Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

5 dôvodov, prečo ísť lyžovať do Livigna

Livigno

Livigno

Livigno je vskutku všestranným lyžiarskym strediskom, ktorého svahy sú ideálne k postupnému budovaniu sebaistoty. Vždy je na blízku nejaké útočisko, kde si môžete odpočinúť a dať si niečo k pitiu. Livigno sa vinie 7 km pozdĺž údolia medzi horskými lyžiarskymi oblasťami Carosello a Mottolino. Pekná pešia zóna je plná návrharských obchodov, predajní s elektronickým tovarom, parfumérií a barov. Zábavné après ski bary sa nachádzajú v dolnej časti všetkých hlavných vlekov, takže  budete môcť vyberať z bohatej ponuky. Chcete poznať ďalšie dôvody, prečo je Livigno tak populárne lyžiarske stredisko?

1. Skvelé miesto aj pre začiatočníkov

Najmä v spodnej časti Carosella sa nachádzajú cvičné svahy poskytujúce množstvo možností úplnym začiatočníkom. K dispozícií sú "kúzelné" koberce, sedačkové lanovky a laná, takže môžete trénovať celý deň bez toho, aby ste museli najprv zvládnuť nástup a výstup z vlekov.

Skiareál Livigno

Skiareál Livigno

Začiatočníci budú absolútne milovať lyžiarsku školu Galli Fedele a Madness Snowboard School. Obe majú veľmi trpezlivých inštrukturov. Lyžiarska škola príjma sedem až osem ľudí na triedu a snowboardová štyri až päť. To znamená, že na vás bude mať inštruktor viac času a už z jednej výuky si odnesiete mnoho. Po niekoľkých dňoch budete pripravení vyskúšať jednoduché modré trate, ktoré tvoria tretinu zjazdoviek v Livignu. Plocha Costaccia na Caroselle ponúka niekoľko krásnych širokých zjazdoviek pri stromoch v dolnej časti rezortu. Mottolino má 7 km dlhú modrú zjazdovku od vrcholu Monte della Neve.

2. Spoľahlivý a kvalitný sneh

Podľa dlhodobých štatistík je Livigno miestom s ojedinele bohatým prídelom snehovej prikrývky, vďaka vysokej nadmorskej výške a orientácií svahov. Stále prepracovanejší je aj systém umelého zasnežovania. Stredisko otvára svoje brány v novembri a funguje až do mája. Počas tejto doby nebudet mať so snehom žiadne starosti. Snehové dela ho v prípade potreby doplnia.

Snežné delo v Livignu

Snežné delo v Livignu

3. Výhodné ceny

Umiestnenie Livigna je dôvodom jeho bezcolného stavu. Pred viac než 100 rokmi nemohli výbercovia daní prekročiť zasnežené horské priesmyky, takže radšej prehlásili, že je oblasť oslobodená od dane. Vďaka tomu sú dodnes ceny v rezorte veľmi rozumné, čo z neho činí perfektnú voľbu pre niekoho, kto si tu chce zarezervovať svoju prvú lyžiarsku dovolenku. Ubytovanie je pritom prvotriedne a určite vás poteší aj množstvo reštaurácií. Chutné, čerstvo upečené pizze sú v ponuke od 7€ a fľašu vína zakúpite v supermarkete od 5€. V après baroch sa účtuje okolo 4€ za pivo.

Zahrejte sa bombardinom

Zahrejte sa bombardinom

4. Aktivity mimo svahov

Après v Livignu je rovnako tak slavný ako samotné lyžovanie, v okolí toho ale nájdete omnoho viac. Čo tak stráviť vo vodnom komplexe Aquagranda s 25 metrovým hlavným bazénom, detským bazénom deoplneným tobogánom, wellness a kozemtickým salónom? Pokiaľ by ste predsa len radšej ostali vonku a vychutnávali kúzelnú zimnú atmosféru, vyskúšajte snežnice, jazdu so psím záprahom, alebo sankovanie. Populárna je aj miestna bowlingová dráha, lezecká stena alebo kino.

Livigno v noci

Livigno v noci

5. Kúzlo Álp

V tradičnom letovisku, zasneženom počas celej zimy, bude vaša dovolenka pripomínať vianočnú rozprávku. Livigno je pomerne veľké, takže niekdy nebude pôsobiť príliš preplnené ani na svahoch, ani v meste. Návštevníci preichádzajúci z celej Európy sa tu ľahko rozptýlia. Po dlhom dni na svahu vám určite príde vhod nápoj bombardino, skvelý k zahriatiu. A ak stále váhate, či sa sem vydať, vedzte, že Livigno je jedným z najlepších lyžiarskych stredísk Európy, kam sa spokojní návštevníci radi vracajú. To určite svedčí o priateľskej atmosfére, kvalitných zariadeniach, nádhernom horskom lyžovaní a zaujímavých výletoch v okolí.

Zimná krajina v Livignu

Zimná krajina v Livignu

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.