Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Akú dovolenku naplánovať v auguste?

Letné prázdniny sú práve v polovici a vy ste ešte nestihli žiadnu dovolenku? Alebo by ste sa naopak chceli vydať na ďalšiu? Nižšie nájdete niekoľko možností, kam môžete v auguste vycestovať a nabrať trochu bronzu pred blížiacou sa jeseňou.

Kam sa vydať autom?

V júli sme riešili Chorvátsko, teraz sa nám teda ponúka druhá krajina - Taliansko. Aj keď som tomu sama neverila, aj koncom augusta je more krásne čisté a navyše pekne vyhriate od slniečka. V Taliansku nemusíte dovolenku tráviť iba pri mori, veľmi obľúbené je sladkovodné jazero Lago di Garda, v ktorého južnej časti (medzi Peschiera a Lasize) sa nachádza aj obrovský zábavný park Gardaland. Navyše môžete navštíviť veľa pamiatok, a to napr. V Ríme, Florencii, Benátkach, Miláne či Verone. Ďalšou možnosťou je "gastronomická turistika". Talianska kuchyňa je pre nás Európanov najznámejšia (spoločne s francúzskou), takže určite oceníte možnosť ochutnať pravú taliansku pizzu, špagety alebo si vychutnať horúci šálku kávy. Pre nás je tu stále najobľúbenejší pobyt bez stravy v miestnych rezidenciách či kempoch. Ceny za štvormiestny apartmán sa pohybujú okolo 555 - 666 € .

Chceli by ste vycestovať k moru, ale neláka vás južná Európa? Skúste tento rok Baltské more na severe Nemecka. Nachádza sa tu najväčší ostrov tejto krajiny - Rujana. Symbolom ostrova sú kriedové útesy, ktoré "padajú" do mora. Nejde ale o typickú preslnenú dovolenku, občasný dážď nie je výnimkou (tohtoročný august meteorológovia hlásia ako zrážkovo podpriemerný) a aj more je studenšie. V auguste je tu v priemere 26 ° C, voda nepresahuje 20 ° C. Ako taká dovolenka vychádza cenovo? Ak budeme brať najnavštevovanejšie stredisko Binz - ceny sa pohybujú okolo 520 €  za osobu s polpenziou.

Kam môžete letieť v auguste na dovolenku?

Vydajte sa toto leto do Čiernej Hory k Jadranskému moru. Všetky balkánske krajiny majú niečo do seba. Predovšetkým krásnu nedotknutú prírodu a pamiatky. V Čiernej Hore je to napr. Mesto Herceg-Novi (mieša sa tu turecká a západná kultúra), miestne národné parky, Skadarské jazero či najjužnejší fjord Európy - Boka Kotorska. Určite tu stojí za to požičať si automobil či ísť autom rovno. Nečakajte tu síce žiadne luxusné hotely, na turistov si stále zvykajú, ale atmosféra okolia Vám všetko vynahradí.

Prípadne navštívte všetkými obľúbené Grécko:

Kos

(Hippokratov ostrov)

Nachádza sa na juhovýchode v Egejskom mori. Nájdete tu krásnu panenskú prírodu. Pobrežie je lemované dlhými piesočnatými plážami. Hlavným produktom je tymianový med. Nížinatý Kos je prispôsobený dlhým prechádzkam či jazde na bicykli.

570 – 700 €  /All inclusive

Korfu

(perla jónského mora)

Leží pri severozápadnom pobreží Grécka. Korfu má bohatú históriu - ovládali ho Rimania, došlo k neúspešnému dobytiu Turkami, ďalej bol ostrov pod nadvládou Francúzov a do roku 1864 aj Britov. Hovorí sa o ňom, že je stále zelený ostrovom - olivovníky, cyprusy, eukalyptu, vinič. Spomínaný je aj v Homérových Eposoch - posledná zastávka Odyssea na ceste z Trójskej vojny domov.

 

518 – 666  € / All inclusive

Kefalonie

Ostrov nájdeme pri západnom pobreží Grécka. Je tu krásna divoká príroda a pláže s bielym a červeným pieskom (pláž Xi). Má sesterský ostrov Ithaka, oddeľuje ju len prieliv (2 km) - rodisko Odyssea. Ostrov je zatiaľ menej navštevovaný turistami. Môžete tu vidieť aj voľne žijúce divoké kone.

od 555 €/ polpenzia

od 777 €/all inclusive

Santorini

(Kallisti-najkrajší)

Nachádza sa na juhu v Krétskom mori. Je najvyhľadávanejším ostrovom zamilovaných vďaka svojej romantickej atmosfére. Známi je pre svoje všade prítomné biele domčeky a kostoly s modrými kopulovitými strechami. Zaujímavosťou sú pláže s čiernym pieskom. Ostrov nemá takmer žiadne vlastné zásoby vody, preto sú tu ponúkané pobyty hlavne bez stravy či s raňajkami. Za polpenziu či All inclusive priplatíte vysoké sumy.

 

od 500  €/

bez stravy

od 611  €/ polpenzia

Thassos

(Zelený smaragd Egejského mora)

Zvláštnosťou ostrova je neprítomnosť letiska - z pevniny cestujete trajektom. Ide o najsevernejší ostrov Grécka a turisticky je stále menej navštevovaný. Hlavnými produktmi ostrova je biely mramor a víno. Pobrežie je tu rozmanité, tvorí ho kamienkové či krásne biele piesočnaté pláže. Lákadlom je určite aj vnútrozemie, ktoré stále nie je ešte úplne objavenej.

od 460  €/

bez stravy

od 555  €/

polpenzia

 

Lefkada

Nachádza sa na západe v Iónskom mori a turistov ešte nie je stále toľko objavená. Lefkada je známa pre svoje vápencové útesy a ľudoprázdne pláže. Hlavným produktom ostrova je červené víno a med. Zaujímavostí k navštívení sú napríklad vodopády Nidri.

Od 460  €/

bez stravy

od 540  €/ polpenzia

 

Vydajte sa za exotikou

Mimo iného môžete tiež navštíviť destinácie na pevnine alebo ostrovoch Afriky či Ázie a začať trochu inú dovolenku, než ste zvyknutí. Nižšie v tabuľke nájdete tipy, kam je možné v auguste vycestovať.

Krajina

Strava

Priemerná cena

Doba cestovnia

Bali

Raňajky

1 300  €

sezónna

Mauricius

All inclusive

1 740  €

sezónna

Keňa

All inclusive

1 300 €

sezónna

Maledivy

All inclusive

1 850 €

celoročná

Omán

All inclusive

1 180 €

celoročná

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

1 110 €

celoročná

 

U exotických destinácií záleží na tom, kedy zájazd kupujete, čím viac sa blíži termín odletu, tým sú ceny vyššie, z dôvodu navyšovania ceny leteniek.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.