Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

Rakúske jazerá na kúpanie

Kúpanie v rakúskych jazerách

Kúpanie v rakúskych jazerách

Perlou prekrásnej rakúskej prírody sú krištáľovo čisté jazerá obklopené štítmi hôr. Nekonečné vodné plochy, ktoré sa za svitu slnka trbliecu ako tie najvzácnejšie diamanty, patria k tomu najtypickejšiemu, čo alpská krajina ponúka. Vymenovať všetky rakúske jazerá by bol, pri ich počte viac ako 2 tisíc, nadľudský výkon. Poďme si teda predstaviť aspoň tie najvhodnejšie na kúpanie a vodné športy.

Achensee

Achensee

Achensee

Najväčšie prírodné jazero ľadovcového pôvodu v Tirolsku býva označované ako alpský fjord. Prečo? Pri pohľade z okolitých skalných štítov totiž skutočne pripomína morský záliv v Škandinávii. Jazero je obľúbené najmä pre svoju čistotu a krásne okolie, na svoje si tu prídu aj priaznivci rôznych vodných športov a ďalších aktivít, či už je to škola plachtenia, kanoistika na divokej vode, vonkajšie kúpalisko, alebo napríklad plavba loďou či rybárčenie. Južná strana jazera je obľúbená prevažne medzi rodinami s deťmi, pretože sa tu nachádza pekná, čistá pláž s pozvoľným vstupom do vody.

Vyberte si dovolenku v Rakúsku 

Neusiedler See 

Neziderské jazero

Neziderské jazero

Stepné jazero s rozlohou 320 km² býva vďaka mierne slanej vode a nekonečnej vodnej hladine označované ako "rakúske more". Neziderské jazero je veľmi plytké, maximálna hĺbka činí iba 1,8m. Vďaka obrovskému počtu slnečných dní v regióne – až 300 dní ročne – je častým cieľom surfistov, jachtárov a v neposlednom rade milovníkov kúpania, opaľovania, ale aj cykloturistiky.

Faaker See

Faaker See

Faaker See

Brehy najjužnejšie položeného jazera Faaker See lemuje biely piesok, priezračná voda s teplotou až 26 °C nenechá žiadneho fanúšika kúpania, plachtenia, veslovania a potápania chladným. Nezvyčajná čistota vody poskytuje úchvatný pohľad do hĺbky niekoľkých desiatok metrov. Vďaka tyrkysovo modrej vodnej hladine, ktorou je jazero široko ďaleko preslávené, patrí Faaker See k najfotografovanejším jazerám v Korutánsku.

Dovolenka na Slovensku: Objavte čaro Jánošíkových dier

Prečítajte si aj:

Dovolenka na Slovensku: Objavte čaro Jánošíkových dier

Cestujte bez obáv: Nové pripoistenie vás ochráni pred problémami s Covid-19

Wolfgangsee

Wolfgangsee

Wolfgangsee

Wolfgangsee je najväčším jazerom Soľnej komory a patrí plným právom medzi najkrajšie jazera v Rakúsku. Krištáľovo čistá voda s teplotou až 24 °C je ako stvorená na kúpanie a prevádzkovanie vodných športov ako je potápanie či jachting. Na brehoch jazera sa nachádza skvelé zázemie v podobe kempingov a hotelov.

Zeller See 

Zeller See

Zeller See

Sladkovodné jazero s čistou, kvalitou pitnou vodou je obľúbené hlavne medzi potápačmi, ale ani vyznávači vodných športov sa tu nebudú nudiť. Okrem vodných radovánok všetkého druhu sa tu nachádza niekoľko pekných pláží a detských ihrísk, prejsť sa môžete po mnohých turistických trasách, milovníkov jazdy na bicykli potešia početné cyklotrasy. Prekrásna panoráma okolitých hôr národného parku Hohe Tauern vytvára takmer rozprávkovú kulisu.

Spoznajte s nami krásy Rakúska

Mondsee

Mondsee a hora Schafberg

Mondsee a hora Schafberg

Jazero Mondsee v Hornom Rakúsku patrí so svojimi 27 °C k najteplejším jazerám v regióne. Mondsee čiže Mesačné jazero bolo pomenované podľa svojho tvaru, ktorý pripomína polmesiac. Vďaka priaznivým teplotám vody je domovom pstruhov, úhorov a šťúk. Okrem plávania tu môžete vyskúšať vodné lyže, jachting alebo potápanie, v okolí sa nachádza niekoľko turistických stredísk.

Grundlsee

Grundlsee

Grundlsee

14 km dlhá prírodná pláž pri najväčšom štajerskom jazere Grundlsee s priezračne čistou, kvalitnou pitnou vodou ponúka všetko, čo si milovníci kúpania a vodných športov vôbec možu priať. Teplota vody je viac než príjemná, v letných mesiacoch dosahuje až 25 °C, vďaka výbornej kvalite vody sa pod hladinou preháňajú početné húfy ostriežov, šťúk aj pstruhov, nad ktorých množstvom zajasá nejeden rybár. A práve rybie špeciality môžete ochutnať v rybej reštaurácii priamo pri tomto rozprávkovo krásnom jazere.

Objavte 10 prekrásnych malých ostrovov v Chorvátsku

Prečítajte si aj:

Objavte 10 prekrásnych malých ostrovov v Chorvátsku

Bodensee 

Bodamské jazero

Bodamské jazero

Bodamské jazero je druhým najväčším jazerom v Alpách. V lete poskytuje priam ideálne podmienky na pokojnú dovolenku plnú kúpania a opaľovania na pekných verejných alebo súkromných plážach. Ak chcete prežiť svoju dovolenku trošku akčnejšie, nič vám nebráni nasadnúť na bicykel a vychutnať si jazdu prekrásnou prírodou po niektorej z mnohých kvalitných cyklotrás. Ak dávate prednosť peším prechádzkam, nechajte sa vyviezť lanovou dráhou, ktorá vedie priamo od jazera, k najbližším horám, kde si môžete vybrať z niekoľkých turistických trás.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.