Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam vycestovať na dovolenku v októbri?

Máme tu jeseň, dni sa nám začínajú skracovať a slnečné lúče k nám doliehajú čoraz menej. Je na čase vytiahnuť päty z domu a vydať sa za odpočinkom. Ale kam sa v tomto počasí vypraviť? Nie je už toľko možností ako v lete, ale stále je možné užiť si slniečko a nabrať silu na nadchádzajúce slnečné obdobie.

Októbrová relaxácia na Slovensku

Aj Slovenská republika je krásna krajina a máme tu množstvo miest na výlety či odpočinok, napríklad v kúpeľoch. V súčasnosti máme na Slovensku až 25 kúpeľných miest. Či už sa vydáte na západné Slovensko, napríklad do Piešťan či Trenčianskych Teplíc, navštívite Dudince, Turčianske či Rajecké Teplice na strednom Slovensku, alebo zavítate do Výšných Ružbachov a Bardejovských kúpeľov na východe republiky, určite nebudete sklamaní. Každé stredisko sa zameriava na iné ochorenia, ale z ponuky masáží, kúpeľov či zábalov si vyberie každý. Pre väčší prehľad môžte navštíviť webovú stránku Asociácie slovenských kúpeľov.

Nechajte sa hýčkať v slovenských kúpeľoch

Nechajte sa hýčkať v slovenských kúpeľoch

Kam letieť v októbri za slniečkom a morom?

V druhom jesennom mesiaci nás ešte stále za teplom láka Grécko a to konkrétne ostrovy Kréta a Rhodos. Koncom sezóny je už zavretých veľa barov a taverien, ale počasie je stále krásne a vhodné na kúpanie. V tomto období tu už nepanuje také horúce počasie, o to budú výlety za antickými pamiatkami a prírodou príjemnejšie. Na Kréte vyberajte skôr južné pobrežie, kde bude teplejšie, naopak na Rhodose záveternú stranu ostrova (východné pobrežie) – Kolymbia, Lardos, Kiotari, Faliraki... Na oboch ostrovoch sa teplota minimálne do polovici októbra pohybuje okolo 25°C a more je stále príjemne vyhriate z leta.

Palác Knossos, Kréta

Palác Knossos, Kréta

Ďalším ostrovom, kde stále panuje krásne počasie a pýši sa dlhými piesočnatými plážami je Cyprus. Vyhľadávaným strediskom na južnej časti Cypru (grécka časť) je letovisko Paphos, o ktorom sa hovorí, že je v tejto dobe najteplejší. Vhodnejšie je cestovať začiatkom mesiaca, keď ešte nie sú tak časté zrážky. Teploty v prvých 14 dňoch sú stále okolo 28-30 °C. Cypru sa tiež hovorí Afroditin ostrov – najkrajšia grécka bohyňa lásky a plodnosti, ktorá sa tu podľa bájí narodila. Pri Afroditinej skale ženy uväzujú vreckovky na okolité kry a prosia tým bohyňu o potomka.

Afroditina skala na Cypre

Afroditina skala na Cypre

Október – ten pravý čas na dovolenku v exotike

Alebo chcete radšej prežiť dovolenku v krajine, kde ešte slnko skutočne páli? Je na čase zvoliť destináciu, ktorá leží mimo náš európsky kontinent. V prípade, že radi trávite dovolenku aj aktívne, zvoľte napríklad pobyt na Bali. Pripravte sa na dlhý let, ale o to väčší zážitok. Za pozretie stoja terasovité ryžové polia, hinduistické chrámy, všadeprítomné pralesy či nádherné pláže.

Ryžové polia na Bali

Ryžové polia na Bali

Orientačné ceny dovoleniek v exotických krajinách vám prinášame v prehľadnej tabuľke.

Krajina

Strava

Priemerná cena

Doba cestovania

Bali

Raňajky

1 300 Eur

sezónna

Maurícius

All inclusive

1 800 Eur

sezónna

Keňa

All inclusive

1 300 Eur

sezónna

Maledivy

All inclusive

1 900 Eur

celoročná

Omán

All inclusive

1 200 Eur

celoročná

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

1 100 Eur

celoročná

Thajsko

Raňajky

1 300 Eur

celoročná

Vodné vily na Maledivách

Vodné vily na Maledivách

Pri exotických destináciách záleží na tom, kedy zájazd kupujete, čím viac sa blíži termín odletu, tým sú ceny vyššie, z dôvodu navyšovania ceny leteniek.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.