Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Časový posun vo Fínsku oproti Slovenskej republike

Fínsko

Fínsko

Fínsku republiku v severovýchodnej Európe obmýva Baltské more na juhozápade, Fínsky záliv na juhovýchode a Botnický záliv na západe. Krajina tisícich jazier a ostrovov na súši susedí s Ruskom, Švédskom a Nórskom. Krásna príroda a pamiatky sú zárukou príjemne strávených prázdnin. Viete ale, aký časový posun vás vo Fínsku čaká?

Časový posun vo Fínsku

Vo Fínsku sa oproti Slovensku posúva čas o hodinu dopredu, takže keby bolo v Slovenskej republike napríklad 20:00, vo Fínsku bude 21:00. Letný a zimný čas sa tam strieda rovnako ako u nás, teda je tam stále o hodinu viac. Aktuálny čas v tejto severskej krajine si môžete ľahko overiť na internete.

Možnosti a doba letu do Fínska

Do Fínska sa najrýchlejšie a najľahšie dopravíte lietadlom. Tento spôsob cestovania je však tiež najnákladnejší. Zo Slovenska sa do Fínska dopravíte iba s medzipristátím, konkrétne spoločnosťami Norwegian a Czech Arilines. Môžete preto využiť napríklad let z Prahy, ktorý by mal trvať približne 2 hodiny, záleží samozrejme na tom, kam konkrétne letíte. Z Letiska Václava Havla Praha možno lietať do Helsínk so spoločnosťou ČSA či Finnair a cesta trvá zhruba 2 a pol hodiny. Ďalej možno pokračovať vnútroštátnymi letmi na sever. Ďalšími medzinárodnými letiskami vo Fínsku sú Tampere, Turku, Rovaniemi, Oulu a Vaasa.

Soby k Fínsku neodmysliteľne patria

Soby k Fínsku neodmysliteľne patria

Čo sa vo Fínsku oplatí navštíviť?

Krásne Fínsko láka turistov svojimi starodávnymi mestami s drevenými domčekmi, vznešenými hradmi, národnými parkmi a sviežimi jazernými oblasťami. Chcete si užiť dovolenku plnú kultúrnych zážitkov a prechádzok v prírode? Tu pre vás máme niekoľko zaujímavých tipov!

Fínska príroda

Fínska príroda

Hlavným mestom Fínska sú Helsinki, v centre tohto krásneho mesta nájdete niekoľko zaujímavých pamiatok. V meste sa nachádza aj rad skvelých múzeí a tri veľké divadla. K významným fínskym mestám patrí tiež starobylá Savonlinna, ktorá si získala veľkú popularitu najmä vďaka svojim kúpeľom. Kúsok na východ potom leží mestečko Kerimäki s dreveným kostolom, ktorý je najväčší svojho druhu. Tretím najväčším mestom Fínska je Tampere, obľúbené zvlášť pre množstvo atraktívnych kultúrnych akcií, ako sú festivaly a rôzne športové udalosti. Najstarším mestom v krajine je Turku, v jeho centre stojí katedrála z 13. storočia. Vyhľadávaným cieľom návštevníkov je tu tiež starý hrad s historickým múzeom. Milovníci prírody by mali zavítať do Národného parku Lemmenjoki. Ten sa radí k najväčším v Európe a okrem nádhernej prírody v ňom môžete zhliadnuť aj vlky, medvede, soby a iné zvieratá. Stovky kilometrov značených trás potešia priaznivcov pešej turistiky.

Savonlinna, Fínsko

Savonlinna, Fínsko

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.