Rockaway dostal zelenú na ovládnutie Invie

Investičná skupina Rockaway môže kúpiť najväčšieho internetového predajcu dovoleniek v Česku Invia.cz. Transakciu schválil český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS).

...

Spoločnosť Rockaway Capital okrem investícií v oblasti internetu podporuje začínajúce technologické firmy. Pôsobí v Prahe, San Franciscu a Sao Paule. Jediným akcionárom firmy je Jakub Havrlant.

J. Havrlant by mal podľa českého portálu iDnes.cz Inviu ovládnuť aj s podporou kapitálu miliardárov Daniela Křetínského a Patrika Tkáča. Tí spoločne s investičnou skupinou PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera financovali aj predchádzajúci veľký obchod Rockaway - kúpu e-shopu Mall.cz a porovnávača cien Heureka.cz. Za ne investičná skupina zaplatila 200 miliónov eur. Išlo o jednu z najväčších transakcií v českom maloobchode v posledných rokoch.

Celá skupina Invia vlani v Česku, na Slovensku, v Poľsku a v Maďarsku sprostredkovala predaj zájazdov a ďalších cestovných služieb za sedem miliárd korún (286 miliónov eur), medziročne o miliardu korún viac. Podľa výročnej správy zisk spoločnosti Invia.cz pripadajúci vlastníkom v roku 2014 dosiahol 74 miliónov korún.

 

Celý článok: Rockaway dostal zelenú na ovládnutie Invie

etrend.sk

Publikované: 23.02.2016