Prejsť k obsahu | Prejsť k hlavnému menu

10 najlepších destinácií, kde stráviť Veľkú noc

Kde stráviť Veľkú noc 2019?

Kde stráviť Veľkú noc 2019?

Láka vás rpedstava prežiť tohtoročnú Veľkú noc trochu inak? Najkrajšie jarné sviatky môžete tentoraz stráviť v teplých krajoch, ďaleko od tradičného oblievania, šibania a veľkonočného barančeka. Ak neviete, pre ktorú destináciu sa v tomto krásnom čase prebúdzajúcej sa prírody rozhodnúť, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi.

1. Farebný vodný svet v Egypte

Farebný vodný svet v Egypte

Farebný vodný svet v Egypte

Egypt je jednou z najobľúbenejších destinácií milovníkov kúpania, šnorchlovania a potápania. Pestrofarebný podmorský svet Červeného mora je jedným slovom fascinujúci. V Hurghade, Marsa Alam a Sharm El-Sheik sa dokonca nachádzajú najlepšie potápačské lokality sveta. Na jar v Egypte panujú veľmi príjemné teploty okolo 28 °C, teplota vody je o niečo nižšia (asi 23 °C). Egyptské hotelové rezorty sú vyhlásené po celom svete. Fantastické hotely priamo na pláži s úžasným servisom a prívetivými cenami robia z Egypta ideálnu destináciu na prežitie tej najúžasnejšej dovolenky plnej kúpania a odpočinku s absolútnym komfortom.

2. Prvé slnečné lúče v Grécku

Prvé slnečné lúče v Grécku

Prvé slnečné lúče v Grécku

More, kultúra, šport a príroda sú hlavnými lákadlami obľúbeného Grécka. A to aj na Veľkú noc. V tomto období počítajte s teplotami okolo 25 °C, more však bude ešte veľmi chladné. Ak ste si do kufra nezabudli pribaliť neoprén, môžete sa bez obáv venovať vodným športom, napríklad obľúbenému kitesurfingu.

Teplé jarné slnko si dostatočne vychutnáte na pláži, avšak oveľa lepšie urobíte, ak voľné jarné dni využijete na spoznávanie niektorého z ostrovov, či už Kréty, Rodosu alebo napríklad ostrova Kos. Obdobie, kedy sa príroda prebúdza a všetko začína kvitnúť, patrí k tým vôbec najpôvabnejším. Obdivovať môžete aj starobylé pamiatky, napríklad Akropolis, najposvätnejšie miesto v Aténach. Ak sa zastavíte v niektorej z tradičných gréckych taverien, rozhodne nebudete sklamaní. Plnené hroznové listy, chutné olivy, výborný džem z gréckeho hrozna a ďalšie lahôdky miestnej kuchyne vás bezpochyby nadchnú.

3. Raj s vôňou orientu v Spojených arabských emirátoch

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden

Užite si slnko, nakupujte, ponorte sa do úplne iného sveta! Môžete tak urobiť počas Veľkej noci v Spojených arabských emirátoch (SAE). S fantastickými hotelmi, skvelými plážami a snáď najlepšími nákupnými strediskami na svete nemajú SAE a predovšetkým mesto Dubaj konkurenciu. Na Veľkú noc sa tu teploty pohybujú okolo tropických 30 °C, voda s cca 25 °C ponúka ideálne podmienky na kúpanie a vodné športy. Okrem plážových radovánok vyrazte za poznaním Dubaja, najmä najnavštevovanejších miest, ktorými sú najvyššia budova sveta Burj Khalifa, palmový ostrov Jumeirah Palm Island a prekrásne záhrady Dubai Miracle Garden.

Okrem veľkolepých dubajských nákupných centier s luxusnými butikmi všetkých známych svetových značiek, z ktorých sa vám možno až zatočí hlava, sú v Dubaji preslávené aj tradičné trhy nazývané „souks“. Nasávať atmosféru môžete v živej štvrti Deira, v ktorej nájdete nepreberné množstvo tovaru od voňavého korenia, cez kožené výrobky až po šperky. Nechajte sa opiť farbami, zvukmi a vôňami!

4. Exotická Veľká noc v Dominikánskej republike

Exotická Veľká noc v Dominikánskej republike

Exotická Veľká noc v Dominikánskej republike

Prekrásnu jarnú dovolenku s vôňou exotiky prežijete v Dominikánskej republike. Vzhľadom na fakt, že letecká preprava do tejto vzdialenej destinácie zaberie viac ako desať hodín, zaistite si na dovolenku minimálne týždeň svojho času a možno aj viac. Najobľúbenejšími destináciami ostrova sú Punta Cana na východe, severné Puerto Plata a Santo Domingo na juhu.

Nespornou výhodou karibskej dovolenky je takmer stopercentná záruka krásneho počasia: okolo desiatich hodín slnečného svitu denne, a takmer žiadny dážď. Najkrajšie pláže a tyrkysové vody Karibiku sú ako vystrihnuté z farebnej pohľadnice či katalógu cestovnej kancelárie. Dominikánska republika je perfektnou all-inclusive destináciou, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších klientov.

5. Zelená Veľká noc v Írsku

Rock Cashel, Írsko

Rock Cashel, Írsko

Tam, kde je toľko zelene ako na írskom ostrove, má celkom určite domov aj veľkonočný zajačik. Touto informáciou si zaručene získate pozornosť svojich detí, ktorým tak môžete ukázať krásy tejto neuveriteľne zelenej krajiny. Apríl v Írsku neponúka oproti našej krajine teplejšie počasie, napriek tomu alebo práve preto je ideálnym obdobím pre objavovanie najkrajších miest a regiónov v krajine.

Ak si zarezervujete prenájom automobilu, môžete na vlastnú päsť preskúmať celý ostrov. Ktoré mestá a miesta stojí za to vidieť? Určite navštívte Dublin a Cork, pokochajte sa výhľadmi na Mohérske útesy, preskúmajte najväčší írsky polostrov Iveragh. Za návštevu stojí aj Rock Cashel čiže Diablov kameň, tajuplný hrad Blarney Castle a polostrov Dingle, na ktorom sa môžete okrem iného prechádzať po krásnych piesočných plážach.

6. Pozdrav slnku na dovolenke v Tunisku

Pozdrav slnku na dovolenke v Tunisku

Pozdrav slnku na dovolenke v Tunisku

Príjemné teplé počasie panuje v apríli aj v Tunisku, aj keď na kúpanie v mori s teplotou okolo 17 °C to ešte nie je. Oproti tomu je teplota vzduchu v túto dobu oveľa prívetivejšia – až 25 °C, pričom slnečný svit vás bude sprevádzať viac ako osem hodín denne. Preto je na mieste myslieť aj v tomto období na dostatočnú ochranu pred slnečnými lúčmi.

Veľkonočné sviatky v Tunisku môžete stráviť nielen na pláži či v hotelových rezortoch s vyhrievanými bazénmi, ale aj poznávaním miestnych krás. Navštívte mestské trhy, zúčastnite sa festivalu Nabeul Orange na polostrove Cap Bon, vnímajte jedinečnú tuniskú atmosféru všetkými zmyslami.

Tunis je trefou do čierneho najmä pre rodiny s deťmi. Široká ponuka krásnych hotelov s balíčkami služieb all-inclusive, prijateľné ceny, dobrá dostupnosť zo SR aj výborné animačné programy pre deti sú dôvody, prečo práve táto destinácia patrí každoročne k tým vôbec najobľúbenejším.

7. Viva la vida na Kube!

Trinidad, Kuba

Trinidad, Kuba

Na Kube to žije. Temperamentom a farbami presýtená krajina je veľmi otvorená turistom. Ak chcete stráviť Veľkú noc naozaj netypicky, odleťte aspoň na dva týždne na Kubu. Určite nebudete ľutovať! Teploty vzduchu sa v apríli šplhajú k tropickej tridsiatke, more prekvapí príjemnými 26 °C. Milovníci plážových radovánok si tak môžu byť takmer istí, že im dovolenka vyjde na jednotku. Na severe ostrova nájdete tie najkrajšie pláže, a že ich na Kube je!

Hlavné mesto Havana vám ukáže Kubu z trochu inej stránky. Okrem koloniálnych pamiatok vám tiež poodhalí, ako plynie skutočný život na ostrove. No ak navštívite malé, zapadnuté dedinky v západnej provincii Pinar del Rio, zbadáte a zažijete to vôbec najreálnejšie zo života miestnych obyvateľov.

Aktívni rekreanti si prídu na svoje v strednej časti ostrova, pretože sa tu nachádza jedno z najstarších kubánskych miest, prekrásne mesto Trinidad, ktoré je pre svoju koloniálnu architektúru zapísané na Zozname svetového dedičstva UNESCO. Na východe Kuby sa rozprestiera druhé najväčšie mesto Kuby, Santiago de Cuba, ktoré na vás okamžite dýchne tou pravou karibskou atmosférou. Nenechajte si ujsť ani návštevu nejakého salsa baru alebo sa osmeľte a zverte sa do rúk miestnych tanečníkov, s ktorých pomocou sa naučíte tradičný tanec merengue.

8. Rodinná dovolenka v USA

Miami Beach, Florida

Miami Beach, Florida

Cestovať do USA na Veľkú noc? To vôbec nie je zlý nápad! Stačí sa rozhodnúť, či sa radšej vydáte na východné pobrežie s New Yorkom a Floridou, alebo naopak na západné, kde ležia skvelé destinácie ako San Francisco a Los Angeles a môžete baliť kufre.

Ak chcete mať istotu krásneho počasia s teplotami 28 °C a príjemného kúpania vo vode s teplotou cca 25 °C, vyberte Floridu a užite si fantastickú rodinnú dovolenku. Ak vás prestane baviť leňošenie na pláži, vydajte sa za poznaním známych floridských zaujímavostí. Nielen deti očarí Čarovný svet Harryho Pottera, Walt Disney World Resort či Universal Orlando Resort.

Pre páry je ideálny New York. Moderné mesto ponúka nekonečné množstvo zaujímavostí. Preskúmajte centrum megalopoly, ktorému sa hovorí „Big Apple“, navštívte múzeá, choďte nakupovať, prejdite preslávenou „křižovatkou sveta“ Times Square. New York je mesto miest, veľký svet, tak sa nebojte do neho vstúpiť.

9. Fantastické potápanie na Maldivách

Fantastické potápanie na Maldivách

Fantastické potápanie na Maldivách

Len vy a váš partner, pláž, slnko a palmy. Takúto romantiku vám umožní dovolenka v exotickom raji menom Maldivy. Na Veľkú noc sa tu teploty vzduchu pohybujú okolo 30 °C, pričom teplota vody dosahuje k 28 °C. Milovníci šnorchlovania a potápania budú na Maldivách v siedmom nebi. Pod hladinou mora sa totiž ukrýva fascinujúce bohatstvo, a to vrátane veľrybích žralokov či žralokov bielohrotých. Ak nevlastníte potápačskú licenciu, môžete si ju tu zakúpiť a preskúmať tak Indický oceán pod odborným vedením.

Na Maldivách sa nachádza veľa fantastických plážových rezortov, v ktoprých vám splnia všetko, ešte než to stihnete vysloviť. Len na vás záleží, či si prenajmete bungalov na pláži, alebo malú, romantickú chalúpku priamo na mori. Skutočne je z čoho vyberať.

10. Oslava Veľkej noci na Cypre

Oslava Veľkej noci na Cypre

Oslava Veľkej noci na Cypre

Veľká noc na Cypre označuje začiatok novej sezóny. Pravoslávni kresťania zároveň oslavujú sviatky samotné. Teploty sa v apríli pohybujú okolo 23 °C, slnečný svit vás bude sprevádzať celých deväť hodín. Okrem slnenia, a ak patríte k otužilcom, tak aj kúpania v mori, môžete spoznávať ostrovné krásy. Čarovný je výlet kvitnúcim ostrovom do najväčšieho cyperského pohoria Troodos, kde sa nachádza množstvo starobylých stavieb.

Ak navštívite v tomto období mesta Paphos a Kerynia, pri troche šťastia sa môžete zúčastniť osláv veľkonočných sviatkov a mať tak jedinečnú možnosť zamiešať sa medzi miestnych obyvateľov. Zážitky tohto typu bývajú nezabudnuteľné, nech už sa nachádzate v ktorejkoľvek časti sveta.

Cyprus je vhodnou destináciou pre rodiny s deťmi vďaka ľahkej dostupnosti (približne 3,5 hodiny letu) a krásnym hotelom. Deti si zamilujú pláže s jemným pieskom ideálnym na stavbu hradov, nielen deti, ale aj menej zdatní plavci potom ocenia pozvoľný vstup do mora.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.

Páči sa vám tento článok?

Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi.