Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Luxusné kempovanie, alebo aj glamping

Glamping

Glamping

Máte radi kempovanie a chcete si užiť bezprostredný kontakt s prírodou, ale zároveň sa iba ťažko vzdávate komfortu a moderných vymožeností? Potom práve vám je určený glamping! Tento štýl šikovne spája klasické kempovanie v prírode s výhodami hotelov a apartmánov. Prepychové glamping stany v atraktívnych lokalitách disponujú kuchyňou, pohodlnou spálňou aj vlastným sociálnym zariadením. Často nechýba ani jedáleň alebo obývacia izba. Tak čo hovoríte, skusíte to?

Camping Straško, Chorvátsko

Stráviť oddychovú dovolenku v prírode, bez toho, aby ste sa vzdali luxusného ubytovania, môžete napríklad v kempu Straško. Nachádza sa na ostrove Pag, asi 1 km od mestečka Novalja. Vychutnajte si novú skúsenosť s táborením v tamojších glamingových stanoch, ktoré dokonalo splňujú požiadavky moderného hosťa. Straško ponúka deväť luxusných stanov v pokojnej lokalite a s jednoduchým a pohodlným designom.

Camping Straško, Chorvátsko

Camping Straško, Chorvátsko

Na výber máte z troch typov. Prvým je dvojlôžko pre dve osoby s kúpeľňou a bez klimatizácie. Druhou možnosťou je stan pre maximálne štyri osoby s dvoma manželskými posteľami, kúpeľňou, obývacou izbou, plne vybavenou kuchyňou a takisto bez klimatizácie. Tretiu variantu predstavuje taktiež neklimatizovaný stan pre šesť osôb s dvomi dvojlôžkami a dvomi oddelenými posteľami. Má obývaciu izbu s kuchyňou a kúpeľňou. Wifi je zahrnuté v cene.

Glampingový stan v kempu Straško

Glampingový stan v kempu Straško

Zaton Holiday Resort (Safari Lodge), Chorvatsko

Obľúbené letovisko Zaton leží 15 km severozápadne od Zadaru. Kúsok odtiaľ, presnejšie 1,5 km, nájdete veľký ubytovací komplex Zaton Holiday Resort. Je veľmi dobre vybavený, zahŕňa apartmány (cez 2000 lôžiek) a kemp Zaton s kapacitou 4500 návštevníkov. Úplne nové stany pre glamping, obklopené dobre udržiavanou stredomorskou zeleňou, kombinujú intimitu kempovania so svetom luxusných prázdnin.

Zaton Holiday Resort (Safari Lodge)

Zaton Holiday Resort (Safari Lodge)

Nadštandardné vybavenie, nábytok pripomínajúci safari, dôraz na každý detail a umiestnenie poskytujúce maximálne súkromie, to všetko robí z tunajších stanov vynikajúcu voľbu pre tých, ktorí hľadajú kemp s nádychom kúzla. Glampingové stany Safari Lodge sú vybavené satelitnou televíziou, plynovým sporákom, mikrovlnou trúbou, kávovarom, chladničkou a ďalším príslušenstvom k vareniu, posteľným prádlom aj uterákmi.

Interiér Safari Lodge

Interiér Safari Lodge

Glamping Ribno Bled, Slovinsko

Glamping Ribno Bled pri jazere Bled a rieke Sáve je perfektným miestom pre aktívnu dovolenku so štylovým ubytovaním a raňajkami (tie sa podávajú v blízkom hoteli Ribno). K dispozícií je šesť domčekov umiestnených v lese, každý má kapacitu štyri osoby. Domček (chatka) disponuje manželským lôžkom a ďalším dvojlôžkom na poschodí, satelitnou televíziou a terasou, na ktorej nájdete záhradný nábytok a vaňu s horúcou vodou, takže si môžete dopriať príjemný kúpeľ. Sociálne zariadenie sa nachádza mimo chatky, je však uzamykateľné a samostatné pre každú jednotku. Lokalitu ocenia milovníci turistiky, kúpania, raftingu a cyklistiky.

Glamping Ribno Bled, Slovinsko

Glamping Ribno Bled, Slovinsko

Desert Nights Camp, Omán

Päťhviezdičkový kemp Desert Nights Camp sa nachádza dve hodiny cesty od Maskatu, hlavného mesta Ománu. Obklopujú ho zlaté piesočné duny Wahibskej púšte, čo z neho robí odľahlé, pokojné a súkromné miesto.

Desert Nights Camp, Omán

Desert Nights Camp, Omán

Má k dispozícii tridsaťtri dvojlôžkových apartmánov, šesť rodinných apartmánov a štrnásť štandardných izieb. Môže ubytovať maximálne 64 hosťov. Všetky jednotky ponúkajú prekrásne výhľady na zlatavo červený piesok púšte. Stany v beduínskom štýle vyzerajú skôr ako hotelové izby. Všetky sú plne klimatizované a každý ma vlastnú kúpeľňu. Luxusné postele pod plátenými prístreškami, vkusný arabský nábytok a plne vybavené extravagantné kúpeľne so županmi, uterákmi, šampónom, sprchovým gélom aj mydlom čakajú len na vás. Vôňa kadidla a myrhy vás zavedie späť do tajomného stredovekého sveta.

Desert Nights Camp - jedálna časť

Desert Nights Camp - jedálna časť

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.