Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Prečo može byť jednodenný prestup plusom?

Jednodňový prestup môže byť výhodou

Jednodňový prestup môže byť výhodou

Jednodňový prestup Vám môže vzniknúť na ceste do vzdialených exotických destinácií. Najčastejšie, keď zháňate zájazd na poslednú chvíľu, a teda sú už priame lety vypredané, alebo keď letíte do krajín, ktoré nie sú toľko navštevované, prípadne sa nachádzajú v chudobnejších oblastiach a lietadlá sem nelietajú pravidelne.

Stopover = 2v1

Niektorí cestujúci dokonca jednodňové prestupy vyhľadávajú. Urobia si takzvaný "stopover" na svojej ceste na dovolenku a spoznajú aj inú krajinu - je to vlastne taký balíček dva v jednom.

Veľmi obľúbený je stopover v Dubaji, Singapure, Bangkoku a iných veľkých mestách, kde cestujúci túžia objaviť miestne pamiatky a život.

Urobte si stopover v Bangkoku

Urobte si stopover v Bangkoku

Niektoré letecké spoločnosti ponúkajú stopover za poplatok, iné zadarmo. Samozrejme ak Vám vyšli letové časy s jednodenným prestupom a vy sami ste to takto neplánovali, je to súčasťou ceny letenky.

Jednodňový prestup vám pomôže lepšie zvládnuť časový posun

Jednodňový prestup určite uvítajú aj tí, ktorí letia veľa hodín, napríklad do Austrálie. Počas cesty si v kľude oddýchnete na hoteli a nemusíte tráviť nekonečne veľa hodín v lietadle či v odletovej hale letiska.

NP Cape Le Grand, Austrália

NP Cape Le Grand, Austrália

Zvyknete si lepšie na posun času a v cieľovej destinácii budete hneď prvý deň svieži, alebo to aspoň budete zvládať lepšie.

Pozriete sa tam, kam by Vás inak letenka vyšla napríklad na 600-800 EUR a všetko počas jednej cesty na Vašu plánovanú dovolenku v rámci jednej letenky.

Neriskujete, že zmeškáte lietadlo

Prestupujete v krajine na iné lietadlo a na prestup máte naozaj málo času? Určite je lepší jednodňovy prestup, než aby Vám lietadlo uletelo a museli by ste si kupovať úplne nové letenky, ktoré nestoja pár eur.

Neriskujte, že vám uletí letadlo

Neriskujte, že vám uletí letadlo

Využite stopover na návštevu priateľov

Veľa z Vás má určite aj priateľov žijúcich v zahraničí. Môžete mať prestup aj v Londýne, Paríži či Amsterdame, takže to môžete pokojne využiť na návštevu známych.

Navštívte napríklad priateľov v Londýne

Navštívte napríklad priateľov v Londýne

Zmenili sme aspoň trochu Váš názor na jednodňové prestupy, o ktorých ste si až doteraz mysleli, že Vám iba uberajú dni z dovolenky? Možno sa práve z Vás odteraz stane milovník Stopover a budete ich vyhľadávať na spoznávaniu ďalších krajín.

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.