Spojte letnú dovolenku s návštevou festivalu alebo 5 tipov, kam v lete za hudbou

Bratislava, 27. júna, 2017


Hudobné festivaly k letu neodmysliteľne patria. Ak už vás ale opozerané tuzemské festivaly nelákajú a túžite po novom umeleckom zážitku, vyrazte na niektorú zo zahraničných akcií. Za kvalitnou hudbou a vystúpeniami pritom nemusíte jazdiť ďaleko. Zaujímavý festival môžete navštíviť aj počas letnej dovolenky pri mori. Prinášame tipy na najzaujímavejšie hudobné festivaly a umelecké akcie, ktoré môžete tento rok v lete navštíviť.

Budva ponúka pamiatky a vystúpenia svetoznámych umelcov


Starobylé mestečko Budva v Čiernej Hore je ideálne pre cestovateľov, ktorí od svojej dovolenky čakajú poznanie, odpočinok aj zábavu. Patrí totiž k najstarším osadám v krajine a zároveň ponúka ideálne podmienky na kúpanie, prechádzky aj poznávanie pamiatok. Vidieť sa oplatí aj historická časť mesta, takzvaný „stary grad“, aj citadela, ktorá je miestnou dominantou. Budva je preslávená svojimi hudobnými festivalmi. V júli sa tu koná napríklad Exit Sea Dance festival, ktorý bol vyhodnotený ako jeden z najlepších v Európe. Na návštevníkov, ktorí sa na festival spravidla schádzajú z celého sveta, tu čaká dvadsať pódií s viac ako päťsto účinkujúcimi. Medzi najväčšie hviezdy tohtoročného ročníku patrí žiadaný britský muzikant John Newman, populárny DJ FatboySlim alebo jamajský spevák Sean Paul. Celá akcia sa odohráva priamo pri mori. Užiť si tak môžete trojdennú párty na pláži, ktorú lemujú bary, reštaurácie a najrôznejšie stánky.

Tip na dovolenku:
Hotel Aleksandr***, all inclusive, letecky, od 725 eur, viac tu
Exit Sea Dance, 13. až 15. júla 2017, viac tu

Maďarský Sziget láka tisícky Európanov na týždennú párty


Zaujímavé festivaly však môžete navštíviť aj kúsok za hranicami. V Maďarsku sa každý august napríklad koná Sziget Festival. Počas neho sa ostrov Obudai na Dunaji premení na obrovský festival dobrej hudby, jedla a interaktívneho umenia. Na programe je nespočetné množstvo akrobatických, tanečných aj ďalších predstavení. Festival trvá celý týždeň a na svoje si prídu zástanci rôznych žánrov aj regionálneho umenia. Vďaka dobrej dostupnosti a rozmanitému programu je festival populárny po celej Európe. Medzi návštevníkmi nájdete Francúzov, Írov, Holanďanov aj ďalších hudobných nadšencov z celého sveta, ktorých nákazlivo dobrá nálada a chuť sa baviť sa každoročne šíri mestom. „Budapešť je čoraz viac populárnejšia. Turisti sem vyrážajú nielen na predĺžené víkendy, ale čím ďalej, tým častejšie aj na letné dovolenky. Oceňujú najmä dobrú dostupnosť, množstvo historických pamiatok, ale aj možnosť návštevy termálnych kúpeľov,“ hovorí Michal Tůma z cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka širokú paletu termínov aj lokalít na letnú dovolenku.

Tip na dovolenku:
Hotel Grandhotel Danubius Margitsziget****, polpenzia, vlastná doprava, od 235 eur, viac tu
Sziget Festival, 9. až 16. augusta 2017, viac tu

Zakončenie leta na Ibize


Španielsko sa stále drží na horných priečkach medzi obľúbenými letnými destináciami. Španieli sú vrelý a veselý národ a ulice sa v prímorských destináciach počas letných večerov hemžia ľuďmi. Koncom augusta sa oplatí navštíviť Ibizu, kde začína éra festivalov Ibiza Closing Parties. Oslavy konca leta sa konajú každý deň od západu slnka až po jeho východ a zasa znova. Miesto je kolískou dnešných festivalov elektronickej hudby, Ibiza toho však ponúka omnoho viac, než len dobrú párty. Aj napriek tomu, že ide o jednu z najvyhľadávanejších turistických destinácií v Európe, nájdete tu romantické zátoky a nádhernú prírodu. Za pozornosť stoja aj tamojšie kultúrne pamiatky, stojí tam napríklad jediný pamätník na svete, ktorý oslavuje pirátov, Obelisk korzárov. Na večer je najlepší čas na výlet do jaskýň Cova de Can Marca, ktoré sú počas letncýh mesiacov otvorené až do ôsmej večer.

Tip na dovolenku:
Ushuaia Ibiza Beach Hotel*****, raňajky, od 2090 eur, viac tu
Ibiza Closing Parties, august až september 2017, viac tu


Pevnosť plná elektronickej hudby aj festival hardcore muziky vás čakajú v Chorvátsku


Milovníci hudby môžu zažiť atmosféru festivalu aj počas dovolenky v Chorvátsku. Festival Dimensions v auguste už po piaty raz obsadí pevnosť Fort Punta Christo v prístavnom meste Pula. Čaká vás predstavenie najlepších svetových hudobníkov v oblasti elektronickej hudby a bohatý denný aj nočný program, vyskúšať je možné aj množstvo workshopov. Zážitok umocňuje prostredie pevnosti, ktorá je jedným zo štyridsiatich obranných zariadení z roku 1800 a podľa legendy je pod ňou množstvo neobjavených podzemných tunelov. „Prístavné mesto Pula je konaním najrôznejších festivalov preslávené. Priaznivci tvrdšej hudby tak môžu v auguste navštíviť aj festival zameraný na hardcore, punk, ska, reggae a iné undergroudové štýly. Tradičný je aj filmový festival alebo Medzinárodný festival alternatívnych divadiel Pula,“ dopĺňa Michal Tůma, marketingový riaditeľ cestovnej agentúry Invia, ktorá je jednotkou na slovenskom trhu v oblasti predaja dovoleniek cez internet.

Tip na dovolenku:
Aparthotel Del Mar****, bez stravy, vlastná doprava, od 190 eur, viac tu
Dimensions Festival, 30. augusta až 3. septembra 2017, viac tu

Nevšedným zážitkom sú festivaly v krajinách orientu


Marocké mesto Marrákeš je mestom zábavy a rozhodne sa snaží udržať si túto svoju povesť. Uprostred saharskej púšte sa začiatkom septembra koná festival Oasis s heslom „Tancuj niekde inde“. Komerčných interpretov ale nečakajte, festival odráža jedinečnú a bohatú kultúru mesta, na ktorom sa koná. Medzi kaktusmi a agávami sú rozmiestnené leňošky a vankúše, aby si každý mohol hudbu do sýta vychutnať. To pravé uvoľnenie zaistí joga, masáže a kúpele, v ktorých si môžu návštevníci kedykoľvek počas programu urobiť malú pauzu. Ulice mesta pôsobia tajomne a exoticky, nemusíte sa ale báť, že sa v nich stratíte. Všetky nakoniec vedú na námestie Djeema el Fna, ktoré je kultúrnym stredom celého mesta. V meste stretnete potulných umelcov, žonglérov a tatérky s hennou. Večer sa vyroja stánky s jedlom a všelijaké špeciality sa tak dajú ochutnať pohodlne na jednom mieste. Staré centrum nazývané medina je plné sukov (trhov), z ktorých každý sa špecializuje na niečo iné. Nájdete tu všetko, na čo si len spomeniete. Od výrobcov kožených tašiek cez šperkárov až po stánky s tradičnými medikamentami a kozmetikou.

Tip na dovolenku:
Kenzi Club Agdal Medina*****, all inclusive, letecky, od 950 eur, viac tu
Festival Oasis, 15. až 17. septembra, viac tu


O spoločnosti Invia
Internetová cestovná agentúra využíva kvalitný know-how svojej materskej spoločnosti Invia, ktorá je najväčšou online cestovnou agentúrou v Českej republike. Cestovná agentúra Invia je autorizovaným predajcom zájazdov od viac ako 300 renomovaných a poistených cestovných kancelárií pôsobiacich na českom a slovenskom trhu.


Kontakty


Michal Tůma
marketingový riaditeľ
Invia.cz, a.s.
tel.: +420 226 000 622
e-mail: michal.tuma@invia.cz
Na Hřebenech II 1718/8, Praha 4, 140 00
www.invia.cz

Publikované: 27.06.2017