Cestovná agentúra Invia.sk kúpila agentúru LastMinute.sk

Cestovná agentúra Invia.sk kúpila agentúru LastMinute.sk

Dlho pripravovaná fúzia dvoch popredných subjektov pôsobiacich na slovenskom trhu cestovného ruchu Invia.sk upevňuje pozíciu najväčšieho online predajcu zájazdov na Slovensku s obratom okolo 11 mil. EUR (332 miliónov SKK) a 22 000 klientov ročne. Na Slovensku tak vzniká významný subjekt, ktorý sa svojim obratom zaradí medzi najväčšie spoločnosti pôsobiacich v obore cestovateľských služieb a zároveň jeden z najväčších online obchodov.

Bratislava 29. 6. 2009

K majetkovému prepojeniu Invia.sk, s.r.o. a LastMinute.sk, s.r.o. dochádza prostredníctvom odkúpenia 100% podielu vlastníka LastMinute.sk – významnej českej cestovnej agentúry NetTravel.cz, s.r.o. - materskou spoločnosťou Invia.cz, s.r.o. Skupina tak ďalej upevňuje pozíciu najväčšieho stredoeurópskeho online predajcu zájazdov s kumulovaným obratom okolo 92 miliónov EUR (2,7 miliardy SKK).

Michal Drozd, riaditeľ materskej cestovnej agentúry Invia.cz, hovorí: „Akvizícia NetTravel.cz a LastMinute.sk je súčasťou našej stratégie rapídna expanzia v regióne strednej a východnej Európy. Cieľom fúzie spoločností je celkové posilnenie na trhu a konsolidácia vedúca k vstupu na Varšavskú burzu cenných papierov. Od úpisu akcií spoločnosti očakáva spoločnosť zisk finančných zdrojov pre expanziu a konsolidáciu v ďalších krajinách.

Petr Staněk, jeden z bývalých spolumajiteľov LastMinute.sk k transakcii hovorí: „Sme s dohodou veľmi spokojní, veď inak by dohoda nebola ani možná. Pri hľadaní potencionálneho investora bolo hlavným kritériom zaistenie ďalšieho rozvoja spoločnosti. Sme presvedčení, že Invia.sk so zázemím svojich investorov toto kritérium spĺňa.

Portál LastMinute.sk bude ďalej ponúkať všetky doterajšie služby, klientov táto zmena nijak neovplyvní.

Obe strany sa dohodli, že hodnota transakcie nebude zverejnená.

Kontakt pre média:

Michal Tůma, Marketing Director Invia.sk
tel: +420 226 000 051
e-mail: michal.tuma@invia.cz

Petr Staněk, Marketing Director LastMinute.sk
tel: +420 242 426 121• fax: +420 242 426 101
e-mail: petr.stanek@NetTravel.cz

Invia.sk, s.r.o.

Spoločnosť Invia.sk, s.r.o. je slovenská online cestovná agentúra, súčasť skupiny Invia, najväčšieho online predajcu zájazdov v strednej Európe.

Predáva zájazdy od viac ako 400 cestovných kancelárií do celého sveta za rovnakých podmienok ako usporiadajúca cestovná kancelária, tzn. bez navýšenia ceny.

V roku 2008 činil jej obrat 6,4 miliónov EUR (195 miliónov SKK), čo predstavuje 68% medziročný nárast oproti roku 2007. Dlhoročnú pozíciu jednotky na slovenskom trhu potvrdzuje taktiež 12 700 spokojných klientov. S porovnaním s rokom 2006 sa jedná skoro o štvornásobné navýšenie.

Invia.cz, s.r.o

Cestovná agentúra Invia.cz vznikla v roku 2002 a je momentálne niekoľko rokov jedničkou v online predaji zájazdov v Českej republike. Spolupracuje v stredoeurópskom regióne so 420 cestovnými kanceláriami, kde pre mnohých touroperátorov je najväčším províznym partnerom. Medzi klientami úspešné služby Invia.cz sa radí nie len predaj zájazdov, ale i leteniek, ubytovania či prenájom automobilov. V roku 2008 si v agentúre zakúpilo zájazd 111 000 klientov, celkový obrat dosiahol 1,5 mld. Kč. Cestovná agentúra má sieť viac ako 40 klientskych centier po celej Českej republike a od roku 2007 pôsobí v ďalších krajinách – Poľsku, Maďarsku a Rumunsku.

LastMinute.sk, s.r.o.

Spoločnosť LastMinute.sk, s.r.o. poskytuje autorizovaný internetový predaj zájazdov od viac ako tridsiatich najväčších cestovných kancelárií pôsobiacich na slovenskom trhu. V roku 2008 činil jej obrat 4,6 miliónov EUR (140 miliónov SKK).

NetTravel.cz, s.r.o

Spoločnosť NetTravel.cz, s.r.o., poskytuje autorizovaný internetový predaj viac ako 100.000 zájazdov do celého sveta od viac než 150 najväčších cestovných kancelárií pôsobiacich na českom trhu a patrí ku trom najväčším on-line cestovným agentúram v České republike. Spoločnosť v roku 2008 dosiahla obrat 270 mil. Kč.

Publikované: 29.06.2009