Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam na dovolenku v septembri?

Pomaly nám začína jeseň, ale teploty sú stále letné a lákajú na nejakú dovolenku pri mori. Začiatkom septembra je výber ešte pomerne veľký, väčšina krajín udržuje svoju turistickú sezónu až do konca mesiaca. Predĺžte si letnú pohodu, predtým než opäť príde sychravé počasie.

Okrem iného môžete cestovať do Chorvátska, Talianska, Španielska, Grécka, Tuniska alebo napríklad do Egypta. My sa zameriame na niekoľko krajín, ktoré zatiaľ nie sú tak turisticky navštevované, no možno práve vás očaria.

Kam môžeme v septembri letieť na dovolenku?

Jednou z krajín, ktorá zatiaľ ešte nie je tak turisticky navštevovaná je Albánsko. Albánsko je „divokou“ krajinou s nádhernou prírodou, pestrou minulosťou a priezračnou vodou Jadranského mora. V strediskách sa nachádzajú prevažne nové hotely, poskytované služby cestovného ruchu miestni majitelia neustále zlepšujú. Pobyty sú za veľmi príjemnú cenu: dospelá osoba zaplatí za týždeň so stravou all inclusive zhruba od 500 Eur. Teplota sa tu pohybuje v tomto období okolo 25 °C.

Pláž Gjipe, Albánsko

Pláž Gjipe, Albánsko

Ďalšou krajinou, ktorá sa nachádza v Stredozemnom mori, je Malta. Teploty sa tu aj v septembri držia okolo 30 °C. Tento ostrov má veľmi bohatú históriu, vzhľadom k tomu, že bol odnepamäti križovatkou námorných ciest a jedna civilizácia striedala druhú. Ak neplánujete tráviť dovolenku iba na pláži, miestne historické pamiatky Vás určite očaria. O Malte sa tiež hovorí, že je rajom pre potápačov, jej pobrežie je prevažne skalnaté s bohatým podmorským životom. Za dovolenku na tomto ostrove si už ale priplatíte. Najčastejšou ponúkanou stravou je polpenzia a za takýto pobyt na týždeň zaplatíte cca od 650 Eur, jedná sa prevažne o pobyty v menších hoteloch, pri „luxusných“ komplexoch počítajte s cenami od 750 Eur.

Prístav Marsaxlokk, Malta

Prístav Marsaxlokk, Malta

Ak zostaneme pri Stredozemnom mori, ponúka sa nám aj taliansky ostrov Sardínia. Sardegna má mnoho podôb - biele piesočné pláže, malebné zátoky, útesy, hory či historické mestečká. O ostrove sa mnohí vyjadrujú ako o najstaršom a najčistejšom srdci Stredozemného mora. V septembri sa teplota pohybuje v priemere okolo 28 - 30 °C, takže je počasie stále viac než príjemné. Týždenný pobyt Vás vyjde zhruba okolo 750 Eur na osobu s all inclusive.

Červené skaly Rocce Rosse pri Arbataxe

Červené skaly Rocce Rosse pri Arbataxe

Vyberte si v septembri exotiku

Premýšľate nad dovolenkou mimo európsku destináciu? Chcete nabrať energiu v exotických krajinách a spoznať tamojšiu kultúru. Ponúka sa Vám plno možností, kam sa môžete vydať a prežiť nezabudnuteľnú dovolenku a dobrodružstvo.

Krajina

Strava

Priemerná cena

Doba cestovania

Bali

Raňajky

1 350 Eur

sezónne

Maurícius

All inclusive

1 800 Eur

sezónne

Keňa

All inclusive

1 350 Eur

sezónne

Maledivy

All inclusive

1 900 Eur

celoročne

Omán

All inclusive

1 200 Eur

celoročne

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

1 150 Eur

celoročne

Thajsko

Raňajky

1 300 Eur

celoročne

Chrám Pura Ulun Danu Bratan, Bali

Chrám Pura Ulun Danu Bratan, Bali

Pri exotických destináciách záleží na tom, kedy zájazd kupujete, čím viac sa blíži termín odletu, tým sú ceny vyššie, z dôvodu navyšovania ceny leteniek.

 

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.