Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

7 najkrajších pláži Kene

Najkrajšie pláže Kene

Najkrajšie pláže Kene

Keňa je preslávená tým, že má niektoré z najkrajších pláži na svete. Hebké pásy piesku obklopené palmami majú čo ponúknuť každému cestovateľovi, od rozmanitých aktivít po nedotknutý priestor vhodný k relaxácií. Tu vám prinášame prehľad siedmych najlepších pláži ideálnych k oddychu, čľapkaniu, či plávaniu.

1. Diani Beach

Najobľúbenejšou a zrejme aj najkrajšou plážou v Keni je Diani, nachádzajúca sa na pobreží Indického oceánu asi 30 km južne od Mombasy. Predstavuje pokojné útočisko, kde si možno vychutnať vrelé slnečné lúče a tiež nádherné miesto k plávaniu či surfovaniu. Naviac je známa svojími kotalovými útesmi a rozsiahlou palmovou vegetáciou, ktorá vám zaistí dostatok príjemného tieňu. Vydajte sa na dlhú prechádzku, usporiadajte piknik s priateľmi a rodinou, alebo sa zapojte do vodných športov.

Diani Beach, Keňa

Diani Beach, Keňa

2. Watamu Beach / Turtle Bay

Turtle Bay, úsek pláže dlhý asi 7 km, sa nachádza na indickom pobreží Kene zhruba 15 km južne od prístavného mesta Malindi. Preslávila sa miestnymi útesmi, čistou vodou a mäkkým bielym pieskom. Ponúka skvelé príležitosti na kúpanie a tiež dychberúce výhľady na more. Môžete sa tu venovať najrôznejším aktivitám, ako je surfovanie, opaľovanie alebo prechádzka pozdĺž brehu. Kto chce stráviť pokojný deň pri mori, mal by zvoliť práve Turtle Bay.

Watamu Beach, Keňa

Watamu Beach, Keňa

3. Pláže ostrova Lamu

Ostrov Lamu kúsok od severného pobrežia Kene prekypuje krásnymi bielymi pieskovými plážami, ktoré sú perfektné pre maximálnu relaxáciu počas vašej dovolenky. Najvyhľadávanejšími sú Shela na severnej strane a Manda Bay, populárna vďaka malebným výhľadom a pokojnej atmosfére. Obklopujú ich luxusné plážové strediska postavené okolo oceánu a ponúkajúce dokonalé miesto pre zábavu aj odpočinok.

Pláž Shela, Lamu, Keňa

Pláž Shela, Lamu, Keňa

4. Malindi

Malindi je miestom, kde sa v roku 1498 zastavil portugalský moreplavec a objaviteľ Vasco da Gama na ceste do Kalikatu. Jedna z najobľúbenejších plážových destinácií v Keni sa však nepreslávila iba vďaka nemu. Má užasnú klímu, krásne výhľady a množstvo pekných hotelov priamo pri vode. Ponúka množstvo možností k tráveniu voľného času, napr. plachtenie, windsurfing, rybolov, alebo šnorchlovanie. Miestne reštaurácie a bary potešia fantastickou kuchyňou. Najväčšou atrakciou je však tunajší piesok, žiaraci ako zlato v lúčoch slnka. Už iba kvôli nemu stojí pláž Malindi za návštevu.

Malindi, Keňa

Malindi, Keňa

5. Bamburi

Pláž Bamburi na severnom pobřeží Mombasy je úžasne pokojná, pyšní sa jemným bielym pieskom a pekným modrým morom bez väčších vĺn, čím je ako stvorená k peknej rodinnej dovolenke. Obľúbená je aj medzi milovníkmi slnka, ktorí sa zároveň venujú pešej turistike. Môžete ale proste iba odpočívať, alebo si užívať osviežujúce kúpanie. Pre chvíle plné pohody má Bamburi všetko potrebné.

Pláž Bamburi, Keňa

Pláž Bamburi, Keňa

6. Shanzu

Pláž Shanzu leží 30 km od Mombasy, mimo hlavnú cestu Mombasa-Malindi. Obklopujú ju háje kokosových paliem a má niekoľko plážových letovísk, hotelov, barov aj reštaurácií. Ubytujte sa, bavte sa a užívajte si zaslúžené prázdniny! Čaká tu na vás príjemný výhľad na more, pekné čisté pobrežie a zdánlivo nekonečná vodná plocha. Tropická dovolenka s množstvom dobrodružstva a pozoruhodných zážitkov je prakticky zaručená!

Pláž Shanzu, Keňa

Pláž Shanzu, Keňa

7. Tiwi

Tiwi je malá osada a plážové letovisko severne od pláže Diani a približne 17 km južne od Mombasy. K pláži sa možno dostať práve trajektom z Mombasy, čo samo o sebe prináša nevšedný zážitok. Kúzelné miesto obklopené rýdzou prírodou zaručuje návštevníkom krásnu plážovú dovolenku o akej vždy snívali - obzvlášť ak majú radi oddych na slnku. Zvláštnu pozornosť zasluhujú takzvané prílivové bazéniky, ktoré sa stávajú viditeľnými pri odlive. Kým sa nevráti príliv, bývajú v nich uväznené rybičky. Pozorovanie najrôznejších stvorení z tesnej blízkosti zaujme deti aj dospelých.

Pláž Tiwi, Keňa

Pláž Tiwi, Keňa

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.