Aké budú cestovateľské 
hity v roku 2017


Trendovými destináciami na tento rok sú napríklad Island a Írsko. Island bol minulý rok jednou z destinácií, ktorá podľa údajov Svetovej turistickej organizácie zaznamenala jeden z najväčších prírastkov turistov a tento rok ich tu očakávajú 2,2 milióna. Čo však so sebou prináša aj komplikácie. Napríklad s ubytovaním, ak si ho chcete objednať na poslednú chvíľu, môže byť problém.


...

Vlani u Slovákov zvíťazilo Grécko


Najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou Slovákov, ktorí preferujú organizované zájazdy od cestovných kancelárií, boli v roku 2016 grécke ostrovy. Grécko tak v lete tvorilo 26-percentný podiel na celkovom predaji dovoleniek cestovnej agentúry Invia. 15-percentný podiel na predaji tvorilo zhodne Bulharsko a Chorvátsko. Slovenskí turisti minuli za dovolenku priemerne 529 eur na osobu. Najväčší záujem bol v lete 2016 o pobyty so stravou all inclusive, ktoré tvorili 70 percent zo všetkých predaných zájazdov. Turisti sa najčastejšie ubytovávali v štvorhviezdičkových hoteloch, ktoré tvorili 38 percent z celkového dopytu Invie. Trojhviezdičkové hotely volilo 32 percent turistov a päťhviezdičkové 17 percent cestovateľov. Až 95 percent bolo na dovolenke osem dní.

...

Aj podľa Michala Tůmu, marketingového riaditeľa onlinovej cestovnej agentúry Invia, ktorá predáva zájazdy vyše troch stoviek cestovných kancelárií v Česku aj na Slovensku, zatiaľ zmeny preferencií dovolenkárov cez cestovné kancelárie nezaznamenali. „Záujem je o Grécko, Chorvátsko, Bulharsko či Egypt,“ hovorí.

Celý článok: Aké budú cestovateľské 
hity v roku 2017

etrend.sk

Publikované: 16.01.2017