Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka na majáku? Chorvátsko vám ich na ubytovanie ponúkne hneď niekoľko

Kedysi majáky slúžili na navigáciu lodí v zradných oblastiach (niektoré svojej úlohe slúžia ešte dnes). Dnes môžeme v takomto majáku stráviť aj našu dovolenku. Tak čo na to hovoríte? Celý ostrovček len pre seba, nikde nikto a k Vám dolieha len šum mora. Verím, že sa medzi Vami nájde niekto, kto o tom sníval a nevedel kde hľadať.

Ubytujte sa v majáku na chorvátskej Istrii

Istria sa nachádza v najsevernejšej časti Chorvátska a tak je aj samozrejme najnavštevovanejšia. V Premanture sa môžeme ubytovať v Majáku Porer. Sú tu iba 2 apartmány dohromady pre 8 osôb. Ako sa na ostrovček dostanete? Majiteľ zabezpečuje transfer k majáku loďou, auto necháte na parkovisku na brehu. Je tu tiež stále prítomný správca.

Maják Porer

Maják Porer

Na riviére Umag sa nachádza Maják Savudrija, ku ktorému je možné dopraviť sa aj autom. Nachádza sa tu len jeden apartmán pre 4 osoby, takže tu budete mať skutočne dokonalý  pokoj. Najbližšie mesto, ktoré môžete navštíviť je Umag. Pláž je pri majáku prevažne skalnatá, ale v blízkosti nájdete aj kamienkové.

Maják Savudrija

Maják Savudrija

Severná Dalmácia ponúka ubytovanie na ostrovnom majáku

Ešte stále blízke letovisko je oblasť Severná Dalmácia. Na ostrove Dugi otok nájdeme Maják Veli Rat. Je možné k nemu prísť autom (po ceste trajektom na ostrov). Nachádzajú sa tu 2 apartmány dohromady pre 8 osôb. V najbližších dedinách (či osadách, ako je uvádzané) je možné bez problémov sa stravovať. A čo pláže? Tie máte v blízkosti hneď dve a obe sú kamienkové. V majáku je navyše aj malá kaplnka.

Maják Veli Rat

Maják Veli Rat

Maják pre dovolenku v Strednej Dalmácii

Aj všeobecne obľúbená Makarská má svoj maják - Sv. Petar. Jeho výhodou je že sa nachádza na výbežku na okraji mesta Makarská, nie ste tak odrezaní od sveta, ale na „Vašu“ pláž môže zavítať aj niekto iný. Maják ponúka len jeden apartmán pre 4 osoby a parkovať môžete pri dome. Na pláži počítajte s okruhliakmi.

Maják Sv. Petar

Maják Sv. Petar

Ubytovanie na majáku v Južnej Dalmácii

Ak máte chuť vydať sa až na južné pobrežie Chorvátska, skúste ubytovanie na Majáku Palagruža na rovnomennom ostrove, ktorý je typicky postavený na útese nad morom. K pláži sa dostanete cestou z kopca (cca 100 metrov), no výhľad bude nezabudnuteľný. Nájdeme tu opäť 2 apartmány pre 8 osôb a k objektu Vás dopraví majiteľ, nie je k nemu možné prísť autom.

Maják Palagruža

Maják Palagruža

Užite si nekonečný výhľad na more zo všetkých miest v majáku a ničím nerušený pobyt. Tieto pobyty nie sú príliš vhodné pre rodinnú dovolenku s malými deťmi. Pláže sú prevažne skalnaté a majáky sú odrezané od civilizácie.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.