S deťmi na lyže? Osem zásad pre spokojnú zimnú dovolenku

Dovolenka s deťmi na svahu má svoje špecifiká. Ak ste doteraz vyrážali na hory v páre alebo v partii a od rána do večera neúnavne brázdili svahy, bude pre vás pobyt na horách s deťmi úplne novou disciplínou. Prečítajte si naše tipy, ako si pobyt správne vybrať a ako deti na svahu zabaviť aby sa zimná dovolenka stala príjemnou tradíciou. Ak prípravu nepodceníte, máte veľkú šancu deťom odovzdať celoživotnú lásku k horám a lyžovaniu. 

...

Zrub pre rodinu nestačí

Pri voľbe ubytovania dávajte prednosť hotelom a chatám, ku ktorým sú blízko zjazdovky. Keď vyrážate na svah s deťmi, musíte niesť veľké množstvo vybavenia. Preto oceníte, keď nebudete musieť zdolávať náročnú trasu. Deti sa tiež rýchlo unavia a je výhodou, ak si môžu ísť na chvíľu oddýchnuť. Zabudnite hlavne na romantické zruby, ktoré ste mali predtým v obľube. „Vyberajte ubytovanie, ktoré ponúka dostatočné zázemie pre deti. Izby by mali mať vlastné sociálne zariadenie, dostatok priestoru na hranie a výhodou je aj detský kútik v budove,“ uviedol Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčším on-line predajcom zájazdov na slovenskom trhu. „Ak vyrážate na hory aj s tými najmenšími, informujte sa, či majú v hoteli na požičanie detské postieľky, stoličky a ďalšie potreby. Výbava na zimnú dovolenku s rodinou je sama o sebe dosť rozsiahla a všetko by sa vám do auta určite nezmestilo,“ radí Ivan Šidla. Rodiny si s obľubou rezervujú apartmány s kuchynkou, môžu tak deťom ľahko zaistiť bežnú stravu, na ktorú sú zvyknuté.

Zaistite odpočinok a zábavu

Ak vyrážate na týždennú dovolenku, počítajte s tým, že dni na svahu budete musieť preložiť inými aktivitami. Celodenné pobyty na lyžiach sú pre deti náročné. Hľadajte teda strediská, v ktorých okolí nájdete napríklad klzisko, priestor na sánkovanie alebo iné atrakcie. Ak sa chystáte do stredísk s vyššou nadmorskou výškou, zaraďte do svojho programu viac odpočinkových aktivít. Toto prostredie je totiž obzvlášť pre deti vyčerpávajúce. „Rodiny s deťmi pri voľbe lyžiarskej dovolenky stále častejšie kladú dôraz na dostupnosť wellness služieb. V bazéne je totiž možné deti dobre zabaviť a dokonca aj vhodne uvoľniť lyžovaním unavené svaly,“ upozorňuje Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka širokú škálu lyžiarskych zájazdov.

Celý článok: S deťmi na lyže? Osem zásad pre spokojnú zimnú dovolenku

teraz.sk

Publikované: 27.12.2015