť od najbližšej „civilizácie“ je 4 km.

Robinzonáda Dora, Pelješac

Robinzonáda Dora, Pelješac

Robinzonády na ostrove Pašman

Tento ostrov sa nachádza v Severnej Dalmácii. Z mesta Biograd na Moru sa na ostrov dostanete trajektom, konkrétne do mestečka Tkon (15 minút). Na ostrove je len 11 dedín a už to nám napovedá, že tu budete mať skutočný pokoj, tento ostrov zatiaľ nie je tak turisticky populárny. Vyberte objekt, v ktorom nie sú žiadne ďalšie apartmány, ako je napríklad Robinzonáda Vitane a budete tu naozaj sami. Nachádza sa priamo pri pláži (betónové dosky) a možno tu ukotviť čln. Najbližšia samoobsluha, reštaurácia či lekáreň je vzdialená 4.5 km.

Robinzonáda Vitane, Pašman

Robinzonáda Vitane, Pašman

Robinzonády na ostrove Hvar

Pomerne vyhľadávaným je chorvátsky ostrov Hvar, na ktorý je možné dopraviť sa len trajektom. Okolité vody patria medzi najpriezračnejšie na Jadrane. Medzi chorvátske nehmotné kultúrne dedičstvo UNESCO patrí aj Hvarská čipka. Je tu veľa možností ubytovania a jedna z nich je aj rybársky domček Uvala Prišnjak. Dom je priamo pri pláži s možnosťou kotvenia člna. Najbližší obchod nájdeme 8.5 km od objektu.

Uvala Prisnjak, Hvar

Uvala Prisnjak, Hvar

Robinzonády na ostrove Šćedro

Hľadáte naozaj malý ostrovček, na ktorom je úplný pokoj? Skúste ostrov Šćedro. Krásnym ubytovaním na rovnomennej pláži je Robinzonáda Uvala Karkavac. Nachádza sa priamo pri mori a jej ďalšou výhodou je bezplatný internet. V rámci objektu sa nachádza aj reštaurácia. Nečakajte žiadne jednoduché obydlie, celý dom je moderne zariadený. Popri troche pokoja si tak užijete aj trochu luxusu.

Robinzonáda Uvala Karkavac, Šćedro

Robinzonáda Uvala Karkavac, Šćedro

Ak si potrebujete oddýchnuť od každodenného stresu a rušného života v mestách, je to pre Vás to pravé.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.