Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

4 dôvody, prečo navštíviť lyžiarske stredisko Passo Tonale / Ponte di Legno

Tonale/Ponte di Legno

Tonale/Ponte di Legno

V priesmyku Passo Tonale na hranici Lombardie a Trentina sa nachádza turistické letovisko s mnohými pohodlnými hotelmi v blízkosti zjazdoviek, ktorých sa vďaka prepojeniu so susedným Ponte di Legno ponúka až 100 km. Na južných svahoch Tonale vás čakajú prehľadné cvičné lúky aj stredne dlhé trate. Prístupný je aj malý, ale pomerne strmý ľadovec Presena, odkiaľ vedie pôsobivá čierna trať Paradiso. Zalesnené severné svahy nad Ponte di Legno ukrývajú často poloprázdne, dlhé a športovejšie zjazdovky. Malý alpský raj v dostatočnej nadmorskej výške s takmer tridsiatimi lanovkami a vlekmi predstavuje skvelú voľbu pre milovníkov kvalitného lyžovania. Chcete poznať ďalšie dôvody, prečo by ste ho mali navštíviť?

1. Rozmanitý areál prepojený lanovkami

Hotelový rezort poskytuje návštevníkom komfort ľahkej pešej dostupnosti lanoviek a zjazdoviek južného svahu. Hlavná časť je doslova prepletená prehľadnými červenými a modrými zjazdovkami, ktoré však na jar kvôli topeniu nebývajú v najlepšom stave. Istotu kvalitného snehu ponúkajú severné svahy završené ľadovcom Presena, ľahko dostupným kabínkovou lanovkou. Severné svahy nižšie položeného strediska Ponte di Legno a obzvlášť susedného Temu sú menej navštevované, pritom skvelé a pestré.

Lyžovanie tu nekončí so západom slnka. Mier a pokoj neskorších hodín, mesačný svit a úchvatné scenérie činia z večerného lyžovania zážitok, ktorý si nesmiete nechať újsť. Koná sa štyri dni v týždni, a to ako v Ponte di Legno, tak pri Tonale.

Milovníci snowboardingu by nemali vynechať návštevu Snowparku Tonale blízko sedačkovej lanovky Valena. Je rozdelený na časti vhodné pre skúsených jazdcov a pre začiatočníkov. V zimnej sezóne býva park otvorený od 10:00 do 16:00.

Lanovka na ľadovec Presena

Lanovka na ľadovec Presena

2. Lyžiarske školy a kvalitné služby

V lyžiarskej škole Pontedilegno-Tonale pracuje profesionálny tím inštruktorov ponúkajúcich kurzy pre deti aj dospelých všetkých úrovní. Možno si zaplatiť týždenné skupinové lekcie, alebo aj súkromné na lyžovanie, snowboarding, freeride, freestyle, či beh na lyžiach. Škola poskytuje lekcie aj pre osoby so zdravotným postihnutím či rôzne organizované skupiny. Lyžiarska škola Tonale-Presena má taktiež kvalifikovaných inštruktorov, ktorí vás naučia všetko, čo potrebujete vedieť o lyžovaní a snowboardingu. Poskytuje súkromné lekcie, alebo skupinové kurzy pre dospelých aj deti.

V Ponte di Legno (rovnako ako v Passo Tonale či Temu) sa samozrejme nachádzajú aj požičovne rôznych typov lyží, snowboardov, palíc, lyžiarok a prilieb. Kvalifikovaný personál vám pomôže nájsť to správne vybavenie pre bezstarostný čas na svahoch.

Aktuálne ceny skipasov pre dospelých sú 44 € (1 deň) alebo 222 € (6 dní), pre deti od ôsmych do šesťnástich rokov 33 € (1 deň) alebo 157 € (6 dní).

Lyžiarska škola

Lyžiarska škola

3. Rozmanité zimné aktivity

Oblasť priesmyku sa zďaleka neobmedzuje iba na lyžovanie a snowboarding. Z rady atraktívnych činností zmieňme napríklad snežnice; jazdy na snežných skútroch, so psím záprahom, alebo na terénnom jazdnom bicykli fatbike (určenom do snehu); sánkovanie a bobovanie; korčuľovanie ai. Populárne je tu aj horolezectvo, pre ktoré je ideálnym miestom ľadovec Adamello. Aktivita spája to nalepšie z lyžovania a horolezectva, ponúka stimuláciu a vzrušenie aj príjemné ticho medzi zasneženými vrcholmi. Je to báječný spôsob, ako si vychutnať krásnu krajinu nielen v zime, ale aj na jar. Adrenalínoví nadšenci ocenia snowkiting alebo výlety vrtuľníkom, počas ktorých si budú môcř spraviť úchvatné fotografie.

Fatbike

Fatbike

4. Zábava pre deti

Nebojte sa, ani na deti sa tu rozhodne nezabudlo! Je pre nich pripravené napríklad snehové ihrisko Leolandia Fantaski v Passo Tonale. Býva otvorené každý deň v zimnej sezóne od 9:00 do 17:00 a je prístupné deťom všetkých vekových kategórií. Nachádza sa vedľa zjazdovky Scoiattolo a je ľahko dostupné po ceste, alebo práve zo zjazdoviek. Ihrisko je rozdelené na dve oblasti. prvá je lyžiarska, kde sa deti učia vyliezť do kopca za pomoci bežeckého pásu. Druhú časť tvorí samotné ihrisko pozostávajúce z nafukovacích hračiek, jazdy na mini saniach, rôznych hier na snehu atd.

Zábava pre deti

Zábava pre deti

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.