Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Kam vyraziť na dovolenku v novembri?

Pomaly nám začína zima, na horách je už prvý sneh, čo tak vydať sa za slniečkom a trochu sa ohriať? Alebo si môžete dopriať relax v kúpeľoch, ešte predtým ako nastane vianočný zhon pri nakupovaní darčekov a pečení koláčov.

Novembrová pohoda na Kanárskych ostrovoch

Ostrovy sa od seba výrazne líšia a nech už navštívite ktorýkoľvek z nich, budete si vždy pripadať ako na úplne inom kontinente. V novembri je tu stále v priemere príjemných 28-30°C, Atlantický oceán je ale chladnejší, voda bude mať okolo 22-24 °C. Určite v tomto období vyberajte južné strany ostrovov, všeobecne platí, že sever je daždivejší. Stavte na ostrov Gran Canaria, ktorý je najteplejší. Ponúka krásne piesočné pláže a divokú prírodu. Objavíte tu aj miestnu „Saharu“ - duny Maspalomas, ktoré majú až 10 metrov. Zájazdy na november zaobstaráte od 900 Eur na týždeň so stravou All inclusive.

Duny Maspalomas, Gran Canaria

Duny Maspalomas, Gran Canaria

Relax v kúpeľoch v Maďarsku

Nastala doba, kedy veľká väčšina turistov jazdí do kúpeľov. Prvé kúpele tu v dávnej dobe zakladali už Rimania, ktorí na území Maďarska založili provinciu Pannonia. Niektoré kúpele majú aj nádych orientu ako dôsledok tureckej okupácie. Maďarsko priťahuje návštevníkov z celého sveta na svoje liečivé prírodné kúpele. Najnavštevovanejšími strediskami sú Bükfürdó, Györ, Mosonmagyárovár, Sárvár či Hevíz. Môžete využiť plynové, bahenné aj minerálne kúpele. Cena za pobyt s polpenziou na 5 dní sa pohybuje okolo 200-270 Eur.

Jednodenné adventné zájazdy štartujú už v novembri

Koncom mesiaca už začínajú vianočné trhy u všetkých našich susedov. Nasajte predvianočnú atmosféru a zájdite sa pozrieť na adventnú Viedeň, Prahu, Krakov či Budapešť. Trhy bývajú masovo navštevované, takže koncom novembra je ideálna príležitosť vychutnať si ich, keď nebudú tak plné, v kľude si všetko prehliadnuť a možno aj načerpať inšpiráciu na výzdobu, pečenie či darčeky. Tento autobusový zájazd zakúpite za 20-25 Eur. 

Adventná Viedeň

Adventná Viedeň

V novembri za exotikou

V sychravom počasí a zime nastáva ten pravý čas na dlhšie cesty do exotických krajín, kde sa zaručene ohrejete. Skúste tento rok napríklad Kubu, známu kubánskym rumom, karibskou hudbou, cigarami či americkými autami zo 60. rokov. Ak vás láka história a odlišné kultúry, Kuba je to pravé miesto. Mieša sa tu moderná doba s dôsledkami komunistickej vlády.

 

Krajina

Strava

Priemerná cena

Doba cestovania

Bali

Raňajky

1 400 Eur

sezónna

Maurícius

All inclusive

1 850 Eur

sezónna

Dominikánska republika

All inclusive

1 550 Eur

sezónna

Kuba

All inclusive

1 750 Eur

sezónna

Maldivy

All inclusive

2 000 Eur

celoročná

Omán

All inclusive

1 250 Eur

celoročná

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

1 150 Eur

celoročná

Thajsko

Raňajky

1 300 Eur

celoročná

 

Pri exotických destináciách záleží na tom, kedy zájazd kupujete, čím viac sa blíži termín odletu, tým sú ceny vyššie, z dôvodu navyšovania ceny leteniek.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.