Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Cestovnú tašku alebo kufor?

Cestovnú tašku alebo kufor?

Cestovnú tašku alebo kufor?

Chystáte sa na dovolenku? Neviete do čoho sa zbaliť? Tak to ste tu správne.

Každoročne cestujú do zahraničia milióny ľudí z celého sveta a denne riešia čo všetko a do čoho sa vhodne pobaliť. V zásade je rozdiel v tom, kam sa chystáte – aktívna dovolenka po pamiatkach alebo v prírode, služobná cesta či dovolenka pri mori.

Prečo kufor?

Ak sa chystáte na dlhší pobyt a ako dopravný prostriedok volíte lietadlo, radšej by som doporučila ako batožinu vziať kufor. A to či už letíte služobne, na dovolenku s partnerom alebo deťmi.

Kufor je veľmi praktický – má pevnejšiu konštrukciu, vojde sa do neho viac vecí (ak ich dobre poskladáte), všetko je omnoho prehľadnejšie a navyše z neho oblečenie vyberiete poskladané rovnako, ako ste ho uložili.

V prípade, že cestujete s dieťaťom do dvoch rokov, ktoré nemá nárok na batožinu vlastnú, je rozhodne lepšie vziať kufor. Navyše ak odopnete vnútorný zips, získate viac priestoru. Nezabudnite ale, že maximálna hmotnosť odbavenej batožiny je u väčšiny leteckých spoločností 15-25 kg.

Cestujte pohodlne

Cestujte pohodlne

Ak Vás zamestnávateľ pošle na služobnú cestu do zahraničia, kufor bude omnoho elegantnejší a páni určite ocenia nepokrčené košele.

Ak ale idete s kamarátmi pod stan, rozhodne si kufor neberte, veľa pochopenia by pre Vás nemali.

Kedy si vybrať tašku?

Cestovnú tašku či ruksak zvolíme, ak nás čaká dovolenka, kde sa budeme častejšie presúvať z miesta na miesto. Na túru ruksak, na pobytový zájazd cestovnú tašku (alebo kufor). Cestovná taška je skladnejšia a je ideálna na cestu autom, autobusom či vlakom.

Pri ceste autom na rodinnú dovolenku voľte radšej cestovné tašky, Vaše auto nie je nafukovacie a pri štyroch osobách by toľko kufrov zabralo príliš veľa miesta. Navyše vzniknuté medzery môžete vyplniť napríklad jedlom alebo inými potrebnými vecami.

Batožinový priestor

Batožinový priestor

Ja osobne volím na kratšie vzdialenosti po Slovenskej rebublike batoh, pretože sa doň toho menej vojde a teda so sebou neberiem zbytočnosti, ale iba dôležité veci. Ruksak je mojím spoločníkom aj pri turistike, väčšinou po pamiatkach, pretože pojme dostatok jedla, pitia, teplejšiu mikinu aj foťák. Ak ale letím lietadlom, mám so sebou vždy kufor. Aj ten je vždy menšej veľkosti, ale aj napriek tomu v ňom mám tie najzákladnejšie a najpotrebnejšie časti šatníka a kozmetiky.

Cestovnú batožinu vždy vyberajte podľa situácie a praktickosti, nespoliehajte sa vždy iba na Váš zvyk cestovať s kufrom alebo taškou. Nie v každej situácií Vaše pohodlie poslúži na ten správny účel. Vziať si so sebou na horskú túru kufor alebo cestovať s batohom do 4* hotelu, nie je zrovna vhodnou ukážkou toho, ako sa správne pobaliť.

 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.