Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Lyžovanie v októbri? Rakúsko ponúka hneď niekoľko skiareálov!

Zimná sezóna už klepe na dvere a vášniví lyžiari sa určite nemôžu dočkať toho momentu, keď budú môcť otvoriť skrine a po roku zas oprášiť vybavenie na hory. Predstavíme vám rakúske skiareály, ktoré zahajujú lyžiarsku sezónu už v októbri.

Na svoje si okrem lyžiarov prídu aj všetci tí, ktorí radi slávia. Každé znovuotvorenie areálu sa spája s veľkolepými oslavami, na ktorých nesmie chýbať skvelé jedlo, pitie a množstvo zábavy. Slávnostné zahájenie ďalšej sezóny trvá obvykle jeden celý víkend, ktorý sa nesie v duchu športu a hudby. Účastníkom je predstavený areál vrátane všetkých inovácií a noviniek, zažiť môžete aj vystúpenia mnohých umelcov z radov svetoznámych lyžiarov a snowboardistov. Pri novinkách môžme ešte chvíľu ostať, pretože takéto akcie sú skvelou príležitosťou aj pre športové značky, ktoré tu ponúkajú novú zimnú kolekciu lyžiarskeho vybavenia. Počas celého víkendu môžete vidieť živé vystúpenia hneď niekoľkých kapiel, ktoré sa tu vrámci festivalu vystriedajú. Ak vo vás zatiaľ nič z ponúkaného programu neprebudilo záujem, dovolím si spomenúť ešte nočný program, ktorý prebieha vo všetkých okolitých kluboch a podnikoch.

A kdeže toto všetko nájdete?

1. Kaunertal (Tyrolsko)

Stredisko je obľúbené predovšetkým kvôli ľadovcu, ktorý ponúka celkovo 54 kilometrov zjazdoviek. Súčasťou areálu je aj časť pre snowboardistov, ktorá láka napríklad svojou stometrovou rampou Halfpipe. Kaunertal je zároveň vhodným miestom pre rodiny, pretože v doprovode rodičov majú deti do desať rokov lyžovanie zadarmo. Skvelá je aj okolitá atmosféra, na veľké ubytovacie rezorty tu nenarazíte, prevažujú tu penzióny a menšie rodinné hotelíky. Tohtoročné zahájenie vychádza na 13. októbra 2017.

Kaunertal

Kaunertal Weisseespitze

2. Ötztal-Sölden (Tyrolsko)

Takmer 150 kilometrov starostlivo upravených zjazdoviek láka lyžiarov všetkých kategórií. Nájdete tu všetky typy zjazdoviek, od tých najjednoduchších, až po tie najzložitejšie čierne. Sölden aréna rozhodne oslní svojich návštevníkov aj vybavením, medzi novinky patrí napríklad pokročilá úroveň umelého zasnežovania alebo rýchla a krytá 6sedačka. Rovnako fascinujúce je aj okolie, kde máte na výber medzi veľkými areálmi a rodinnejšími penziónmi, vrámci voľnočasových aktivít môžete navštíviť napríklad aquapark Freizeit Arena, v ktorom si okrem bazénov a tobogánov užijete aj wellness programy. Sezóna tu začína 27. októbra 2017.

Sölden

Sölden

3. Stubaital (Tyrolsko)

Tento lyžiarsky areál ľadovcového pôvodu ponúka 150 kilometrov zasnežených zjazdoviek. Miesto je vhodné aj pre snowboardistov, ktorí milujú voľný štýl, alebo pre bežkárov. Toto stredisko sa nenachádza v príliš rušnej časti Tyrolska, preto je vhodné pre romantické duše, ktorým ponúka pohľad na malé zasnežené dedinky všade v okolí. Tu sa na vás tešia od 21. októbra 2017.

Stubaital

Stubaital

4. Kitzbühel (Tyrolsko)

Areál v nižšej nadmorskej výške s viac než storočnou tradíciou ponúka pestrú škálu všetkých možných voľnočasových aktivít. Ak zrovna nelyžujete, môžete sa vydať po niektorom z peších chodníkov, alebo si vyskúšať sánkarskú dráhu. Priaznivé podmienky sú tu aj pre snowboardistov a bežkárov. Okrem iného areál ponúka aj nočné lyžovanie a ako bonus ešte Schwarzseeloipe - 4 kilometre dlhú osvetlenú trať. Určite nezmeškajte slávnostné otvorenie, ktoré sa tu koná 14. októbra 2017.

Kitzbühel

Kitzbühel

5. Mittersill- Hollersbach- Stuhlfelden (Salzburg)

Tento areál je raj snáď všetkých rebelov. Tu totiž majú jedinečnú príležitosť opustiť vyznačené trasy a preskúmať aj krajinu mimo zjazdovky. K rýchlejším presunom tu slúži napríklad trojlanová obežná dráha, ktorá vás prepraví vo výške 400 metrov nad zemou. V areáli sa okrem iného nachádza mnoho reštaurácií, romantických posedení a lyžiarska škola. Motiváciou pre návštevu tunajších 170 kilometrov zjazdoviek je napríklad parkovisko s dostatočnou kapacitou miest či bezplatný skibus. A to najdôležitejšie, toto všetko bude dostupné už od 21. októbra 2017.    

No a ak nestačí predčasná zimná sezóna, rozhodne doporučujeme neváhať a dopriať si lyžovanie po celý rok! To vám umožní areál Mölltaler Glacier (Korutany). Už samotná cesta k tomuto miestu je príjemná a upravená, dostanete sa po nej až na veľké parkovisko priamo k areálu. Napriek tomu, že sa Möltaler radí medzi malé strediská, nebýva tu nijak zvlášť plno a zjazdovky sú dosť široké aj na jazdu na snowboarde. Vďaka svojej polohe - vysoko a pomerne dosť južne - sa návštevníkom naskytne jedinečná príležitosť vyskúšať si jazdu v niekoľkých odlišných typoch miestneho počasia. Viac už snáď netreba dodávať, teraz už stačí iba zbaliť všetko potrebné a vyraziť na cestu.

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.