Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Dovolenka v Chorvátsku bez cestovky?

Makarská riviéra, Chorvátsko

Makarská riviéra, Chorvátsko

Patríte medzi tých, ktorí sa chystajú na dovolenku do Chorvátska? Radšej si svoju dovolenku plánujete sami po vlastnej osi, alebo premýšľate, že by ste to tento rok prvýkrát skúsili? Každá taká cesta má svoje pre a proti.

Ak ste sa rozhodli, že nechcete byť ničím viazaní a dovolenku si zariadiť do bodky sami, určite ste dopredu zvážili všetky možné situácie. Ak ste jazykovo zdatní, určite nie je problém sa na mieste pobytu dohovoriť a prípadné prekážky vyriešiť.

Cestovanie do Chorvátska na blind

Ak ste sa rozhodli, že dovolenku vyriešite až na mieste, určite môžete ušetriť nejaké financie. Pamätajte ale, že Chorvátsko je naozaj vo veľkom navštevovanou krajinou a nejeden človek strávil aj niekoľko nocí spaním v aute, pretože v skutočnosti bolo veľmi ťažké zohnať ubytovanie priamo na mieste. Možno tak síce pár eur ušetríte na ubytovaní, môžete ale stratiť veľa času hľadaním, namiesto oddychovania pri mori. Nakoniec prejdete aj desiatky kilometrov navyše a ušetrené peniaze vynaložíte na palivo. Ubytovanie taktiež nakoniec nemusí zodpovedať vašej predstave. Ak idete v zostave mladých ľudí, pravdepodobne to nie je taký problém, na dovolenku s deťmi by som ale tento spôsob dovolenky neodporúčala.

Ubytovanie v Chorvátsku bez cestovky vs. s cestovkou

Ako už som spomínala, bez cestovky sa vám možno podarí ušetriť niekoľko eur na ubytovaní. Zoženiete aj veľmi pekné ubytovanie, ktoré cestovné kancelárie neponúkajú, pretože niektorí majitelia ponúkajú pobyty iba sami za seba. Avšak na niektoré objekty zas majú cestovné kancelárie svoje privilégiá a bez toho, aby ste si ubytovanie cez ne dopredu zaistili, vám majitelia pobyt neumožnia.

Ubytovanie v Chorvátsku

Ubytovanie v Chorvátsku

Možno teraz namietate, že chcete stráviť dovolenku na viacerých miestach, preto plánujete pobyt svojpomocne. Ale ani to nespôsobuje kanceláriám ťažkosti. Sú schopné vám pomôcť skombinovať viac miest, prípadne vám pomôcť zabezpečiť aj niektoré vstupenky do zábavných parkov či na pamiatky.

Riešite na mieste alebo po ceste nejaký problém? Ak cestujete sami, musíte si pomôcť vlastnými silami. V prípade organizovaného zájazdu je na mieste delegát, prípadne máte vždy kontakt na cestovnú kanceláriu, ktorá vám je počas pobytu nápomocná.

Ak cestujete s deťmi, je vždy určite lepšie mať všetko zabezpečené dopredu. Môžete sa v pokoji pripraviť na cestu, dopredu naplánovať výlety a vybrať to najvhodnejšie ubytovanie, kde sa ani jeden z vás nebude nudiť.

Chorvátsko s deťmi

Chorvátsko s deťmi

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.