Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

5 dôvodov, prečo vyraziť na lyže do Zell am See-Kaprunu

Lyžovanie v Zell am See

Lyžovanie v Zell am See

Malebná náhorná plošina Schmittenhöhe, romantická promenády pozdĺž jazera Zeller See a jediný ľadovec v oblasti Soľnohradska Kitzsteinhorn Gletscher. Ako je vidieť, príroda v rakúskom Zell am See-Kaprune je vskutku rozmanitá a tvorí dokonalú kulisu pre nezabudnuteľnú dovolenku. Zmienený ľadovec ponúka úchvatný výhľad na alpské vrcholy. Sneh tu nájdete spoľahlivo od jesene do leta. V zime na vás čaká 138 km zjazdoviek všetkých stupňov obtiažností a cez 50 vlekov a lanoviek. Okrem toho si užijete takpovediac veľkomestskú atmosféru, bohatý večerný program a typickú rakúsku pohostinnosť.

1. Dokonalé lyžiarske radovánky

Jedným z dôvodov k návšteve oblasti Zell am See-Kaprun môže byť to, že pre vzrušujúcu jazdu na lyžiach, snowboarding a bežky je jednoducho skvelá. Na svoje si prídu profesionáli aj začiatočníci. Vrcholy Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn sľubujú rozmanité zjazdovky uprostred rozprávkovej krajiny. Ponúkajú strmé svahy pre skúsených lyžiarov. Je tam ale aj mnoho ďalších zjazdoviek s inou úrovňou obtiažnosti. Schmittenhöhe a Maiskogel zaručujú kvalitnú zábavu pre celú rodinu. Lyžiarska sezóna začína skoro na jeseň a trvá do začiatku leta, čo znamená, že možno v hlbokom snehu na kitzsteinhornském ľadovci vyvádzať až desať mesiacov. Schmittenhöhe má k dispozícií 77 km zjazdoviek, Kitzsteinhorn 41 km a vrchol Maiskogel 20 km. Kitzsteinhorn je aj rajom tých, ktorí uprednostňujú freeride a freestyle. Neupravené zjazdovky, hlboký sneh a veľkolepé zábavné parky vás určite nadchnú.

Lyžovanie v Kaprune

Lyžovanie v Kaprune

Denné vstupenky od 8:00 v hlavnej sezóne stoja 53 € (dospelí), 26 € (deti) alebo 39 € (mládež). Od 11:30 ich možno zakúpiť za 45 € (dospelí), 23 € (deti) alebo 33 € (mládež). Dvojdenné skipasy stoja 103 € (dospelí), 51 € (deti) a 77 € (mládež).

2. Zimná turistika

Uprednostňujete pred adrenalínovými zážitkami lyžiarske túry? Na Maiskogele sa každú stredu večer konajú nočné výpravy na lyžiach. Tak môžete vziať snežnice a vydať sa na výlet. Slnko svieti, krajina sa leskne a vy si budete pripadať, ako by ste mali všetok čas sveta. Vyraziť môžete aj bez snežníc, záleží však na množstve snehu a zvolenej turistickej trase. Mnoho známych chodníkov, ktoré v lete prechádzajú krajinou sa v zime hľadá ťažko. Robustná zimná obuv s hustou podšívkou a protišmykovou podrážkou je veľkou výhodou. Nezabudnite ani na turistické palice, nejakú tú desiatu a samozrejme teplé oblečenie.

Kitzsteinhorn, 3203 m n.m.

Kitzsteinhorn, 3203 m n.m.

3. Bohatý doprovodný program

V Zell am See-Kaprune nie sú jedinečné iba možnosti zimných športov, ale aj kulinárstvo a après-ski. Najvyšší bod Schmittenhöhe je aj vrcholom zoznamu après-ski. Párty na Schnaps Hans začína presne na čas a hostia sa okamžite dostávajú do správnej večierkovej nálady. Rada chát v oblasti vás oslní výbornou kuchyňou, ktorá zahŕňa napr. císarský trhanec, viedenský rezeň či syrové noky. Vysoko v horách na Kitzsteinhorne sa nachádza Ice Camp, pôsobivý areál plný iglú a zábavných programov. Návštevníkov láka aj panoráma Gipfelwelt 3000, najvyššie položená vyhliadková plošina v Soľnohradsku.

Gipfelwelt 3000

Gipfelwelt 3000

4. Množstvo lákavých celoročných aktivít

Kedykoľvek počas roku si v Zell am See-Kaprune môžete vyraziť na nákupy, alebo využiť slžby miestnych wellness a fitness centier. Navštívte profesionálne zariadené športové obchody, rôzne módne predajne a butiky. Zell am See má krásne tradičné centrum a pešiu zónu s príjemnými obchodmi. k zakúpeniu sú tu aj regionálne špeciality a suveníri. Umelecké a remeselné výrobky nájdete na trhoch. Predná časť Kongresových centier Ferry Porsche a hlavného námestia sa každý rok mení na romantické adventné a vianočné trhy.

Po športe a aktivite potrebuje odpočinok telo aj duša. Radi by ste saunu, masáž, alebo kúpeľ? Centrom relaxácie je TAUERN SPA Kaprun s jedenástimi bazénmi, desiatimi saunami, parnými kúpeľmi a kulinárskymi špecialitami. Zell am See Leisure Centre má krytý bazén, krásnu saunu a v ponuke radu relaxačných procedúr.

Tauern Spa

Tauern Spa

5. Zábava pre deti

Na rodinnej dovolenke nesmie chýbať sánkovanie. V Zell am See-Kaprune je veľký výber fantastických sánkarských tratí, ktoré určite nadchnú rodičov aj deti. Sánkarskú dráhu si môžete vychutnať pri Alpskej dráhe a Maisiflitzeri. Alpská dráha sa nachádza na svahoch Maiskogelu. Začiatok a koniec jazdy predstavuje parkovisko Schaufelberg. K dispozícií je aj rodinný zábavný park Kaprun. Nechajte sa vyviezť do kopca a potom si už iba užívajte jazdu ako na horskej dráhe. V Maisi Phantasieparku na rodinnej hore Maiskogel sa skúsení inštruktori postarajú o to, aby si deti osvojili lyžiarsku techniku.

Sánkovanie v Zell am See/Kaprun

Sánkovanie v Zell am See/Kaprun

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.