Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Cestovať autom alebo autobusom?

Cestovať autom alebo autobusom?

Cestovať autom alebo autobusom?

Patríte medzi tých, ktorí neradi cestujú lietadlom? Alebo je pre Vás jednoducho pozemný spôsob cestovania finančne prijateľnejší? Aké sú výhody a nevýhody cestovania autom a autobusom?

Cesta na dovolenku autom

Ak ste sa rozhodli cestovať tento rok k moru alebo do iných zákutí Európy autom, určite je to z mnohých uhlov pohľadu dobrá voľba.

Cestu do zvolenej destinácie si naplánujete podľa seba a môžete sa v priebehu zastaviť aj na ďalších zaujímavých miestach. Najmä ak nechcete tráviť dovolenku len na jednom mieste, ale radi by ste spoznali aj okolie, iné pláže, pamiatky, mestá či dokonca štáty, je to skvelá voľba. Ak so sebou na dovolenku chcete vziať svojho maznáčika, cestovanie autom je takisto výhodou, do autobusu Vám ho nevezmú. Typ ubytovania si môžete zvoliť taký, ktorý Vám bude najviac vyhovovať. Či už sú to hotely, penzióny, kempy, súkromné ​​apartmány či chaty.

Každá cesta má aj svoje proti. Ak ste jediný vodič na celé auto, bude pre Vás niekoľkohodinová cesta určite náročnejšia. Môžu Vás stretnúť aj nečakané obchádzky či poruchy automobilu. Na mieste Vášho pobytu nebude v 90% prípadov delegát, takže všetko budete riešiť na mieste sami. Nezabudnite ani na to, že by ste si mali zaobstarať diaľničné známky.

Na dovolenku autom

Na dovolenku autom

Cestovanie autobusom

Ccestovánie autobusom má veľa výhod, ale aj pár nevýhod. Samozrejme ak nevlastníte vodičský preukaz alebo sa na tak dlhú cestu necítite, je to tá najlepšia voľba. Autobusy Vás odvezú z Českej republiky až pred ubytovanie a zase Vás na konci pobytu dopravia domov. Nemusíte sa tak vlastne takmer o nič starať. Počas týchto organizovaných zájazdov je samozrejmosťou na mieste aj po ceste delegát, prípadne sprievodca, ak cestujete za spoznávaním. Čo sa týka ubytovania, cestovné kancelárie majú zazmluvnené určité typy ubytovania, nie je to teda tak, že si vyberiete hotel a kancelária Vám zabezpečí dopravu, vyberáte z možností, ktoré ich katalógy ponúkajú.

Niektorí cestujúci dokážu byť dosť hluční a mnohokrát na ostatných neberú ohľad, niekedy sú preto potrebné pevné nervy. Čas a dĺžku zastávky po ceste určujú vodiči.

Štítok:

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.