Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Festival citrusov Menton 2018

Festival citrusov Menton

Festival citrusov Menton

Festival citrusov Menton 2018 sa koná v termíne od 17. februára do 7. marca vo francúzskom meste Menton. Akcia, ktorá má svoj pôvod v roku 1933 ako "ovocná show", sa postupom času stávala čoraz obľúbenejšou a dnes ju každoročne navštívi okolo 160 000 ľudí. Aby nie, keď tu na nich čakajú pôsobivé svetelné efekty, umelecké diela z tropického ovocia, úchvatné prehliadky talentovaných akrobatov a veľa ďalšieho...

Jedinečná tradícia v historickom prostredí Menton

Festival citrusov Menton je jediný svojho druhu. Podľa legendy sama Eva zvolila práve krásny záliv Menton Garavani za raj, v ktorom malo byť zasadené zlaté ovocie - citróny. Menton sa neskôr stal hlavným regiónom pestovania citrónov v Európe. Prvá výstava kvetov a citrusových plodov na začiatku 20. storočia bola veľmi úspešná. Každý rok je tematická.

Úchvatná karnevalová atmosféra festivalu citrusov

Jadrom festivalu sú nádherné prehliadky v citrónovom štýle. Pripravte sa na pôsobivý sprievod hudobníkov a akrobatov, ktorí predvedú svoj najlepší výkon. Prekvapivé vozy nám tento rok odhalia svet Bollywoodu v rytmoch indickej hudby a tanca. Návštevníkov ohromia obrovské citrusové sochy vo farbách slnka, jedinečné umelecké diela, všetky vytvorené zo starostlivo umiestnených pomarančov, citrónov a slávnych stredomorských kvetín. Okrem toho budete mať príležitosť okoštovať skvelé miestne pokrmy s príchuťou citróna. Skutočne je na čo sa tešiť, a to nielen počas dňa, ale aj v noci! Nechajte sa očariť záhradami plnými svetla a farieb. Mentonské záhrady sú vo veľkom navštevovanou atrakciou po celý rok, počas festivalu sa však zafarbia do oslnivých odtieňov žltej a oranžovej. Ku koncu dňa bývajú prekrásne nasvietené. Noc nad Menton následne ožiari ohňostroj. Spŕška iskier padajúcich do mora signalizuje koniec tohto osobitného momentu extravagancie.

Festival citrusov v meste Menton

Festival citrusov v meste Menton

Výstava orchideí a remesiel

Od 17. februára do 4. marca 2018 hosťuje festival výstavu orchideí a remesiel. Tieto orchidey budú medzi sebou súperiť o najkrajší farbu, najzaujímavejšiu formu a najzvodnejšiu vôňu. Miestni remeselníci budú na show prezentovať svoju kvalifikovanú prácu: sochy, fúkanie a rytie skla, keramiku a iné.

Praktické informácie pre návštevu Festivalu citrusov v Menton

Všetky akcie festivalu - zlaté ovocné prehliadky, nočné prehliadky (oboje dohromady za 25 € pre dospelého a za 10 € pre deti vo veku 6-14 rokov), výstavy citrusových vzoriek (12 € alebo 6 €) a záhrad svetiel (13 € alebo 8 €) - sa konajú v zaistených uzavretých priestoroch. To znamená, že si musíte zakúpiť vstupenku alebo mať odznak, akreditáciu či pozvánku, aby ste mohli prejsť vstupnou kontrolou. Iba deti do šiestich rokov sú oslobodené od vstupného, ​​ak sú sprevádzané dospelou osobou, ktorá splnila vyššie uvedené podmienky. K výstave citrusových vzoriek sa možno dostať niekoľkými vchodmi pozdĺž záhrad Biovès. Iba hlavné vstupy oproti hotelu Casino Barrière umožňujú prístup do záhrady svetla. Pri každom vstupe budú vykonávané kontroly pomocou detektorov kovov. Návštevníkom sa odporúča prísť najmenej hodinu pred udalosťou a s minimálnym množstvom potrebných predmetov (sú zakázané veľké kufre alebo tašky, maskovanie, zbrane - dokonca aj umelé, ostré či špicaté veci, delobuchy, sklenené a kovové nádoby). Zvieratá nemajú z hygienických a bezpečnostných dôvodov povolený vstup.

Menton, Francúzska riviéra

Menton, Francúzska riviéra

Čo sa týka dopravy, ideálne je využiť tú vlakovú. Stanica v Menton je umiestnená 200 m od záhrady Biovès a navyše je aj veľmi blízko nábrežia, kde sa konajú ďalšie akcie. Auto je najlepšie zaparkovať na verejnom parkovisku, ale každopádne sa ako vhodnejšie riešenie javí využitie verejnej dopravy.

Kvalitné a rozmanité ubytovanie zabezpečuje tridsať miestnych hotelov (jeden až štvorhviezdičkových), vrátane populárneho hotela Napoleon priamo na nábreží, ktorý má kozmopolitnú atmosféru. Ďalej sú v ponuke kemp Saint Michel, štyri apartmány, dva domy na sezónny prenájmu, chalupy ai. Festival je pochopiteľne vyhľadávanou akciou, a tak je samozrejme dobré rezervovať si izby s dostatočným predstihom. Bývajú veľmi rýchlo vypredané. Alternatívou je pobyt v Nice.

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.