Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kúpele Luhačovice - pohladenie pre telo aj dušu

Kúzelné a romantické Luhačovice, obklopené sviežou zeleňou, lákajú návštevníkov nielen malebným okolím, pôsobivou architektúrou a liečivými prameňmi. Tunajšie kúpele ponúkajú bohatý kultúrny, spoločenský program a športové vyžitie. Turisticky obľúbená oblasť Zlínskeho kraja navyše sľubuje množstvo atraktívnych výletov.

Vyberte si vhodné ubytovanie v Luhačoviciach práve pre vás

Možnosti ubytovania sú tu natoľko pestré, že si bezpochyby vyberie každý. Na výber máte luxusné hotely (Alexandria, Jurkovičův dům, Palace či Dům B. Smetany), kúpeľné vily (Alpská růže, Chaloupka a.i.) aj cenovo prístupnejšie penzióny (Vepřek, Póla, Riviera, Myslivna, Forst atď.).

Ak uprednostňujete komfortné ubytovanie s prvotriednymi wellness službami, vyskúšajte hotel Alexandria, štvorhviezdičkový hotel s vyhlásenou francúzskou reštauráciou, noblesným nočným klubom a wellness centrom v starorímskom štýle. Lacnejšiu alternatívu predstavujú penzióny, napr. Vepřek, ktoré poskytujú väčšie súkromie v pokojných častiach blízko centra mesta.

Kúpele Luhačovice - balzam na dušu

Luhačovice sú najväčšie kúpele na území Moravy a patria k tým najkrajším v Českej republike. Kúpeľný areál, tvorený cennými umeleckými stavbami, sochami či fontánami, kolonádou a udržovaným rozľahlým parkom, šíri atmosféru pokoja a pohody.

Tunajšie prírodné pramene sú naozaj účinné a liečia dýchacie, pohybové, tráviace a obehové ústrojenstvo. Pomáhajú proti celému radu ťažkostí a chorôb, ku ktorým patrí okrem iného aj cukrovka. Najznámejším miestnym prameňom je Vincentka, používaná k inhaláciám, ale aj k pitnej liečbe, ktorú vám uľahčí originálny pohárik Nectarium.

Jan Polák

Voľný čas v Luhačoviciach plný aktivít

Do Luhačovíc rozhodne nemusíte jazdiť iba za liečebnou kúrou. Doprajte si nezabudnuteľnú rodinnú dovolenku či romantický pobyt so svojou polovičkou. Či už vo vás drieme nadšený športovec, alebo krehká umelecká bytosť, v každom prípade tu nájdete množstvo zaujímavých a zábavných aktivít.

Túžbu po kultúre zaplní Kúpeľné divadlo či každoročné prestížne festivaly. Milovníci hudby a divadla ocenia Festival Janáček a Luhačovice a Divadelní Luhačovice. Pobyt v kúpeľoch svojim hosťom spríjemňujú aj kúpeľné hotely, a to prostredníctvom kvalitného a pestrého programu. Navštívte napríklad vyhlásený nočný klub v hoteli Alexandria a preneste sa v čase do prvej republiky.

Pre tých aktívnejších, ktorí by radi zapracovali na svojej fyzickej kondícií, majú Luhačovice širokú ponuku. Vďaka upraveným a značeným trasám sú rajom pre chodcov aj cyklistov. Zaplávať si je možné v Centrálnych kúpeľoch, krytom plaveckom bazéne a v letných mesiacoch aj na Luhačovickej priehrade, kde si môžete požičať loďku alebo vodný bicykel a prípadne si aj zarybárčiť. Najbližší aquapark sa nachádza v Uhorskom Brode (12 km). Tu ale zábava nekončí! Kúpeľný park priam nabáda na hry a šantenie. Poskytuje priestor pre frisbee, pétanque či kroket. V areáli si môžte ďalej zahrať tenis alebo napríklad bowling. Vyskúšať si môžete aj jazdu na koni.

Výlety do okolia Luhačovíc

Aj keď vás Luhačovice určite nudiť nebudú, nemusíte ostávať len pri nich. Urobte si výlet ku niektorej z neďalekých prírodných či kultúrnych pamiatok. Dvadsaťpäť kilometrov vzdialený Zlín sa môže pochváliť Krajskou galériou výtvarného umenia, Múzeom Juhovýchodnej Moravy, Obuvníckym múzeom aj mrakodrapom, ktorý poskytuje jedinečný výhľad na mesto.

Vzdialenejšie, ale nemenej zaujímavé sú aj ďalšie miesta v okolí, napr. obec Modrá (40 km). Okrem iného tu nájdete veľmi navštevovanú expozíciu Živá voda, kde sa zoznámite so životom vodných živočíchov a rastlín. Sledovať ich môžete cez množstvo zasklených okien. Bezpochyby najväčším lákadlom je možnosť prejsť skleneným tunelom, priamo popod plávajúce kapry, sumce a ďalšie sladkovodné ryby. Miesto je ideálne hlavne pre rodiny s deťmi, nakoľko sa tu môžete aj vykúpať a navštíviť blízke terárium alebo archeologický skanzen.

Ľutovať nebudete ani keď sa vydáte na hrad Buchlov (48 km), kultúrne srdce Slovácka, alebo zámok Buchlovice (45 km) s krásnym anglickým parkom plným vzácnych drevín.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.