Spoznajte svet očami slávnych maliarov alebo 5 tipov na netradičné jarné cesty

Blížiaca sa jar priamo volá po načerpaní síl a slnečných lúčov po dlhej zime. Ideálne sú prechádzky rozkvitnutým Parížom alebo slnečnou Barcelonou.

Ak vás už nebavia bežné pamiatky, pozrite sa na miesta, kde kedysi črpali inšpiráciu najväčší umelci dejín. Vyberte sa tento rok na jar po stopách slávnych maliarov. Nemusíte sa ale zatvárať do múzeí, ale radšej sa vyberte na prehliadku ich rodných miest alebo miest, kde vznikali ich najslávnejšie obrazy.

...

Tip: Do Barcelony za Gaudím

Ak obdivujete prácu Gaudího, urobte si čas a zájdite sa tento rok na jar konečne pozrieť na jeho prácu do Barcelony. Narážať na ňu budete takmer na každom kroku. Uniknúť by vám nemali Casa Batlló a Casa Milá, ktoré vo väčšine sprievodcov nájdete skôr ako La Pedrera. Snáď ani nie je potrebné spomínať nedokončenú katedrálu Sagrada Família, ktorá je svojím vzhľadom absolútne unikátna. Hoci sa z nej už stal symbol turizmu, pohľad nahor zvnútra katedrály vám nesprostredkuje žiadna pohľadnica ani sprievodca. Barcelona neinšpirovala len Gaudího, bola domovom aj pre začínajúceho umelca Picassa. Môžete sa tak prejsť po miestach, ktoré ho v mladosti inšpirovali a ovplyvnili jeho prácu. Prejdite sa po Reina Cristina. „Ak sa prejdete na ulici Mercé k domu s číslom 3, dostanete sa na miesto, kde Picasso spolu s rodinou býval. Na jedlo sa zastavte v Els 4 Gats, kam nielen Picasso, ale aj Gaudí chodili jesť a diskutovať o umení,“ radí Ivan Šidla, marketingový riaditeľ cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka pobyty do všetkých európskych metropol.

Tipy na dovolenku:
Catalonia Atenas Hotel ****, bez stravy, letecky, od 404 eur, viac tu

...

Tip: Posledná večera v Miláne

Návšteva Milána poteší všetkých. Či už ste milovníkom talianskej kuchyne, kultúry alebo maliarskej školy, pobyt v tomto meste bude patriť určite k vrcholom tohtoročnej jari. Po tom, ako si vychutnáte chrumkavú pizzu alebo domáce cestoviny a posilníte sa šálkou silného espressa, zájdite sa pozrieť do Cenacolo Vinciano, kde nájdete slávnu a tajomnú Da Vinciho maľbu Posledná večera. „Vzhľadom k obľúbenosti miesta je ale lepšie zarezervovať si lístky vopred, aby ste nemuseli stať hodinu v rade,“ odporúča Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia.

Tipy na dovolenku:
Ibis Milano Centro ***, raňajky, letecky, od 215 eur, viac tu

 

Celý článok: Spoznajte svet očami slávnych maliarov alebo 5 tipov na netradičné jarné cesty

netky.sk

Publikované: 11.03.2016