Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kedy je najlepšie kupovať letenky?

Radi si dovolenku plánujete podľa svojho a hľadáte si letenky a ubytovanie zvlášť? Alebo jednoducho len „lietate na blind“ (kúpite si dopredu letenku a ubytovanie hľadáte až na mieste)? Lámete si hlavu s tým, kedy je najvýhodnejšie letenky kupovať?

Kedy je najlepšie kupovať letenky?

Kedy je najlepšie kupovať letenky?

Lety na pravidelných linkách

Mám pre Vás dve rady:

1. začnite hľadať s dostatočným predstihom, pre čo najnižšiu cenu

2. hľadajte aktívne, čas od času sa objavia veľmi výhodné ponuky

Cena leteniek na pravidelných linkách je ovplyvnená dopytom, teda čím je dopyt vyšší, tým cena rastie. Lacnejšie letenky sú mimo sezóny a vo všedné dni. Naopak počas víkendov a hlavne počas sviatkov, prázdnin či v sezóne cena leteniek narastá každú minútu. Ceny leteniek sa môžu meniť až trikrát denne.

Samozrejme platí aj fakt, že aerolinky môžu mať raz za čas špeciálne akcie, kedy letenky vychádzajú naozaj výhodne a môže sa jednať aj o blížiaci sa termín. Toto väčšinou platí na krátke lety, ako napr. Londýn, Rím, Amsterdam, Paríž, atď.

Pri včasnej kúpe tiež obmedzíte počet prestupov. Lety s najmenej prestupmi a najkratšou dobou celkového letu sa budú predávať najrýchlejšie.

Čakanie na letisku

Čakanie na letisku

Niektorí tiež radia letenky kupovať v utorok, pretože letecké spoločnosti spúšťajú v pondelok večer zľavy. Do akej mieri je táto rada spoľahlivá Vám ale asi nikto s istotou nepovie.

Určite nedoporučujem nechávať všetko na poslednú chvíľu. Cenou by ste mohli byť nemilo prekvapení. Ak sa jedná o vzdialené destinácie a často požadované termíny, výška ceny sa môže pár dní pred odletom navýšiť až o 100%.

Charterové letenky

Tu je nastavená trochu iná politika. Charterové lety využívajú spravidla cestovné kancelárie v hlavnej sezóne pre svoje zájazdy. Cena leteniek je po celé obdobie rovnaká. Výška ceny sa líši iba v konkrétnych cestovných kanceláriách, kedy môžete zakúpiť letenky s rozdielom cca 20 Eur, podľa ich zmlúv s leteckými spoločnosťami.

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.