Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Časový posun na Maldivách oproti Slovenskej republike

Maldivy

Maldivy

Ostrovný štát Maldivská republika leží na juhu Ázie v Indickom oceáne, je teda najnižšie položeným a tiež najplochejším štátom sveta. Pozostáva z 1196 ostrovov, z ktorých je asi 200 osídlené. Maldivy sú krajinou slnka, hebkého piesku, paliem a krásne kvitnúcich kerov. Podmorský svet je plný života. Užite si báječnú dovolenku, ale nezabúdajte na časový posun.

Časový posun na Maldivách

Čas na Maldivách sa v zime posúva o 4 hodiny dopredu voči stredoeurópskemu času, a teda aj voči Slovenskej republike. V lete je časový posun + 3 hodiny.

Doba letu na Maledivy

Zájazd na Maldivy možno kúpiť ako balíček v pobočkách všetkých väčších cestovných kancelárií. Cena najlacnejších pobytových zájazdov na týždeň sa pohybuje okolo 1 400 Eur. Býva v nej väčšinou zahrnutá letenka, transfery z letiska na hotel a späť, ubytovanie, strava, služby delegáta aj poistenie. K tomu je však potrebné pridať ešte letiskové a bezpečnostné príplatky. Počítajte tiež s tým, že cesta na Maldivy je dlhá. Môže trvať 13 a viac hodín. Závisí to od toho, kadiaľ poletíte, kde budete prestupovať a ako dlho bude prestup trvať. V súčasnej dobe zo Slovenskej (Letisko M. R. Štefánika) ani z Českej republiky (Letisko Václava Havla Praha) neexistuje priame letecké spojenie na Maldivy. Najkratšia doba letu by mala byť so spoločnosťou Emirates – asi 14 hodín a 35 minút, vrátane prestupu v Dubaji. Spiatočná cesta býva obvykle ešte dlhšia (asi 18 hodín).

Oddýchnite si na Maldivách

Oddýchnite si na Maldivách

Piesočné pláže, tyrkysové more a veľa zábavy!

Hlavným mestom Maldív je Male na rovnomennom ostrove. Turisticky najobľúbenejšími destináciami sú Ari Atol, North Male Atol, South Male Atol, Addu Atol alebo Baa Atol. Za návštevu určite stojí aj Lhaviyani Atol, Kaafu Atol či Nilandhe Atol.

Baa Atol je veľmi luxusná oblasť cca 100 km od letiska v Male. Je vyhľadávaná pre svoju pokojnú atmosféru a skvelé možnosti potápania. Tie rovnako ponúka tiež Ari Atol, kde v niektorých miestach môžete zahliadnuť aj vraky lodí a húfy rybiek. North Male Atol (Severné) nájdete 10 minút cesty loďou od letiska. Pre športovcov je pravým rajom, má k dispozícii množstvo kvalitných zariadení aj vybavené potápačské centrum. Tamojšia lagúna je perfektná na vodné športy typu windsurfing či vodné lyžovanie. Ani South Male Atol (Južné) v tomto smere nezaostáva, prináša kurzy windsurfingu aj katamaránu. Či už chcete svoju dovolenku stráviť aktívne, alebo skôr relaxáciou, Maldivy vás iste nesklamú.

Podmorský život na Maldivách

Podmorský život na Maldivách

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.